۰ نفر
۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۹
مشهد قطب پیوند قلب شرق کشور شد

رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: بیمارستان امام‌رضا(ع) با برخورداری از تیم درمانی مجرب و تجهیزات پیشرفته، به‌عنوان قطب پیوند قلب شرق ایران شناخته می‌شود و تاکنون ۱۶۰ پیوند موفق قلب و هفت پیوند قلب مصنوعی در این مرکز انجام شده است.

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، دکتر محمد عباسی‌تشنیزی، رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، با بیان اینکه شهر مشهد و بیمارستان امام‌رضا(ع) به‌دلیل وجود کادر درمانی توانمند و تجهیزات روزآمد، به‌عنوان قطب پیوند قلب شرق کشور شناخته می‌شود، اظهار کرد: تاکنون در این مرکز ۱۶۰ عمل پیوند موفق قلب و هفت پیوند قلب مصنوعی انجام شده است.

وی افزود: متأسفانه همانند بسیاری از کشورهای جهان، در ایران نیز تعداد بیماران نیازمند پیوند قلب بیش از تعداد اهداکنندگان عضو است و همین موضوع باعث می‌شود برخی بیماران در صف انتظار جان خود را از دست بدهند.

عباسی‌تشنیزی با اشاره به اینکه نارسایی قلبی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی و علت‌های مهم مرگ‌ومیر در کشور است، بیان کرد: این بیماری زمانی بروز می‌کند که قلب توان کافی برای پمپاژ خون به بدن را نداشته باشد و شدت آن می‌تواند خفیف، متوسط یا شدید باشد.

وی دیابت را شایع‌ترین علت نارسایی قلبی دانست و گفت: حدود ۴۰ درصد موارد به دیابت مربوط است. همچنین فشار خون بالا، بیماری‌های دریچه‌ای قلب، گرفتگی عروق کرونر، بیماری‌های عضلانی قلب و برخی اختلالات ژنتیکی از عوامل مهم دیگر این بیماری هستند.

به گفته رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، تغذیه ناسالم، مصرف زیاد نمک و چربی، فست‌فود، کم‌تحرکی و استرس از مهم‌ترین دلایل تشدید این بیماری محسوب می‌شوند.

وی تأکید کرد: حدود یک‌سوم مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی به مصرف سیگار مرتبط است و هر فرد باید روزانه ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پیاده‌روی کند تا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کاهش یابد.

دکتر عباسی‌تشنیزی با بیان اینکه عمل پیوند قلب در ایران معمولا تا سن ۵۵ سالگی انجام می‌شود، گفت: بیمارستان امام‌رضا(ع) پس از بیمارستان شهید رجایی تهران، دومین مرکز بزرگ پیوند قلب در کشور است.

وی افزود: این مرکز در زمینه پیوند قلب مصنوعی نیز پیشگام بوده و تاکنون هفت عمل موفق انجام داده است که نخستین مورد آن با همکاری بیمارستان شهید رجایی تهران سال گذشته به سرانجام رسید.

عباسی‌تشنیزی با اشاره به اهمیت این فناوری عنوان کرد: استفاده از قلب مصنوعی می‌تواند به‌عنوان گزینه‌ای موقت یا دائمی برای بیماران مطرح باشد، هرچند هزینه بالای این روش و نیاز به تجهیزات خاص، محدودیت‌هایی ایجاد کرده است که امیدواریم با حمایت مسئولان، این هزینه‌ها کاهش یابد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: حدود هشت درصد افراد بالای ۶۰ سال در کشور علائم نارسایی قلبی دارند و این روند با افزایش سن شدت می‌گیرد.

کد خبر 2089081

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار