برگزاری نشست ۳ ساعته استاندار کرمان با نمایندگان روستای دهکهان کهنوج

استاندار کرمان با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد معدنی به اقتصاد کشاورزی، آب شرب و محیط زیست مردم خسارتی وارد کند اظهار کرد: هم سرمایه‌گذاران معادن و هم ما به عنوان نهاد حاکمیتی متعهد به جبران خسارت ها هستیم، مطمئن باشید ما در کنار مردم بوده و حافظ منافع مردم خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، محمدعلی طالبی شامگاه چهارشنبه در دیدار ۳ ساعته با نمایندگان روستای دهکهان شهرستان کهنوج پیرامون مسائل و مشکلات پیش آمده در بحث معدن کرومیت این منطقه اظهار داشت: با آغوش باز پذیرای همه دوستان بودم و اعلام آمادگی کردم که خدمت دوستان باشم و در اولین فرصت نیز به این منطقه سفر خواهم کرد

وی به موضوع محرومیت های جنوب استان کرمان اشاره کرد و گفت: قبل از اینکه به عنوان استاندار کرمان منصوب شوم، با توجه به مطالعاتی که بر روی استان انجام داده و شناختی که از استان پیدا کردم؛ متوجه برخی مسائل، مشکلات و محرومیت های جنوب استان شدم که در همین راستا نیز سفرهای شهرستانی خود را از جنوب استان آغاز کرده و از تک تک شهرستان های جنوبی بازدید کردم.

طالبی با تاکید بر اینکه «نقطه ای از استان کرمان حتی در مناطق محروم؛ نیست که در برابر محرومیت‌ها؛ استعدادها و منابع طبیعی نداشته باشد» اظهار داشت: تمام نقاط محروم استان سرشار از استعدادها و منابعی است که می تواند در خدمت توسعه قرار گیرد

 نتوانسته ایم به خوبی از ظرفیت های جنوب استان استفاده و بهره‌وری مناسبی داشته باشیم

 مقام عالی دولت در استان کرمان با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در سفر به شهرستان‌های جنوبی استان مبنی بر اینکه «این منطقه سرشار از منابع طبیعی اما محرومیت های غیرطبیعی است» افزود: این محرومیت غیرطبیعی یعنی اینکه از منابعی که در اختیار جنوب استان کرمان بوده؛ نتوانسته ایم به خوبی استفاده و بهره‌وری مناسبی داشته باشیم.

وی به موضوع کشاورزی استان و عدم بهره مناسب از این بخش اشاره کرد و گفت: برخی ها فکر می کنند تنها استعداد جنوب استان کرمان، بخش کشاورزی بوده؛ این در حالی است که ۵.۵ میلیارد مترمکعب آب در استان کرمان مصرف و ۴۳ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است اما از سوی دیگر این بخش تنها ۱۷ درصد درآمد ناخالص داخلی استان را شامل می شود!

استاندار کرمان افزود: بالاترین اشتغال بخش کشاورزی کشور مربوط به استان کرمان بوده این در حالی است که در بحث اشتغال در بخش صنعت و معدن، کرمان استان آخر است. یعنی با وجود شرکت های بزرگ معدنی در استان همچون گل‌گهر، گهر زمین و مس سرچشمه و وجود معادن بزرگ، به لحاظ سهم اشتغال در بخش صنعت و معدن استان آخر کشور بوده که این موضوع به هیچ عنوان قابل باور نیست و حال سوال اساسی این است که چرا این اتفاق رخ داده؟

طالبی با انتقاد از اینکه بخش صنعت در استان کرمان به صورت مناسب شکل نگرفته است اظهار داشت: باید بپذیریم که بخش صنعت و معدن براساس ظرفیت هایی که دارند؛ در استان به خوبی شکل نگرفته و آمار درصد اشتغال در بخش‌های کشاورزی و صنعتی و معدنی استان در سطح کشور، مایه شرمساری است.

 مخالف بخش کشاورزی در استان نیستیم

طالبی با تاکید بر اینکه «به هیچ عنوان مخالف بخش کشاورزی در استان نیستیم و نمی خواهیم اشتغال در این بخش را پایین بیاوریم» اظهار داشت: بلکه به دنبال این هستیم که کشاورزی را به عنوان شغل دوم مردم استان تبدیل کرده و ما نیز باید مانند سایر استان های کشور و حتی دنیا در این مسیر قرار بگیریم.

مقام عالی دولت در استان کرمان با تاکید بر اینکه می توان بخش کشاورزی استان را قوی‌تر کرد؛ افزود: اعتقاد داریم که می توان با این میزان مصرف آب، کشاورزی را توسعه داده و با تغییر الگوی کشت سهم درآمدی مردم استان را از کشاورزی ارتقا دهیم.

 قوی‌تر کردن بخش صنعت و معدن در کنار بخش کشاورزی

 وی با بیان این مطلب که «قرار نیست بخش کشاورزی استان را کم کنیم اما در کنار آن نیز باید بخش صنعت و معدن استان را قوی کنیم» اظهار داشت: براساس سند «کرمان برفراز»؛ به دنبال تحول در اقتصاد کشاورزی استان بوده و هدف ما تغییر الگوی کشت، توسعه کشت های گلخانه ای و بهره وری منابع آب برای رونق و توسعه اقتصاد کشاورزی استان است.

استاندار کرمان با طرح این پرسش که «چرا همه از شکاف شمال و جنوب استان صحبت می‌کنند؟»؛ اظهار داشت: شاخص های اقتصادی جنوب استان ضعیف است پس باید به دنبال بهبود و ارتقای شاخص ها این منطقه باشیم تا بتواند بر روی پای خودش بایستد و حتی موضوع استان شدن جنوب کرمان نیز با سرعت بیشتری پیش رود.

 چاره ای جز این نداریم که بخش معدن را در استان کرمان فعال کنیم

 طالبی بار دیگر با تاکید بر اینکه چاره ای جز این نداریم که بخش معدن را در استان کرمان و به ویژه جنوب فعال کنیم؛ افزود: معادن ارزشمندی در جنوب استان کرمان وجود دارد که متاسفانه درسیکل دلالی قرار گرفته‌اند و برخی از این معادن ۲۰ سال توسط اشخاص یا شرکت های بزرگی خریداری و راکد باقی مانده و غیرفعال می باشند و به عبارتی معدن را حبس کرده اند.

وی به اقدامات استان برای فعال کردن معادن به ویژه در جنوب استان اشاره کرد و گفت: در همین راستا دو اقدام اساسی را در دستور کار قرار داده ایم. یکی از این اقدامات این است که معادن غیرفعال را در شورای معادن خلع ید کرده و در مزایده به افراد جدید واگذار کنیم.

طالبی به اقدام دوم استان در بخش فعال‌سازی معادن راکد اشاره کرد و گفت: واگذاری معادن به شرط راه اندازی کارخانه فرآوری در جوار معدن، موضوعی است که به صورت جدی دنبال می کنیم تا از خام فروشی جلوگیری شود و امیدواریم با این اقدامات تحول اساسی در اقتصاد جنوب استان کرمان رقم بخورد.

 کشاورزی جنوب استان می تواند به محور توسعه این منطقه تبدیل شود

 مقام عالی دولت در استان با تاکید بر اینکه جنوب استان کرمان هیچ چیزی برای توسعه یافتگی کم ندارد؛ تصریح کرد: کشاورزی جنوب استان می تواند به محور توسعه این منطقه تبدیل شود اما نه کشاورزی که امروز در جنوب استان شاهد آن هستیم.

وی بار دیگر با تاکید بر این موضوع که «معادن و صنایع معدنی می توانند باعث تحرک و توسعه در جنوب استان شوند» اظهار داشت: قطعا معدن نیز تاثیرات منفی بهمراه خواهد داشت و ما نیز منکر آن نیست اما در قانون نیز به این موضوع توجه و راهکارهایی برای جبران آن ارائه شده است.

طالبی به موضوع   «تخصیص ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن به استان ها» اشاره کرد و گفت: می توان از این عدد برای جبران خسارت معادن در منطقه استفاده کرد ضمن آنکه باید از قانون «یک درصد فروش معادن برای جبران خسارت های زیست محیطی» و همچنین مسئولیت های اجتماعی بنگاه ها و معادن نیز برای حل و جبران مشکلات و خسارت ناشی از معادن در منطقه بهره برد.

استاندار کرمان با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد معدنی به اقتصاد کشاورزی، آب شرب و محیط زیست مردم خسارتی وارد کند اظهار داشت: هم سرمایه‌گذاران معادن و هم ما به عنوان نهاد حاکمیتی متعهد به جبران خسارت ها هستیم.

وی به موضوع معدن کرومیت روستای دهکهان اشاره کرد و گفت: سرمایه گذار معدن کرومیت روستای دهکهان نیز متعهد شده که ۲۰ درصد از درآمد معدن را به این منطقه اختصاص دهد ضمن آنکه می توان در حوزه مسئولیت های اجتماعی نیز از این معدن و سرمایه‌گذار کمک گرفت.

 ما در کنار مردم بوده و حافظ منافع مردم خواهیم بود

 طالبی با رد هرگونه اعمال نفوذ از سوی سرمایه گذار این معدن برای گرفتن نظر مثبت کارشناسی به ویژه در حوزه محیط زیستی؛ اظهار داشت: قاطعانه اعلام می کنم که هیچ حساب و کتابی مجموعه استانداری کرمان با این سرمایه گذار ندارد و مطمئن باشید ما در کنار مردم بوده و حافظ منافع مردم خواهیم بود.

وی خطاب به معاون اقتصادی تاکید کرد: در هر مرحله ای از انجام کار در این معدن، اگر کارشناسان نظراتی دادند که فعالیت این معدن خسارت‌زا بوده و موجب وارد شدن خسارت به کشاورزی مردم این منطقه و آب زیرزمینی شده؛ فعالیت این معدن را متوقف کنید.

 مقام عالی دولت در استان کرمان تاکید کرد: منافع معدن در درجه اول باید متوجه اطراف خود معدن به ویژه در بحث های ایجاد اشتغال، فرآوری، مسئولیت های اجتماعی و جبران خسارت های احتمالی؛ شود و این موضوع را به جد دنبال خواهیم کرد

طالبی بار دیگر با تاکید بر حضور در این منطقه در اولین فرصت کاری افزود: معتقدم اتفاقی که در دهکهان در حال رخ دادن است، اتفاق مبارکی بوده که راه را برای سرمایه گذاری در حوزه معادن در جنوب استان هموار و فراهم خواهد کرد و نباید موضوع امنیت را به عنوان بهانه دست سرمایه گذار بدهیم

وی با بیان اینکه بهترین معادن مس، تیتانیوم، کروم، سیلیس و ... کشور و حتی جهان در جنوب استان کرمان وجود دارد: اتفاقات مبارکی در این حوزه در جنوب استان کرمان در حال رقم خوردن است.

 متعهد به صیانت از سرمایه های مردم هستیم

 طالبی ادامه داد: متعهد هستم به اینکه منافع مردم دهکهان چه در بحث معدن و چه در بحث های فراتر از معدن را مورد توجه قرار دهم

مقام عالی دولت در استان کرمان به موضوع حواشی اخیر پیش آمده در این منطقه اشاره کرد و خطاب به نمایندگان مردم روستای دهکهان گفت: بخشی از اعتراضات شما ناشی از بی توجهی هایی است که در طول سال های گذشته به مناطق شما شده است. صیانت شما از بخش کشاورزی که تنها درآمد مردم این منطقه بوده؛ نتیجه سال‌ها بی توجهی است و اگر این توجهات صورت گرفته بود و اشتغال مناسب در منطقه رخ داده بود؛ امروز این میزان حساسیت بر روی این مباحث را شاهد نبودیم.

وی با بیان این مطلب که به نمایندگی از همه کسانی که باید برای این منطقه کار می کردند و نکردند!؛ عذرخواهی می‌کنم افزود: به توسعه این منطقه و جنوب استان کرمان متعهد خواهم بود و متعهد هستیم که از سرمایه های مردم صیانت کرده و امیدوارم بهترین شرایط را برای این منطقه فراهم کنیم

 تلاش ما برای ارتقاء و توسعه استان به ویژه جنوب استان خواهد بود

 استاندار کرمان مراقبت و حفاظت از مسائل زیست محیطی را مورد تاکید قرار داد و خطاب به معاون اقتصادی عنوان کرد: موظف هستید با همکاری اداره کل محیط زیست استان؛ هرآنچه که باید برای رفع دغدغه های مردم توسط سرمایه گذاراین معدن صورت گیرد؛ با دقت عملیاتی کنید ضمن آنکه در بحث اشتغال نیز باید حتما این معدن از نیروهای بومی منطقه استفاده کند

طالبی با ابراز تاسف از برخی تحریف‌های صورت گرفته از ماجرای اخیر در روستای دهکهان توسط رسانه های ضد انقلاب اظهار داشت: همه باید در کنار هم و همراه هم باشیم. همه تلاش ما برای ارتقاء و توسعه استان به ویژه جنوب استان خواهد بود و با برنامه ریزی‌های صورت گرفته انشالله طی سال های آینده شاهد اتفاقات مبارکی در سطح استان کرمان باشیم زیرا فضای امروز استان کرمان به گونه ای است که می توان نسبت به آینده امیدوار باشیم.

کد خبر 2077053

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار