گروسی: بازرسی‌های آژانس باید بخشی از هرگونه توافق میان ایران و آمریکا باشد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با گفتن این که تطبیق مواضع متفاوت آمریکا و ایران درباره موضوع غنی‌سازی در ایران غیرممکن نیست، بر نقش بازرسی آژانس در هرگونه توافق احتمالی میان طرفین تاکید کرد.

به گزارش خبرآنلاین، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در وین در پاسخ به سوالی درباره تفاوت‌ها میان موضع آمریکا و ایران بر سر موضوع غنی‌سازی اورانیوم در مذاکرات عمان، گفت: نزدیک کردن این دو دیدگاه به هم غیرممکن نیست.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس در این‌باره گزارش داد که گروسی در ادامه گفت: بازرسی‌های سختگیرانه آژانس باید بخشی از هرگونه توافق میان ایران و آمریکا باشد.

دور پنجم مذاکرات غرمستقیم تهران-واشنگتن روز گذشته ۲۴ مه (دوم خرداد) در رم و با میانجی‌گری عمان میان طرفین برگزار شد.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران بعد از خاتمه دور پنجم مذاکرات که بار دیگر با میانجی‌گری عمان انجام گرفت، اظهار داشت: وزیر خارجه عمان در این دوره از مذاکرات تلاش کرد که راهکارهایی را مطرح کند که موانع موجود برطرف شود و پیشرفت‌های حاصل شود. در همین چارچوب ایده‌هایی مطرح شد و قرار شد که کار کارشناسی بیشتری توسط دو طرف در مورد ایده‌ها صورت بگیرد و به پایتخت‌ها منتقل خواهد شد؛ بدون اینکه هیچ تعهدی فعلا برای هیچ طرفی داشته باشد.

ایران تاکید کرده است به موجب عضویت در پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای(ان‌پی‌تی) غنی‌سازی داخلی حق آن است. افزون بر این، برنامه هسته‌ای ایران تحت یکی از سختگیرانه‌ترین برنامه‌های نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد.

گروسی در ادمه اظهارات خود در جمع خبرنگاران درباره پیشرفت در این مذاکرات با گفتن این که «هنوز نتیجه مشخص نشده است»، ادامه مذاکرات را نشانه مثبتی دانست.

او همچنین حضور «ماسیمو آپارو» یکی از معاونان خود در ایران را تایید کرد.

مدیرکل آژانس بیان کرد: فعلا نتیجه مشخص نیست اما این که آن‌ها به دیدارهای خود ادامه می‌دهند، نشان‌دهنده تمایل برای رسیدن به توافق است.

او با وجود تنش‌های موجود اظهار کرد که معتقد است برای رسیدن به توافقی میان آمریکا و ایران، حتی با وجود اختلاف‌نظرها درباره غنی‌سازی «همیشه راهی وجود دارد.»

گروسی تصریح کرد که هر توافق احتمالی نیازمند «نظارت سختگیرانه و قوی» آژانس بر برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود تا مشخص شود که این برنامه پس از محدود شدن توانمندی‌های بازرسان آژانس برای نظارت،‌ در چه وضعیتی قرار دارد.

۳۱۰۳۱۰

کد خبر 2070511

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین