زندگی روزمره، فرصت‌های کمی برای خوش‌بودن باقی می‌گذارد. یک اتاق‌فکر، 5 پیشنهاد روزانه برای خوشحال‌بودن ارائه کرده است.

اتاق‌فکر «دوراندیشی (Foresight)» که یک مرکز دولتی در انگلستان است، بعد از دوسال تحقیق درباره سلامت روانی انگلیسی‌ها گزارش داده که کارزار «پنج تا در روز» برای بالابردن سلامت روانی شهروندان لازم است تا با رشد افسردگی، اضطراب و مصرف بی‌رویه دارو مقابله کنند.

 

«پروژه دوراندیشی برای سرمایه روانی و سلامت» که جان بدینگتون - مشاور علمی ارشد دولت انگلستان - پشتیبان آن است، از بیش از ۴۰۰ کارشناس بین المللی مشورت گرفته و تجربه‌ها و سبک‌های زندگی متفاوتی را بررسی کرده تا تاثیر آن‌ها را در بهبود و یا صدمه‌زدن به سلامت روانی افراد در طول زندگی بررسی کند.

این پروژه هشدار می‌دهد که در وضعیت فعلی رکود اقتصادی و افزایش میانگین سنی جمعیت، احتمال افزایش بیماری‌های روانی ناشی از شرایط پر تنش کاری، کمبود فعالیت بدنی، و شکست در روابط خانوادگی و یا حلقه‌های اجتماعی زیاد است. درمان بیماری‌های روانی تنها در انگلستان سالانه ۱۲۵ میلیارد دلار هزینه دارد و هزینه‌های ملموس و عینی آن به مرز ۸۰ میلیارد دلار نزدیک شده است.

این کارزار، شبیه کارزار قدیمی‌تری است برای «پنج وعده سبزی و میوه در روز» که از طرف آژانس استانداردهای غذایی پیشنهاد شده بود. کارزار «پنج تا در روز»، بر پنج فعالیتی که به بهبود سلامت روانی افراد کمک می‌کند، تمرکز کرده است. این پنج فعالیت عبارت‌اند از: گسترش روابط دوستانه، داشتن فعالیت جسمی، افزایش کنج‌کاوی نسبت به دنیا، ادامه‌دادن به تحصیل در طول زندگی، و انجام داوطلبانه کارهای خیر. این کارزار، فعالیت‌هایی مثل تعمیر دوچرخه و باغبانی را نمونه‌هایی برای حفظ سلامت روانی بر می‌شمرد.

فلیسیل هوپرت، مدیر موسسه سلامت دانشگاه کمبریج، یکی از نویسندگان گزارشی است که چنین کارزاری را توصیه کرده است. او معتقد است: «این پنج کار ساده می‌توانند تاثیر عمیقی بر سلامت روانی افراد بگذارند.» این گزارش، یکی از اولین گزارش‌هایی است که رابطه محکمی بین وام‌گرفتن و بیماری‌های روانی را پررنگ می‌کند و از بانک‌ها،‌ شرکت‌های ارائه‌کننده کارت‌های اعتباری و شرکت‌های آب و برق و گاز می‌خواهد که حواس‌شان باشد که ممکن است مشتریان مقروض آن‌ها، از ناراحتی‌های روانی رنج ببرند. حدود نیمی از افراد مقروض در انگلستان دچار ناراحتی روانی هستند؛ در حالی که تنها ۱۶ درصد از کل جمعیت بیماری روانی دارند.

نویسندگان گزارش پیشنهاد داده‌اند که از همان دوران نوجوانی به دانش‌آموزان در مدرسه آموزش داده شود که هنگام چک‌کشیدن و پذیرفتن تعهدات مالی دیگر، باید مطمئن باشند که از عهده آن‌ها برخواهند آمد. نویسندگان می‌گویند ردگیری به‌موقع دشواری‌های یادگیری دردوره مدرسه، در موفقیت‌های افراد در امتحان‌ها و پیدا کردن شغل‌های بهتر هنگام پایان تحصیل، موثر است.

این گزارش هم چنین خواستار تغییرات اساسی در محیط‌های کاری انگلستان شده است؛ کشوری که غیبت‌های ناشی از استرس و دیگر مشکلات روانی در آن باعث شده در طول سال، ۱۰ تا ۱۴میلیون روز بهره‌روی از دست برود که هزینه آن را حدود ۱.۵ میلیارد دلار تخمین می‌زنند. هزینه‌های اقتصادی باعث شده اقلیت مهمی از مردم انگلستان به دلیل ضعف سلامت روانی، آن‌طور که باید به هنگام کار بهره‌ور نباشند.

کری کوپر، یکی از نویسندگان این گزارش و استاد روان‌شناسی سازمانی در دانشگاه لانکستر انگلستان، معتقد است مدیران و شرکت‌ها باید به سطح بالای غیبت نیروی کارشان توجه کنند: «یک مدیر خوب، به نیروی کارش اختیار می‌دهد، شرایط کاری انعطاف‌پذیر می‌دهد، و بین کار و زندگی تعادل برقرار می‌کند و کارمندانش را مطمئن می‌کند که بیش از اندازه کار نمی‌کنند. مردم انگلستان بیش از هر کشور اروپایی دیگر کار می‌کنند! اگر ساعت کاری مردم انعطاف‌پذیر باشد، از کارشان راضی‌تر خواهند بود و درنتیجه سالم‌تر و بهره‌ورتر می‌شوند.»

پیش‌بینی می‌شود که سلامت روانی افراد در انگلستان با رشد سن جمعیت، به مشکل بزرگی تبدیل شود. برآورد می‌شود در 30 سال آینده، صرفا هزینه درمان جنون سال‌خوردگی برای شهروندان از ۲۷ میلیارد دلار به ۸۰ میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد.

 گاردین - ۳۱ اکتبر ۲۰۰۸ - ترجمه: مریم مومنی

کد خبر 208

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین