به گزارش خبرآنلاین به نقل از یورونیوز، با تشدید حملات ارتش اسرائیل به غزه، کشورهایی که از نزدیک ترین متحدان اسرائیل محسوب میشدند اکنون به صف منتقدین سرسخت آن اضافه شدهاند.
ممانعت از ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه توسط ارتش اسرائیل، کمبود غذا، دارو، آب و سوخت در این باریکه را تشدید کرده و به نگرانیها مبنی بر وقوع قطحی دامن زده است.
سازمانهای امدادرسانی میگویند میزان محمولههایی که اسرائیل در روزهای اخیر اجازه داده وارد غزه شوند، در برابر نیازهای ساکنان آن بسیار ناچیز است.
مادرید روز یکشنبه میزبان مقامات ۲۰ کشور و سازمانهای بینالمللی برای انجام گفتگوهایی با هدف توقف جنگ درغزه است. آقای آلبارس در مصاحبهای با یک رادیوی فرانسوی ضمن انتقاد از تشدید حملات اسرائیل به غزه، گفت که «این جنگ دیگر هدفی را دنبال نمیکند.»
او افزود که کمکهای بشردوستانه باید «بهصورت گسترده، بدون موانع و با رعایت بیطرفی وارد غزه شود تا اینکه این اسرائیل نباشد که تصمیم بگیرد چه کسی حق دارد غذا بخورد و چه کسی نه.»
یک گردهمایی مشابه سال گذشته در مادرید با حضور کشورهایی چون مصر، اردن، قطر، عربستان سعودی، ترکیه و چند کشور اروپایی مانند ایرلند و نروژ که کشور فلسطین را به رسمیت شناختهاند، برگزار شد.
نشست روز یکشنبه، که نمایندگانی از اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی نیز در آن حضور دارند، قرار است راهکار تشکیل دو کشور برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین را در دستور کار خود قرار دهد.
آقای آلبارس، در راستای تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر بازبینی توافق همکاری با اسرائیل، گفت: «باید گزینه تحریم را مدنظر قرار دهیم. هر اقدامی که میتواند منجر به پایان جنگ شود را باید در نظر بگیریم.»
طبق آژانس خبرگزاری فرانسه، حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل باعث کشته شدن ۱۲۱۸ نفر شد که اغلب غیرنظامی بودند.
شبهنظامیان فلسطینی حماس در این حمله غافلگیرانه ۲۵۱ نفر را گروگان گرفتند که ۵۷ تن از آنها هنوز در غزه در اسارت حماس هستند. به گفته ارتش اسرائیل ۳۴ نفر از این افراد کشته شدهاند.
طبق گزارش وزارت بهداشت غزه، حملات نظامی اسرائیل به این باریکه تاکنون نزدیک به ۵۴ هزار نفر کشته بر جا گذاشته که اکثر آنها افراد غیرنظامی هستند.
نظر شما