مواد مخدر در جنگ ۱۲ روزه ۱۰ درصد گران شد/ شیوع مصرف گل بین نوجوانان در ایام جنگ برای غلبه بر ترس/ کاهش تعداد فروشندگان مواد مخدر در جنگ

یک پژوهشگر و تحلیلگر اعتیاد به خبرآنلاین می‌گوید: یکی از بیماران سابقم می‌گفت تا قبل از جنگ، هر موقع با فروشنده موادمخدر تماس می‌گرفتم مواد را خیلی زود به دستم می‌رساند اما در جنگ اخیر بعد از چندین بار تماس ۲ روز طول کشید تا برایم مواد بیاورد و خب اتفاقات این چنینی و تاخیر دو روزه را در تامین و تهیه موادمخدر تا حالا ندیده بودم.

فرزانه فراهانی: جنگ ۱۲ روزه در ابعاد مختلف زندگی همه مردم را دچار چالش کرد و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که از تبعات و پیامدهای ناگوار جنگ در زندگی‌اش ردی به جا نمانده باشد. روال عادی زندگی برای عده‌ای با وقوع جنگ طور دیگری بر هم خورد و آسیب‌های بیشتری بر جا گذاشت؛ معتادان و مصرف کنندگان موادمخدر از جمله افرادی بودند که هیچ گروه یا سازمانی آموزش‌های ویژه‌ای را در این ایام برای آن‌ها نداشت و به عبارتی فراموش شده بودند؛ درست مثل خیلی‌های دیگر که کسی به فکرشان نبود و خب این قبیل غفلت‌ها تبعاتی را هم به دنبال دارد.

سعید صفاتیان، تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد، درباره نوسانات قیمتی موادمخدر و چالش‌های پیش روی مصرف کنندگان، در دوران جنگ ۱۲ روزه در کشور، به خبرآنلاین می‌گوید: در ایام جنگ قیمت موادمخدر به ویژه در شهرهایی مثل تهران که در دفعات متعدد مورد حملات رژیم صهیونیستی و بمباران دشمن واقع می‌شد، شاهد افزایش قیمت انواع موادمخدر بودیم.

تبعات در دسترس نبودن موادمخدر برای مصرف‌کنندگان و معتادانی که به هر دلیل قصد یا توان ترک اعتیاد خود را ندارند در دراز مدت زیاد است و به تغییر الگوی مصرف معتادان مثلا از تریاک به هروئین یا شیشه منجر می‌شود.

او می‌گوید: در بحبوحه جنگ اخیر برخی از فروشندگان موادمخدر به دلیل وجود خطرات احتمالی ناشی از بمباران از محیط خارج شده بودند و در دسترس مصرف کنندگان نبودند؛ برخی هم به نوعی با این نگرش که اگر جنگ طولانی شود و موادی گیر خودشان نیاید حاضر به فروش موادمخدر نبودند و آن را احتکار می‌کردند.

مواد مخدر در جنگ ۱۲ روزه ۱۰ درصد گران شد/ شیوع مصرف گل بین نوجوانان در ایام جنگ برای غلبه بر ترس/ کاهش تعداد فروشندگان موادمخدر در جنگ
صفاتیان، تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد می‌گوید: مسائل فوق باعث شده بود هم تا حدودی کمبود موادمخدر ایجاد شود و هم به دلیل همین کمبود قیمت انواع مواد در طول جنگ افزایش پیدا کند.

صفاتیان همچنین می‌گوید: در شهری چون تهران قیمت موادمخدر در طول روزهای جنگ اخیر، ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد و در بعضی شهرهای دیگر نیز حداقل ۵ درصد گرانتر شده بود و این روند تا یک هفته پس از جنگ هم ادامه داشت و به مرور به روال عادی خودش بازگشت.

او می‌گوید: در شهرهایی مثل شهرهای شمالی از جمله مثل رامسر و ... که جنگ زده نبودند، اتفاق خاصی در خصوص موادمخدر، افزایش قیمت و کمبود و در دسترس نبودن آن رخ نداد.

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید می‌کند: دسترس پذیری موادمخدر در روزهای وقوع جنگ برای مصرف کنندگان سخت شده بود؛ یکی از بیماران سابقم می‌گفت تا قبل از جنگ، هر موقع با فروشنده موادمخدر تماس می‌گرفتم مواد را خیلی زود به دستم می‌رساند اما در جنگ اخیر بعد از چندین بار تماس ۲ روز طول کشید تا برایم مواد بیاورد و خب اتفاقات این چنینی و تاخیر دو روزه را در تامین و تهیه موادمخدر تا حالا ندیده بودم.

صفاتیان می‌گوید: تبعات در دسترس نبودن موادمخدر برای مصرف‌کنندگان و معتادانی که به هر دلیل قصد یا توان ترک اعتیاد خود را ندارند در دراز مدت زیاد است و به تغییر الگوی مصرف معتادان مثلا از تریاک به هروئین یا شیشه منجر می‌شود؛ البته در کوتاه مدت این تبعات و آسیب‌ها کمتر است.

او تاکید می‌کند: استرس روانی ناشی از جنگ برای فرد معتاد با افراد عادی متفاوت است و احتمال اینکه شرایط طوری شود که نتواند مخدر مصرفی خود را تهیه کند، فشار مضاعفی را بر فرد مصرف کننده تحمیل می‌کند و در جنگ ۱۲ روزه نیز شرایط معتادان به همین شکل بود و با وجود استرس و فشار روحی هم باز دُز و حجم مواد مصرفی معتاد افزایش پیدا می‌کند.

مواد مخدر در جنگ ۱۲ روزه ۱۰ درصد گران شد/ شیوع مصرف گل بین نوجوانان در ایام جنگ برای غلبه بر ترس/ کاهش تعداد فروشندگان موادمخدر در جنگ

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد می‌گوید: کم شدن مواد در بازار فروش و کاهش تعداد فروشندگان موادمخدر در جنگ اخیر، باعث شده بود تا برخی مواد مورد نیاز مصرف یک هفته خود را در یک خرید انجام دهند و البته هیچ معتادی نیست که با در اختیار داشتن حجم زیادی از موادمخدر، میزان مواد مصرفی‌اش را افزایش ندهد.

در ایامی مثل جنگ ۱۲ روزه، بروز برخی رفتارهای هیجانی غلط را به ویژه در بین بعضی از نوجوانان دیدم و خانواده‌ها هم می‌گفتند، روی آوردن آن‌ها به سمت مصرف گل و حشیش بود.

صفاتیان می‌گوید: در شرایط سخت و اضطراری جنگ که بیشتر سازمان‌ها و نهادها با ارسال پیام به شهروندان نکات مهم و حیاتی را گوشزد می‌کردند، متاسفانه مسئولان مربوط به آسیب‌های اجتماعی و حوزه مبارزه با موادمخدر پیامی را به بیماران معتاد ارسال نکردند.

او تاکید می‌کند: مسئولان مربوطه باید در قالب پیام‌های تلویزیونی یا هر پیام دیگری به مردم و به ویژه مصرف کنندگان موادمخدر نکات آرام‌بخش و راههای کنترل استرس را آموزش می‌دادند که چنین اتفاقی نیوفتاد.

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد یادآور شد: ما در حال حاضر ۳ میلیون نفر مصرف‌کننده موادمخدر داریم و با شرایطی که در جنگ ۱۲ روزه اخیر پیش آمد اگر همسر و فرزند فرد معتاد به او می‌گفت که از ترس بمباران، از شهری مثل تهران خارج شده و به شمال بروند، در نتیجه فشار ناشی از جنگ و ترس از گیر نیاوردن مواد، تا موادمخدر خود را تهیه نمی‌کرد، هرگز قبول نمی‌کرد و خب مسئولان حوزه کاهش آسیب باید این مسائل را به طور ویژه در شرایط جنگی به درستی مدیریت کنند اما متاسفانه پدافند غیرعامل مربوط به این مسئله در ایام جنگ فعال نبود.

صفاتیان می‌گوید: پیشنهاد می‌کنم در ایام جنگ، مراکزی را در اورژانس بیمارستان‌ها در نظر بگیرند تا فرد معتاد با مراجعه به آنجا مهارت مقابله با استرس ناشی از جنگ و کنترل اعتیاد را آموزش ببیند؛ یا اینکه مراکزی مثل صدا و سیما و بهزیستی آموزش‌های لازم را به مردم ارائه بدهند.

او می‌گوید: در ایامی مثل جنگ ۱۲ روزه، بروز برخی رفتارهای هیجانی غلط را به ویژه در بین بعضی از نوجوانان دیدم و خانواده‌ها هم می‌گفتند، روی آوردن آن‌ها به سمت مصرف گل و حشیش بود. در طول چند ساعتی که حملات دشمن تداوم داشت برخی نوجوانان با مصرف مخدرها و محرکهایی چون گل می‌گفتند که از ترس ایجاد شده دور می‌شوند.

۴۷۲۳۲

کد خبر 2092519

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 13
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • FARHAD IR ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    12 0
    من اصلا توی این مسئله موندم .بجای قطع تریاک که کاملا وصدرصد اشتباهه.عزیزانی خیلی راحت تولید شیشه وگل رو در داخل کشور خیلی خیلی زیاد کرده.با ساختن یک آشپزخانه ویه آشپز شیمیدان بهترین شیشه وبابالاترین درجه خلوص تولید وبه صورت ازتولید به مصرف درداخل کشور عرضه میکنند.سگ تریاک به کثافتهای مثل شیشه وگل وکوکایین که شیمیایی هستن می ارزه...من اصلا موندم اینا عقلشون کجا رفته..تریاک سنتیه نه صنعتی..
  • یه ایرانی IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    5 7
    همینه ادعای مرد بودن پسرا؟!!! ینی همین قدر افسارگسیخته اند که نه نه میتونن ترس شون غلبه کنن نه بر شهوت شون. پس چرا با یاد خدا به ترس و شهوت شان غلبه نمیکنن؟؟! نکنه تو جوامع اسلامی دعا و نماز و یاد خدا و ترس از خدا ،فقط مختص زنان و دختران هست و پسرا آزادن هر خطبی کنن!!!!!
  • محمد IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    4 3
    حرف مفت نزنین لطفا،...
    • IR ۱۲:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
      4 3
      اتفاقا واقعیت هست
  • IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    6 1
    موضوع مهمیه که دیده نمیشه معتاد اول یه بیماره
  • IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    1 4
    کوپن تریاک
  • IR ۱۲:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    5 4
    خداروشکر یکی به فکر معتادا هم بود اونا مگه ادم نیستن
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    1 4
    مساله مهم تر از مشکل معتادا نداریم توی این مملکت
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    6 0
    باید تریاک برای کسانی که سن یالا دارن توزیع بشه تو این شرایط
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    4 0
    عجب
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    8 1
    چرت و پرت
  • فرخ IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۱
    20 0
    خودتون مثل نقل نبات انواع قرصهای شیمییایی اعتیاد اور خانمان برانداز ریختید در جامعه بعد اشک تمساح میریزید بغل هم بغل هم داروخانه باز کردید .انواع داروها را بدون نسخه در اختیار همگان میگذارند در کدام کشور دنیا مثل اسمارتیز انواع قرصها را پخش میکنند داروخانه ها بس نبود عطاری هم بغل به بغل کاسبی قرص میکنند لعنت بر اصل ونصب وزیر بهداشتی که خبر نداره در کشور چه میگذرد یک سر به کمپهای ترک اعتیاد بزنید هر چند این هم شده منبع در امد برایتان ببنید با بچه های مثل دسته گل این مملکت چه کردید لعنت خدا برشما

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین