این کتاب دربردارنده آثار بدیع و تماشایی از آثار خلق شده در ابتدای انقلاب است و به نوعی ماهیت فرهنگی انقلاب و سهم فراوان ناگفته ها و نانوشته های هنر انقلاب را پیش روی مخاطبان و پژوهشگران قرار داده است.

به گزارش خبرآنلاین، «گرافیک انقلاب» با عنوان فرعی «هنر متعهد اجتماعی دینی در ایران» به همت مرتضی گودرزی (دیباج) از سوی موسسه متن وابسته به فرهنگستان هنر منتشر شد. در این اثر گودرزی دیباج با ارائه آثاری از حسین خسروجردی، علی رجبی، کاظم چلیپا، حبیب صادقی، ابوالفضل عالی، حسن یاقوتی، ناصر پلنگی، حمید شریفی، مصطفی ندرلو، ایرج اسکندری و...تنی چند از هنرمندان سایر کشورها با تصویرسازی هایی متعلق به دوران انقلاب، به بررسی گرافیک و ارتباط آن با جریان انقلاب در کشورهای مختلف بویژه انقلاب اسلامی ایران می پردازد.

 

در بخشی از مقدمه کتاب می خوانیم: «هنر انقلاب نشان می دهد که چگونه مردم جامعه ما پا در میدان مبارزه نهاده و انقلاب را طبق عبارات و شعارهای تعریف شده در باورها و سنت های خویش متبلور و سرانجام آن را در قالب تصویر بیان کرده اند. هرچند باید بلافاصله افزود که این به معنای آن نیست که هنر انقلاب بازتاب عینی، مطلق و واقعی انقلاب است و در جریان نهضت بزرگ مردمی گذشته است بلکه اصولا تجلی و بازنمایی انقلاب و گذشتن مسائل آن از ذهن و خیال و حتی مشاهده هنرمند و سپس ترجمه آن به تصویر و فرم و فضاست که آن را حائز اهمیت می سازد.»

 

این کتاب دربردارنده آثار بدیع و تماشایی از آثار خلق شده در ابتدای انقلاب است و به نوعی ماهیت فرهنگی انقلاب و سهم فراوان ناگفته ها و نانوشته های هنر انقلاب در برابر حجم عظیم غفلت ها، توهمات و ناآگاهی ها را پیش روی مخاطبان و پژوهشگران قرار داده است. ضمن اینکه به تحولات سیاسی و گرافیک در شوروی، مکزیک، افریقای جنوبی، چین و کوبا نیز اشاراتی دارد.

 

«گرافیک انقلاب و طراحی اسکناس، کاریکاتور و انقلاب، گرافیک انقلاب در طراحی جلد، شعارهای انقلابی در طراحی تمبر، ارزش ها و گرافیک مطبوعاتی، پوسترسازی در گرافیک انقلاب و...» عناوین برخی فصل های این کتاب خواندنی و آموزشی است.

 

دیباج تعریف جداگانه ای برای گرافیک انقلاب دارد و آنرا چنین توصیف می‌کند: «گرافیک انقلاب بیان زندگی جمعی و فردی جدید در دوره انقلاب و کولاژ فرهنگ و اعتقادات و زبان و تصویر است که در آن نژاد، زبان، آداب، باورها، هستی‌شناسی‌های گوناگون از جای خود برداشته شده و در محیط و قالبی جدیدی عرضه شده است.» او اساس گرافیک انقلاب را تلفیق عناصری می‌داند که آنها را با نظمی کنترل شده در کنار هم نشانده است و جمعیتی نهان از اعتقادات و کنش‌های خزنده و پنهان و آشکاری در درون دارد که موجب می شود همه آن‌ها را به فردیتی یکپارچه و یک صدا تبدیل کند.

 

تصویر گرافیکی کره زمین، مربوط است به تابلوی «جنگ سوم» اثر احمد آقا قلی زاده برنده جایزه ویژه مسابقه «پلاکارد سیاسی شوروی».
 

 

 

 

ساکنان پایتخت برای تهیه این کتاب مرجع و خواندنی‌ کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. هموطنان سایر شهر‌ها نیز با پرداخت هزینه پستی ارسال، می‌توانند تلفنی سفارش خرید بدهند.

 

 

6060

کد خبر 207329

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین