سفیر انگلیس در آمریکا: ایران باید غنی‌سازی را کنار بگذارد

سفیر انگلیس در آمریکا، ضمن ابراز حمایت خود از اظهارات مقامات آمریکایی درمورد خواسته خود برای متوقف‌سازی برنامه غنی‌سازی اورانیوم در ایران، گفت: «ایران باید از فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم دست بردارد.»

به گزارش خبرآنلاین، «پیتر ماندلسون» سفیر انگلیس در آمریکا، عصر سه‌شنبه، در نشستی به موضوع ایران، همکاری انگلیس و آمریکا و جنگ جاری در اوکراین پرداخت.

به گزارش ایسنا، او در اظهارات خود، با طرح این ادعا که «ایران از همیشه ضعیف‌تر است»، مدعی شد: «ایران از زمان وقوع انقلاب اسلامی تاکنون در موقعیتی ضعیف‌تر قرار دارد. این ضعف ناشی از تحریم‌های اقتصادی، فشارهای بین‌المللی و کاهش حمایت عمومی، به‌ویژه در میان جوانان، از دولت است.»

ماندلسون در ادامه ادعا کرد: «سامانه‌های پدافند هوایی ایران تضعیف شده‌اند و این کشور نشان داده که نمی‌تواند به‌طور مؤثر به اسرائیل ضربه بزند. با این حال، ایران همچنان تأسیسات غنی‌سازی دارد که می‌توانند برای تولید سلاح هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرند و ما نمی‌توانیم این را بپذیریم. به همین دلیل است که انگلیس از ابتکار رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره با هدف کنار گذاشتن این تأسیسات غنی‌سازی و زیرساخت‌های مرتبط در ایران به‌شدت حمایت می‌کند.»

ماندلسون همچنین در پاسخ به سوالی درباره نظر خود در مورد مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا، گفت که از تلاش‌های «استیو ویتکاف»، نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات با ایران و موضع اخیر او برای قطع غنی‌سازی اورانیوم در ایران حمایت می‌کند.

سفیر انگلیس در آمریکا ادعا کرد: «ما از آنچه ویتکاف در مذاکرات انجام داده، حمایت می‌کنیم. این مذاکرات پیشرفتی داشته‌اند، هرچند مشخص نیست که آیا در نهایت می‌توانند دولت ایران را متقاعد کنند که باید راهی برای خروج از این وضعیت بیابد یا با گزینه‌ای بسیار بدتر مواجه شود.»

او همچنین در اظهاراتی تهدیدآمیز علیه ایران افزود: «ما در اروپا نیز از قابلیت مکانیزم ماشه برخوردار هستیم. زمان برای فعال‌سازی مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها (مکانیزم ماشه) که می‌تواند منجر به بازگشت تحریم‌های اولیه علیه ایران شود، به سرعت در حال گذر است. آن‌ها باید نسبت به این موضوع نیز هوشیار باشند.»

اظهارات سفیر انگلیس علیه ایران، دارای چندین گزاره کذب است. ادعای اولیه او درباره ضعیف شدن ایران و «عدم توانایی ایران برای حمله مؤثر به اسرائیل» درحالی که به اذعان مقامات رژیم صهیونیستی، توانایی نظامی ایران نه تنها تضعیف نشده، بلکه این کشور می‌تواند بسیار «سهمگین‌تر از» عملیات وعده صادق ۲، سرزمین‌های اشغالی را در هم بکوبد.

این مسئله توسط کارشناسان نظامی آمریکایی و اساتید روابط بین‌الملل همچون «جان مرشایمر» تصدیق شده و این افراد دربرابر خطرات هرگونه حمله یا اقدام تنش‌آمیز علیه ایران به‌دلیل توانایی ایران برای مقابله هشدار داده‌اند.

از طرفی، ماندلسون در بخشی از سخنان خود خواستار برچیده شدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران شد. این مسئله یکی از خطوط قرمز ایران است و همانطور که «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران تصریح کرده، در صورت پافشاری آمریکا روی این موضوع، رسیدن به توافق ناممکن خواهد بود.

سفیر انگلیس در آمریکا همچنین در شرایطی به بیان اظهارات کذب درباره شرایط داخلی ایران روی آورده که انگلیس با بحران‌های داخلی متعدد، اعم از اقتصادی، محبوبیت بسیار اندک دولت، اعتراضات داخلی و نژادپرستی روبرو است.

مقامات ایران نیز همواره دربرابر عواقب سخت فعال‌سازی مکانیزم ماشه توسط تروئیکای اروپایی هشدار داده‌اند.

ماندلسون در بخش دیگری از اظهارات خود، به جنگ جاری در اوکراین پرداخت.

او گفت: «اوکراین بی‌تردید به تضمین‌های امنیتی نیاز دارد. ما در اروپا و حتی خارج از اروپا مصمم هستیم که هر آنچه در توان داریم انجام دهیم تا ارتش اوکراین را آموزش دهیم، بازسازی کنیم، تجهیز مجدد کنیم و تأمین کنیم، تا آن‌ها در بهترین وضعیت ممکن برای دفاع از خود در برابر تهاجم مجدد روسیه قرار گیرند. این باید اولویت اصلی ما باشد.»

ماندلسون همچنین با اشاره به انتقاد اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا از «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود گفت: «به‌نظرم رئیس‌جمهور آخر هفته گذشته به‌درستی گفت که پوتین دیوانه شده است. بی‌تفاوتی‌ او نسبت به افکار عمومی بین‌المللی، بی‌احترامی او به رئیس‌جمهور آمریکا که تلاش می‌کند صلح بیاورد همگی دیوانگی است.»

او بدون اشاره به حمله پهپادی گسترده اوکراین به روسیه که در تناقض با خواسته ادعایی کی‌یف برای آتش‌بس صورت گرفت، ادعا کرد: «این آخر هفته شاهد بزرگ‌ترین حمله هوایی به اوکراین از زمان آغاز تهاجم روسیه بودیم. آیا این رفتار مردی است که به‌دنبال صلح است؟ برای من که این‌طور به‌نظر نمی‌رسد.»

ماندلسون در آخر گفت: « ما در کنار مردم اوکراین و مبارزه‌شان در نهایت همبستگی ایستاده‌ایم.»

310310

کد خبر 2070210

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین