سعید کریمی در گفت و گو با خبرنگارخبرآنلاین در کرمانشاه اظهار کرد: با توجه به برداشت حدود ۵۶۰ هزار تن گندم از مزارع استان، تنها ۱۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده و با پیگیریهای انجامشده توسط استاندار و وزارت جهاد کشاورزی، وعده داده شده طی ۱۵ روز آینده این مطالبات تسویه شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مطالبات کشاورزان تسهیل در صدور مجوزها بود، افزود: با وجود سامانهای شدن فرآیند، استعلامهایی مانند تأمین آب و تأییدیههای زیستمحیطی همچنان زمانبر هستند. با این حال، طی دو ماه اخیر ۳۰ مجوز که متوقف شده بود صادر و زمان صدور در سامانهها به کمتر از یک هفته کاهش یافته است.
کریمی با اشاره به گلایه کشاورزان درباره قطعی برق در زمانهای حیاتی کشت و برداشت، گفت: طبق برنامهریزی صورت گرفته قطعی برق بین ساعت ۱۲ تا ۱۷عصر انجام می شود؛ زمانی که بهدلیل گرمای شدید، کشاورزان نیز تمایل کمتری به آبیاری دارند. برای دامداریها و گلخانههای خارج از شهرکهای صنعتی نیز حدود ۷۰ درصد آبیاری به شب منتقل شده است.
وی اظهارکرد: کارگاه آموزشی برای معرفی پنلهای خورشیدی برگزار شده و شرکتهای توزیع و تولید در این جلسات حضور داشتهاند. با این حال، تأمین منابع مالی همچنان چالش اصلی در مسیر توسعه انرژیهای پاک در بخش کشاورزی باقی مانده است.
کریمی تأیید کرد :با وجود اعلام رسمی درباره نبود کمبود کود، هنوز بخش قابلتوجهی از بازار در اختیار واسطهها است. از سه نوع کود اصلی مورد استفاده، تنها کود اوره در داخل کشور تولید میشود همچنین۲۰ درصد کشاورزان مستقیماً در سامانه ثبتنام میکنند و ۸۰ درصد باقیمانده از طریق واسطهها و شرکتهای خدماتی خرید انجام میدهند.
وی در خصوص سهمیه سوخت کشاورزان، گفت: تراکتور و کمباین باید در زمین کار کند تا سوخت بگیرد. اگر تنها برای تردد روستایی استفاده شود، سهمیه تعلق نمیگیرد. کشاورزان باید فعالیت خود را به مراکز خدمات اطلاع دهند همچنین سالانه هزار تا ۱۲۰۰ دستگاه توزیع میشود و کمبودی در مزارع احساس نمیشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی افزود: قالب سامانه الگوی کشت مشخص است و هر کشاورز چه مقدار زمین دارد و چه محصولی میکارد. از لحظه تحویل تا پرداخت، فرآیند در سامانه ثبت میشود و امکان خروج گندم از چرخه خرید تضمینی وجود ندارد. اگر کشاورزی گندم تحویل ندهد، پروندهاش در سامانه بسته نمیشود و بلاتکلیف باقی میماند.
کریمی خاطر نشان کرد: صادرات نخود برای کرمانشاه اهمیت زیادی دارد، بهطور موقت آزاد شده بود اما دوباره متوقف شده و تلاشها برای صدور مجدد مجوز در حال انجام است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد آب کشور در کشاورزی مصرف میشود، گفت: توسعه گلخانهها، اجرای سیستمهای نوین آبیاری، و حذف آبیاری غرقابی از اولویتهای جدی است.
وی با اشاره به اینکه ذرت و آفتابگردان بهعنوان کشت دوم در مناطق گرمسیری ممنوع شدهاند، تصریح کرد: برای اولین بار در استان، کشت سویا با مصرف ۵۰ درصد آب کمتر آغاز شده و کشت برنج نیز در مناطق سرد و نیمهسردسیری ممنوع و فقط در گیلانغرب و سرپلذهاب مجاز است.
نظر شما