به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، نسیمِ نفر در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته بهزیستی اظهار کرد: دفاتر مشاوره بهزیستی، با هدف ارتقای سلامت روان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، نقش مهمی در ارائه خدمات روانشناختی و روانپزشکی به جامعه ایفا میکند.
وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی با افزایش بحرانهای روانی اجتماعی در استان اصفهان روبرو هستیم و حجم مراجعات و نیاز به خدمات سلامت روان رشد چشمگیری داشته است.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی اصفهان با بیان اینکه ۳۰۰ مرکز مشاوره با مجوز بهزیستی در استان اصفهان فعالیت دارند که سلامت روان، مشاوره فردی، زوجدرمانی، خانوادهدرمانی و خدمات روانپزشکی ارائه می کنند، بیان کرد: در بخش دولتی، دو اقدام در راستای خدمات سلامت روان توسط بهزیستی استان اصفهان ارائه می شود که شامل ارائه خدمات رایگان از طریق خط تلفنی ۱۴۸۰ است، این مشاوره شبانهروزی و رایگان است و با رشد ۵۵ درصدی تماسها در این بخش نسبت به مدت مشابه روبرو بودیم.
مشاوره فردی، اضطراب، افسردگی بیشترین دلیل تماس مردمی با ۱۴۸۰
وی ادامه داد: در این زمینه بیشترین تماسها در زمینه مشاوره فردی، اضطراب، افسردگی، زوج درمانی و خانواده درمانی است و همکاران متخصص آموزش دیده در این زمینه مشغول ارائه خدمات مشاوره ای به متقاضیان هستند.
«نفر» با بیان اینکه مشاوره دولتی با تعرفه دولتی خدمات سلامت روان را به مراجعان ارائه می کند، گفت: شاهد افزایش ۵۲ درصدی مراجعه در این بخش در آمار مقایسه ای سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۳ هستیم.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی اصفهان با اشاره به طرحها و برنامههای ویژه این بخش گفت: برنامه آموزش مهارتهای زندگی (LSE) با هدف آموزش مهارتهای روانی و اجتماعی به اقشار مختلف جامعه و طرح مداخله در بحران و بلایا با با استفاده از روانشناسان داوطلب در شرایط بحران اجتماعی و حوادث غیرمترقبه مانند جنگ ( طرح محب) در این بخش در حال انجام است.
خانواده دارای فرزندان چندقلو تحت حمایت بهزیستی تا سن ۷ سالگی
وی با اشاره به خدمات ارائه شده در دفتر امور خانواده و بهزیستی نیز گفت: این دفتر خدمات متنوعی به زنان سرپرست خانوار و خانوادههای آسیبپذیر ارائه میدهد؛ جامعه هدف این دفتر شامل زنانی است که به دلایل مختلف مانند فوت همسر، طلاق، اعتیاد، ازکارافتادگی همس، مسئولیت سرپرستی خانواده را بر عهده دارند.
«نفر» گفت: در حال حاضر حدود هشت هزار سرپرست خانوار تحت پوشش به همراه اعضای خانواده آنها خدماتی از مرکز بهزیستی دریافت می کنند؛ همچنین خانوادههای دارای فرزندان چندقلو تحت حمایت تا سن هفتسالگی هستند؛در حال حاضر دو هزار و ۲۰۰ خانواده چندقلو در این بخش خدمات دریافت می کنند.
اجرای طرح بهزیستیمحل در مناطق کمبرخوردار
وی به اجرای طرح بهزیستیمحل در مناطق کمبرخوردار و به شکل پایلوت در شهرستانهای اصفهان و حاشیه، کاشان و مبارکه اشاره و گفت: این طرح با همکاری خیرین، هلال احمر مراکز مثبت زندگی، و سازمانهای حمایتی دیگر در حال انجام است.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی اصفهان با اشاره به اینکه با تغییر جغرافیای آسیبهای اجتماعی کودکان بیشتر بدسرپرست هستند، بیان کرد: دفتر شبهخانواده یکی از دفاتر حساس بهزیستی است که مسئولیت ساماندهی کودکان فاقد سرپرست مؤثر را بر عهده دارد، در حقیقت ۲۰۰ کودک سالانه در مجموعه شیرخوارگاهی ما پذیریش می شوند.
وی اضافه کرد: پذیرش شیرخوارگان از طریق اورژانس اجتماعی در مراکز نگهداری (خانههای شیرخوارگان)، ساماندهی کودکان فاقد سرپرست مؤثر، نه لزوماً بیسرپرست، بازگشت به خانواده در صورت امکان یا ورود به فرآیند فرزندخواندگی با دستور قضایی از خدمات این دفتر است.
«نفر» با بیان اینکه در استان اصفهان آمار زوجین نابارور زیاد است، تاکید کرد: دو هزار و ۵۰۰ خانواده در نوبت فرزندخواندگی در سطح استان هستند.
اقامت کودکان بدسرپرست بالای ۳ سال در مجموعه خانه های کودک و نوجوان
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی اصفهان با اشاره به اینکه کودکان بدسرپرست بالای ۳ سال در مجموعه خانه های کودک و نوجوان استان اقامت می کنند، ابراز کرد: آمار کودکان مستقل از خانه ۵۰ درصد افزایش یافته است و رشد چشمگیر ترخیص مستقل را شاهد هستیم.
وی گفت: نوجوانانی که به سن ۱۸ سالگی یا پایان تحصیلات میرسند، با حمایت مالی (میانگین ۳۵۰ میلیون ریال برای شروع زندگی مستقل) ترخیص میشوند
«نفر» ابراز کرد: دفاتر سلامت اجتماعی بهزیستی استان اصفهان شامل دفتر مشاوره، امور زنان و دفتر شبهخانواده، در راستای مأموریتهای اجتماعی خود، نقش کلیدی در ارتقای سلامت روان، حمایت از خانوادهها، ساماندهی کودکان فاقد سرپرست مؤثر و افزایش تابآوری اجتماعی ایفا کردهاند.
48
نظر شما