به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،در میان برخی مردم، این تصور نادرست رایج است که اهلبیت علیهمالسلام تنها از نسل امام حسین علیهالسلام هستند و از نسل امام حسن مجتبی علیهالسلام نسلی از امامان ادامه نیافته است. در حالی که بنابر شواهد تاریخی روشن، اینگونه نیست، از امام محمدباقر علیهالسلام به بعد، پیوند نسل حسنی و حسینی برقرار شده و همه امامان پس از ایشان، فرزندان هر دو سبط پیامبر صلیاللهعلیهوآله هستند، این حقیقت نشان میدهد که امامت، میراث مشترک دو نور ولایت است.
بنا بر روایت فارس،هر ساله در شب میلاد کریم اهلبیت، امام حسن مجتبی علیهالسلام، جمعی از شاعران آیینی کشور به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی میرسند و اشعار خود را در مدح و منقبت اهلبیت علیهمالسلام، بهویژه امام حسن مجتبی علیهالسلام، میخوانند.در یکی از این دیدارها، یکی از شعرا بیتی را قرائت کرد که مضمون آن چنین بود:«مَبین ز نسل حسن هیچکس امام نشد / به حُسن بینی اگر هر امام را حسن است»در این بیت، شاعر با بهرهگیری از بازی ادبی میان واژههای «حسن» و «حُسن»، به شکلی زیبا از جایگاه امام حسن مجتبی علیهالسلام سخن گفته بود. بااینحال، رهبر معظم انقلاب در واکنش به این بیت، نکتهای دقیق و مهم بیان فرمودند.
مقام معظم رهبری فرمودند:در واقع از نسل امام حسن مجتبی علیهالسلام نیز ائمهای هستند، چرا که امام باقر علیهالسلام از پدری حسینی و مادری حسنی به دنیا آمدهاند، و از ایشان به بعد، همه ائمه علیهمالسلام فرزندان امام باقر علیهالسلاماند؛ بنابراین، ائمه پس از امام باقر علیهالسلام هم حسینی و هم حسنیاند.
این نکته، افزون بر اهمیت تاریخی و نسبشناسی، یک بُعد معرفتی نیز دارد و نشان میدهد که در تداوم امامت، نور امام حسن علیهالسلام نیز از طریق حضرت فاطمه بنت امام حسن (سلاماللهعلیها) که همسر امام سجاد علیهالسلام بود، در نسل امامت تداومیافته است. مادر امام باقر (علیهالسلام)، بانویی از نسل امام حسن مجتبی (علیهالسلام) بود. درباره ایشان گفتهاند:«لم یُدرَک فی آل الحسن مثلها»؛ یعنی در میان زنان خاندان امام حسن (علیهالسلام)، کسی به بزرگواری، کرامت و عظمت این بانوی بزرگوار نرسیده است.مخدره بزرگواری که، در واقعه کربلا حضور داشت و همراه باقیماندگان خانواده امام حسین (ع) به اسارت رفت.
نظر شما