به گزارش خبرنگارخبرآنلاین گیلان، هادی حقشناس، در دیدار با هوشنگ بازوند، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور، با اشاره به اهمیت راهبردی پروژه راهآهن رشت – آستارا، بر ضرورت شتاببخشی در اجرای این طرح ملی تأکید کرد. وی با بیان اینکه در بازدید میدانی اخیر، بخشهایی از مسیر آزادسازی شده است، اظهار داشت: حدود ۶۰ تا ۱۰۰ کیلومتر از مسیر در حال آمادهسازی است، اما همچنان برخی حلقههای اجرایی دچار نقص یا کندی هستند که باید با بررسی دقیق مشخص شود کدام بخش از زنجیره دچار اختلال است استاندار گیلان با اشاره به برخی مشکلات اجرایی و ناهماهنگیها افزود: وقتی در پروژهای حلقهای از زنجیره اجرا کند یا متوقف شود، طبیعتاً به پیشرفت هفتگی پروژه لطمه وارد میشود.
باید بررسی کنیم کدام بخش از فرآیند—چه در حوزه تأمین منابع، چه اجرا، چه مستندسازی و چه تعامل با پیمانکاران—نیازمند اصلاح و تسریع است. حقشناس همچنین گفت: این پروژه نه فقط برای گیلان، بلکه برای کشور از نظر ژئوپلیتیکی نیز اهمیت دارد و با تکمیل این مسیر، اتصال کریدور شمال–جنوب محقق خواهد شد. تجربه کشورهایی مانند ژاپن، که با عبور از موانع طبیعی، چندین پل را بر هم احداث کردهاند، میتواند الگویی برای ما باشد. وی با تأکید بر اینکه پروژه باید بهگونهای مدیریت شود که هیچ گره یا کندی مانع اجرای آن نشود، اظهار کرد: انتظار ما این است که با استقرار کامل شرکت و پیگیریهای مستمر در تهران، به نرخ پیشرفت سه کیلومتر در هفته دست یابیم. استاندار گیلان با تأکید بر لزوم تأمین منابع مالی ترکیبی برای اجرای پروژههای زیرساختی بیان کرد: تجربه نشان داده که اتکای صرف به بخش خصوصی برای پروژههای کلان، بهویژه در شرایط فعلی اقتصادی، کفایت نمیکند.
حقشناس افزود: برای برخی پروژهها مانند احداث آزادراه، میتوان ساختار تأمین مالی را بهگونهای تعریف کرد که دولت ۴۰ درصد، بخش خصوصی ۳۰ درصد و یک بانک یا نهاد مالی نیز ۳۰ درصد سهم داشته باشند. در صورتی که منطقه آزاد نیز مشارکت کند، میتوان سهم دولت را تا ۵۰ درصد افزایش داد. استاندار گیلان ادامه داد: در صورت ورود سرمایهگذار توانمندی جهت مشارکت در اجرای چنین پروژه هایی، آمادگی داریم امتیازاتی نظیر واگذاری زمین، صدور مجوز ساخت هتل و مجموعه گردشگری را برای آنان فراهم کنیم. بررسی روند اجرای پروژه راه امام زاده هاشم به انزلی و جاده لیسار تالش، پونل، فومن به سراوان از دیگر مباحثی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
نظر شما