بدون ترک معصیت، بهره‌ای از سفره سیدالشهدا(ع) نمی‌بریم

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به آیات قرآن، تقوا را شرط اصلی ورود به ساحت معنوی عاشورا دانست و گفت: بدون ترک معصیت بهره‌ای از سفره سیدالشهدا(ع) نمی‌بریم.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اصغر ظهیری، استاد حوزه علمیه قم در مراسم عزاداری هیئت خادم‌الرضا علیه‌السلام قم که در ورزشگاه شهید حیدریان برگزار شد با تأکید بر نقش تقوا در بهره‌مندی از رزق‌های خاص سیدالشهدا(ع) گفت: جوانان باید برای بهره‌مندی از برکات معنوی دهه محرم و عاشورا، از معصیت فاصله بگیرند و مسیر جهاد با نفس را در پیش بگیرند.

بنابر روایت شبستان، وی با بیان اینکه کسانی که با ملکه تقوا سر سفره سیدالشهدا(ع) می‌نشینند، از رزق‌های ویژه الهی بهره‌مند می‌شوند افزود: آنچه انسان را در مسیر بندگی و قرب الهی به جلو می‌برد، پرهیز از گناه به‌ویژه در ایام جوانی است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به فرمایشی از امیرالمؤمنین(ع) تصریح کرد: در روایات آمده است که جوان با تقوا، از شهیدی که در رکاب امام معصوم(ع) به شهادت رسیده، برتر است و حضرت علی(ع) می‌فرماید، مجاهد شهید به بالاترین درجه می‌رسد اما جوانی که قدرت معصیت دارد و خودداری می‌کند، از او برتر است.

حجت الاسلام ظهیری با اشاره به اهمیت جهاد با نفس گفت: در کلام امیرالمؤمنین(ع) آمده است که کسانی که در میدان جهاد با نفس پیروز می‌شوند، از کسانی که در جبهه‌های بیرونی با دشمن می‌جنگند، دارای مرتبه‌ای والاترند و این جهاد درونی از منظر اهل‌بیت(ع)، ارزشی فراتر از جهاد نظامی دارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: قرآن کریم ملاک برتری انسان را تقوا معرفی کرده و در آیه شریفه «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ» صراحتاً ارزش انسان‌ها را بر اساس میزان تقوای آنان دانسته است و به همین جهت، جوانی که مسیر مبارزه با نفس را انتخاب می‌کند، به درگاه خداوند بسیار مقرب است.

این استاد اخلاق با اشاره به دوران ۱۳ ساله پیامبر اسلام(ص) در مکه اظهار کرد: حضرت رسول(ص) تا پیش از هجرت، مأمور به جهاد نظامی نبودند و در عین تحمل آزارها، سلاح به دست نگرفتند و با آغاز دوران مدینه و نزول آیات جهاد در سال دوم هجری، رسول خدا(ص) در جبهه‌ها حضور پیدا کردند.

وی افزود: امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید، جهاد، دری از درهای بهشت است که خداوند آن را به روی خاص‌ترین بندگانش می‌گشاید و بنابراین، شرکت در جهاد و مقاومت در برابر دشمنان دین، نشانه‌ای از قرب الهی است، با این حال، جهاد با نفس، جایگاهی والاتر دارد و ترک آن از روی میل، به گفته حضرت علی(ع)، لباس ذلت را به انسان می‌پوشاند.

جهت الاسلام ظهیری با اشاره به سیره پیامبر اکرم(ص) در برخی از جنگ‌ها گفت: در شرایطی که فواصل جبهه تا مدینه زیاد بود، پیامبر بین مسلمانان عقد اخوت برقرار می‌کردند و به قید قرعه، یکی را راهی میدان می‌کردند و دیگری در شهر می‌ماند تا از خانواده خود و برادر دینی‌اش مراقبت کند.

وی تأکید کرد: بهره‌مندی از سفره معنوی سیدالشهدا(ع)، نیازمند آمادگی روحی، تزکیه نفس و ترک معصیت است و اگر جوانی بتواند از معصیت فاصله بگیرد و در میدان جهاد اکبر به پیروزی برسد، در زمره مقربان اهل‌بیت(ع) قرار خواهد گرفت و این همان درسی است که باید از عاشورا گرفت و در زندگی به کار بست.

این استاد حوزه در ادامه به موضوع نیروی محرکه جوانان برای حرکت در مسیر سیدالشهدا(ع) پرداخت و تأکید کرد: جوانی که بخواهد از رزق‌های خاص دهه محرم و  عاشورا بهره‌مند شود، باید با ترک معصیت و جهاد با نفس، زمینه این فیض را فراهم سازد.

وی با اشاره به بیانات آیت‌الله صفایی حائری، خاطرنشان کرد: انسان برای حرکت در مسیر الهی، نیاز به منبع نیرو دارد و محبت به اهل‌بیت(ع)، مهم‌ترین منشأ نیرو برای این حرکت است.

حجت الاسلام ظهیری با استناد به کلام شهید مطهری گفت: نبود محبت، کمتر از خطر محبت ناقص نیست و محبت ناقص، می‌تواند به ابزاری برای رسیدن به خواسته‌های دنیایی تبدیل شود، در حالی که محبت کامل انسان را به عبودیت خالص می‌رساند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایت رسول خدا(ص) از مصعب بن عمیر، جوان اشراف‌زاده‌ای که به‌خاطر ایمان، تمام دنیا را پشت سر گذاشت، اظهار کرد: رسول خدا(ص) فرمودند آنچه مصعب را از رفاه دنیا به پوست دباغی نشده رساند، حب خدا و پیامبر بود و این همان محبتی است که قدرت می‌دهد انسان تمام تعلقات را کنار بگذارد.

حجت الاسلام ظهیری با تأکید بر بهره‌گیری از رزق خاص عاشورایی، خطاب به جوانان گفت: اگر می‌خواهید در دستگاه سیدالشهدا(ع) به بهره‌ای عظیم برسید، راهش در پاکی، تقوا، ترک معصیت و شعله‌ور شدن محبت اهل‌بیت(ع) در دل است.

استاد حوزه علمیه قم با تشریح ابعاد تربیت دینی جوانان، نسبت به کم‌رنگ شدن محبت اهل بیت(ع) در سبک زندگی نسل امروز هشدار داد و گفت: در بسیاری از آسیب‌های رفتاری فرزندان، ریشه اصلی را باید در فقر محبت جست‌وجو کرد؛ محبتی که اگر به‌درستی در جان انسان نهادینه شود، می‌تواند زنجیر وابستگی به دنیا را از پای او باز کند.

وی با اشاره به واکنش‌ مقام معظم رهبری به رخدادهای اخیر، اظهار کرد: در پیام‌های اخیر رهبر انقلاب، اگر دقت کنیم، غمی عمیق در چهره ایشان پیداست؛ با وجود ایستادگی و قاطعیت ایشان در انتخاب سریع و دقیق جانشینان فرماندهان شهید، اما این غم نشان از بزرگی مسئولیت دارد.

حجت الاسلام ظهیری با بیان اینکه خانواده‌ها باید به جای سرزنش جوانان، زمینه‌ محبت به اهل بیت(ع) را در آن‌ها تقویت کنند، افزود: وقتی مادری از فرزند خود که نسبت به نماز سستی دارد گلایه می‌کند یا پدری نگران سردرگمی فرزندش در مسائل اعتقادی است، راه‌حل آن نه در سخت‌گیری بلکه در احیای پیوند عاطفی با اهل بیت(ع) است.

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به جلوه‌هایی از تربیت عاطفی در سیره اهل بیت(ع) به ماجرای لحظات پایانی عمر امام حسن مجتبی(ع) پرداخت و گفت: امام مجتبی(ع) پیش از وفات خود، سه نفر از نزدیک‌ترین افراد را فراخواندند؛ حضرت زینب(س)، محمد حنفیه و امام حسین(ع) ‌و در آن دیدار، امام حسن(ع) به برادر خود فرمودند، فرزندانی دارم که هنوز در سنین کودکی هستند، برای آنان پدری کن.

ظهیری ادامه داد: یکی از وصایای مهم ایشان، سفارش به همسر خود، دختر طلحه بن عبیدالله تیمی بود و حضرت فرمودند این بانوی با اصالت و باوفا، بسیار مورد علاقه من است و پس از من، او را بی‌سرپرست رها نکنید و از نسل این بانو، بانویی به‌نام سیده شریفه پدید آمد که امروز در عراق به عنوان بانویی صاحب کرامت شناخته می‌شود.

وی با اشاره به زیارتگاه سیده شریفه در مسیر بین کربلا و حله گفت: در بنرهای اطراف این زیارتگاه، مکرر از ایشان با عنوان دکتر شریفه یاد شده است و بسیاری از مردم عراق، حاجات و شفایافتگی‌های خود را به کرامات این بانو نسبت می‌دهند.

حجت الاسلام ظهیری در ادامه با اشاره به تاریخ زندگی سیده شریفه بیان کرد: این بانو، دختر امام حسن مجتبی(ع) بود که در سن یازده‌سالگی همراه کاروان اسرا به کوفه و شام برده شد و در بازگشت به کربلا، در مسیر به علت شدت گرسنگی جان خود را از دست داد، در حالی که پدرش سفره‌دار اهل کرم و بخشش بود، خود به دلیل عطش و گرسنگی شهید شد.

وی، بر ضرورت بازگشت به معارف اهل بیت(ع) در تبیین سبک زندگی اسلامی تأکید کرد و گفت: اگر فرزندان ما در آینه محبت اهل بیت(ع) خود را ببینند، راه خود را خواهند یافت و هرگونه ناهنجاری رفتاری در پرتو این محبت، به اصلاح می‌انجامد

کد خبر 2085699

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین