۰ نفر
۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۱

مجید ابهری

به موازات حرکت و رشد هنر متعالی در ابعاد مختلف آن حرکت کاذب و مضاعف هنر مبتذل موجب بروز آسیب‌های رفتاری می‌شود. ابتذال هنری محدود و منحصر به یک رشته نبوده و در تمام فرآیندهای فرهنگی و هنری می‌توان آثار آن را مشاهده کرد. موسیقی، نقاشی، تئاتر و سینما بیشترین آسیب‌های ماهوی را از ابتذال تحمل کرده‌اند. در بسیاری از کشورها از سینما و هنر هفتم به عنوان ابزار منحرف ساختن مسیر رشد فکری آحاد جامعه به ویژه جوانان استفاده می‌شود.

برهنگی فکری و فرهنگی در سینما چه در مسیر فساد آشکار و چه فساد اروتیک کار را به جایی رسانده که هنرمندان واقعی، عرصه فعالیت را بر خود تنگ دیده و میدان فعالیت را به دلقک‌های هنرمندنما واگذار کرده‌اند. از نگاه آسیب‌شناسی اجتماعی وقتی شرط ستاره شدن قد و بالا، چشم و ابرو و پذیرفتن پیشنهادات غیر اخلاقی می‌شود، همین می‌شود که 85 درصد از هنرپیشه‌های ما فاقد تحصیلات تخصصی بوده و در مقابل آن صد هزار تحصیلکرده رشته‌های هنری یا بیکار هستند یا در رشته‌های غیر مرتبط فعالیت می‌کنند.

گذشتن از فیلترهای بازیگردان ها خود حکایت هایی دارد که سینماگران بهتر می‌دانند. در همین مورد اخیر یکی از هنرپیشه‌های ایرانی وقتی به فیس بوک پناه برد و شکایت از سینما کرد، بعضی از رسانه‌های ما به فکر بیان گوشه‌هایی از وضعیت ناخوشایند سینما افتادند. چرا باید برای بیان نقاط ضعف دست به دامن بیگانگان شویم؟ مگر فساد سینمایی مورد جدیدی است که تازه آشکار شده است؟ وقتی یک هنرمند و کارگردان از وضعیت اخلاقی در سینما گله می‌کند هجومهای بی امان بر ایشان آغاز میشود. چرا هیچکس به فکر پاکسازی و سالم سازی محیط سینما نیست؟ وقتی از 44 مجله و نشریه، 40 فقره آن تبدیل به آلبوم رنگی چهره های آرایش کرده و بینی های جراحی شده میشود تکلیف الگوهای رفتاری دختران ما چه میشود؟

در همین جا لازم میدانم از سازمان سینمایی که جایگزین خانه سینما شده، درخواست کنم با دعوت از کارشناسان جامعه شناسی و روان شناسی هنر دست به اقدامات اصلاحی بزنند و از انتقاد نترسند. وقتی معیار گزینش روابط خصوصی میشود دیگر امید و انگیزه ای برای ورود علاقه مندان سالم و هنرمندان اصیل نمی ماند. آنگاه از نگاه آسیب شناسی رفتاری یکی از الگوهای اصلی رفتاری جامعه (هنجارفرستان) خود نیازمند پردازش الگوهای رفتاری میگردند و سینما به میدان یکه تازی سوپراستارنماها تبدیل میشود که هیچ شباهت و ارتباطی با مبانی اصیل فرهنگی و اجتماعی نظام اسلامی ما ندارد. تا دیرتر از این نشده باید بدون محکوم نمودن این و آن دست به کار شد و اجازه گسترش ویروسهای فرهنگی را نداد.

*آسیب‌شناس و رفتارشناس اجتماعی

45234

کد خبر 209302

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • am IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    6 1
    یک سوال . چرا همه در ایران کارشناسی می کنند؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین