هوش مصنوعی عامل رسوایی بزرگ اسپاتیفای

انتشار آهنگ‌های تازه‌ای که با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده‌اند، در صفحات رسمی خوانندگانی که سال‌ها پیش از دنیا رفته‌اند، اعتراض جدی مخاطبان و صاحبان آثار را در پی داشته. این آهنگ‌ها بدون اجازه‌ی وراث یا شرکت‌های نشر اصلی این هنرمندان روی اسپاتیفای قرار گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اسپاتیفای اقدام به انتشار آهنگ‌های تازه‌ای کرده که با کمک هوش مصنوعی تولید شده‌اند و بدون اجازه در صفحات رسمی هنرمندانی قرار گرفته‌اند که سال‌ها پیش درگذشته‌اند.

به‌عنوان نمونه، در صفحه رسمی «بلیز فولی»، خواننده و ترانه‌سرای موسیقی کانتری که در سال ۱۹۸۹ به قتل رسید، هفته گذشته آهنگی جدید با نام «با هم» منتشر شده است. این آهنگ که صدایی مردانه، پیانو و گیتار الکتریک دارد، به‌صورت مبهم شبیه به یک ترانه‌ی آرام کانتری است. تصویر استفاده‌شده برای این آهنگ نیز تصویری تولیدشده با هوش مصنوعی از مردی است که هیچ شباهتی به فولی ندارد.

«کریگ مک‌دونالد»، مالک شرکت «لاست آرت رکوردز» که آثار فولی را منتشر می‌کند و مسئول صفحه اسپاتیفای اوست، می‌گوید: «هر طرفدار واقعی فولی به‌وضوح متوجه می‌شود که این آهنگ متعلق به او نیست. اصلاً به سبک او نمی‌خورد. این آهنگ چیزی شبیه یک ربات بی‌احساس هوش مصنوعی است. هیچ ارتباطی با فولی که ما می‌شناسیم. کل این پست، تنها از الگوریتم تغذیه شده.»

مک‌دونالد گفت که همسرش متوجه انتشار این آهنگ در آخر هفته شده، اما هنوز با اسپاتیفای تماس نگرفته‌اند. آن‌ها به شریک توزیع خود، شرکت «سیکرتلی دیستریبیوشن»، اطلاع داده‌اند ولی هنوز پاسخی نگرفته‌اند. این شرکت نیز به درخواست خبرنگار برای اظهار نظر، واکنشی نشان نداده است.

سخنگوی اسپاتیفای پس از انتشار گزارش اولیه اعلام کرد: «ما این مورد را به شرکت ساوندآن، توزیع‌کننده محتوای مورد نظر، گزارش دادیم و آهنگ به دلیل نقض سیاست محتوای فریبنده از پلتفرم حذف شد.»

شرکت ساوندآن، که متعلق به تیک‌تاک است، به کاربران اجازه می‌دهد موسیقی خود را مستقیماً روی تیک‌تاک بارگذاری کرده و درآمدزایی کنند، و همچنین آثارشان را روی دیگر پلتفرم‌ها توزیع کنند. تیک‌تاک نیز هنوز پاسخی به این موضوع نداده است.

مک‌دونالد می‌گوید: «من آهنگ‌های فولی را روی اسپاتیفای بارگذاری کردم تا مردم بیشتری با آن‌ها آشنا شوند. هیچ‌گاه فکر نمی‌کردم که آهنگی تولیدشده با هوش مصنوعی بدون اجازه‌ام روی صفحه رسمی آن قرار بگیرد. این کار به اعتبار فولی لطمه می‌زند. از اسپاتیفای بعید است که راهکاری امنیتی برای مقابله با چنین اقداماتی نداشته باشد. مسئولیت کامل این اتفاق بر عهده‌ی اسپاتیفای است. یکی از مهندسان بااستعدادشان می‌تواند همین امروز این روند تقلبی را متوقف کند، اگر بخواهند. و من فکر می‌کنم باید مسئولیت این ماجرا را بپذیرند و سریعاً اقدام کنند.»

هوش مصنوعی عامل رسوایی بزرگ اسپاتیفای
تصویری از آهنگ منتشر شده

او پیشنهاد داد که اسپاتیفای تنها زمانی اجازه‌ی نمایش یک آهنگ در صفحه‌ی رسمی یک هنرمند را بدهد که مالک آن صفحه اجازه‌ی رسمی داده باشد.

او افزود: «هر طرفدار واقعی فولی بلافاصله تشخیص می‌دهد که این آهنگ متعلق به او نیست. ولی مشکل اینجاست که کسانی که فولی را نمی‌شناسند، با دیدن این آهنگ فکر می‌کنند این بخشی از آثار اوست، در حالی‌که نیست. اسپاتیفای می‌تواند به‌راحتی روند خود را تغییر دهد. من مهندس نیستم، اما فکر نمی‌کنم کار پیچیده‌ای باشد.»

در پایین صفحه آهنگ جعلی «با هم»، علامت کپی‌رایت متعلق به شرکتی با نام «سینتکس ارور» درج شده. جست‌وجوی این نام، اطلاعاتی درباره‌ی شرکت نشر موسیقی در بر نداشت، اما در بررسی بیشتر مشخص شد که همین شرکت، در صفحه‌ی رسمی ترانه‌ای دیگر به نام «برای تو رخ داد» نیز دیده می‌شود. این آهنگ به نام «گای کلارک»، برنده جایزه گرمی که در سال ۲۰۱۶ درگذشته، هفته گذشته روی اسپاتیفای بارگذاری شده، همراه با تصویر جعلی‌ای از خواننده‌ای که هیچ شباهتی به او ندارد.

آهنگ سومی هم با نام «با تو»، با صدای «دن برک»، دقیقاً هم‌زمان بارگذاری شده و تصویر جعلی دیگری از خواننده دارد. برک نیز هنوز به درخواست خبرنگار پاسخ نداده، اما طبق گفته‌ی سخنگوی شرکت «ریالیتی دیفندر» که در زمینه شناسایی محتوای جعلی تخصص دارد، تمامی این آهنگ‌ها «نشانه‌هایی از احتمال بسیار بالای تولید توسط هوش مصنوعی» دارند.

موسیقی‌های تولیدشده با هوش مصنوعی در اسپاتیفای دیگر راز نیست. هفته‌ی گذشته، گروهی به نام «ولوت ساندداون» که بیش از یک میلیون بار شنیده شده بود، سرانجام تأیید کرد که تمام آهنگ‌هایش توسط هوش مصنوعی ساخته شده. سال گذشته نیز گزارشی درباره‌ی هجوم آهنگ‌های کریسمسی تولیدشده با هوش مصنوعی به اسپاتیفای منتشر شد. اما آن‌چه درباره‌ی کلارک و فولی رخ داده، بسیار جدی‌تر است. این فقط استفاده از هوش مصنوعی برای تولید موسیقی نیست، بلکه انتساب آن به نام هنرمندانی مرده، بدون اجازه و احترام به میراثشان است.

مترجم: ریحانه اسکندری 

منبع: ۴۰۴ مدیا

۵۹۲۴۴

کد خبر 2092830

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین