به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سننندج، کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی استان کردستان، در نشست خبری با اصحاب رسانه، ضمن تشریح برنامههای این اداره کل برای ایام عید قربان، بر اهمیت همکاری شهروندان در رعایت نکات بهداشتی برای تضمین سلامت جامعه تاکید کرد و هدف اصلی این توصیهها را تامین سلامت مصرفکنندگان و کاهش مخاطرات انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام ناشی از مصرف گوشت و ضمائم خوراکی دامهای قربانی عنوان کرد.
زیباکردار با اشاره به ساماندهی ۴۶ اکیپ دامپزشکی که به صورت سیار و مداوم بر مراکز عرضه و ذبح دام نظارت خواهند داشت، افزود: این اکیپها موظفند دامهای دارای علائم بیماری را از چرخه مصرف خارج کنند.
وی به توصیههای بهداشتی کلیدی برای شهروندان اشاره و بیان کرد: تاکید میشود دام قربانی مورد نیاز خود را از میادین دام و مکانهای موقت عرضه دام زنده در سطح شهرستانهای تابعه که از سوی شهرداریها تعیین شده و تحت نظارت بهداشتی اکیپهای دامپزشکی هستند، خریداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی کردستان از شهروندان خواست حتیالامکان دام قربانی را برای ذبح به کشتارگاههای دام شهرستان ارجاع داده و از ذبح در منزل، باغ یا سایر اماکن خودداری کنند.
وی افزود: کشتارگاههای دام شهرستانهای تابعه در روز عید قربان آمادگی پذیرش، ذبح و حمل و نقل رایگان لاشه دامهای قربانی را دارا بوده و با استقرار اکیپهای دامپزشکی، امکان بهرهگیری از خدمات بازرسی بهداشتی نیز در این محلها میسر است.
زیباکردار با اشاره به نظارت دامپزشکی در ذبح خانگی تصریح کرد: در صورت تمایل به کشتار در منزل یا سایر اماکن، حتماً قبل از اقدام به ذبح دام با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی و یا شبکه دامپزشکی شهرستان مربوطه تماس گرفته و از خدمات رایگان نظارت بهداشتی دامپزشکی بهرهگیری نمایید.
وی افزود: اطمینان از سلامت دام، گوشت و فرآوردههای استحصالی، مستلزم معاینه دام قبل و بعد از کشتار است.
وی با بیان اینکه در تمام مراحل قطعهبندی و بستهبندی گوشت، استفاده از دستکش الزامی است، اضافه کرد: چاقو و وسایل در تماس با گوشت و آلایش دامی باید با آب گرم و مواد شوینده شستشو داده شده و با وایتکس ضدعفونی شوند.
مدیرکل دامپزشکی کردستان به عدم مصرف فوری گوشت پرداخت و گفت: از مصرف سریع گوشت و ضمائم خوراکی دام (نظیر جگر و قلوه) خودداری شود، این اقلام باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت قبل از آمادهسازی و مصرف، در دمای مناسب نگهداری شوند.
زیباکردار ادامه داد: پس از کشتار دام، ضایعات و فضولات حاصله را در کیسههای پلاستیکی محکم بستهبندی نموده و مستقیماً به مامورین شهرداری تحویل دهید، رهاسازی ضایعات در معابر، باعث جذب حیوانات ولگرد، حشرات موذی و آلودگی محیط زیست میگردد.
وی گفت: لاشه و آلایش خوراکی باید در آخرین مرحله استحصال با استفاده از آب آشامیدنی پاکسازی کامل از خون شده و حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود تا PH گوشت بعد از کشتار کاهش یافته و دوره جمود نعشی طی شود.
هشدار درباره تب خونریزی دهنده کریمه کنگو:
مدیرکل دامپزشکی استان به طور ویژه بر خطر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) هشدار داد و این بیماری را یک بیماری ویروسی و کشنده در انسان دانست که دامنه وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی را آلوده میسازد، اما بیماری به صورت بالینی در حیوانات مشاهده نمیشود.
زیباکردار افزود: کنههایی که از دامها خونخواری میکنند، اگر به دلایلی مانند کشتار دام نتوانند به خونخواری خود ادامه دهند، ممکن است به انسان حمله کنند، اگر این کنهها در زمان خونخواری روی دام آلوده شده باشند، میتوانند بیماری را به انسان منتقل کنند. همچنین، انسان در اثر تماس با خون و بافتهای آلوده دام در مرحله ویرمی (وجود ویروس در خون) میتواند به بیماری مبتلا شود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان ابراز امیدواری کرد با رعایت این توصیهها، شهروندان بتوانند عید قربان را با سلامت کامل و بدون نگرانی از بیماریهای مشترک سپری کنند.
زیباکردار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت کشتارگاهها در استان اظهار کرد: در حال حاضر کشتارگاه نیمهصنعتی سقز، کشتارگاه صنعتی سنندج که روزانه ۱۰۰ راس سبک و ۱۰ راس دام سنگین و در سطح استان نیز ۱۰۰ راس دام سنگین و۲۰۰ راس دام سبک و در آینده نزدیک کشتارگاه صنعتی مریوان در مدار بهرهبرداری قرار خواهند گرفت که قادر به تأمین گوشت شهرستانها و حتی ارسال به دیگر استانها هستند.
46
نظر شما