۳۶ نفر
۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۸
سلاح لیزری جدید آماده شلیک شد

چین با موفقیت یک سلاح لیزری پیشرفته ساخته‌ که قادر است ماهواره‌ها را مستقیماً از روی زمین هدف قرار داده و نابود کند. این فناوری انقلابی، مسیر نبردهای آینده را تغییر خواهد داد.

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از گجت‌نیوز،  بلوری مصنوعی به‌عنوان سلاح لیزری جدید چین که زیر نظر آکادمی علوم چین توسعه یافته، قطری برابر ۶۰ میلی‌متر دارد. این بلور قادر است انرژی شدید لیزری حدود ۱۰ برابر بیشینه تحمل مواد نظامی رایج امروزی بر سانتی‌متر مربع را تحمل کند. 

گروه تحقیقاتی به سرپرستی فیزیک‌دان وو هایشین در مقاله‌ای که در مجله بلورهای مصنوعی منتشر شده، اعلام کرده‌اند: «این نمونه، بزرگ‌ترین بلور ثبت‌شده تاکنون در سطح بین‌المللی است.» این دستاورد حاصل تلاش‌هایی است که طی یک دهه گذشته ادامه داشته‌اند. ماده BGSe نخستین‌بار در سال 2010 توسط دانشمندان چینی کشف شد و به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردش، توجه محققان دفاعی در سطح جهانی را به خود جلب کرد.

پژوهشگران اظهار داشته‌اند که تلاش‌های آزمایشگاه‌های غربی برای تولید این ماده در مقیاس بالا تا به امروز با شکست مواجه شده‌اند. فرایند تولید چنین بلوری با این ابعاد و پایداری، مستلزم دقتی بی‌نهایت بالا است. 

گرچه در مقاله‌ی منتشر شده اشاره‌ای مستقیم به استفاده نظامی نشده است، اما زمان‌بندی این پیشرفت با افزایش تمرکز چین بر تسلیحات انرژی هدایت‌شونده و دفاع فضایی هم‌راستا به نظر می‌رسد. پژوهشگران اشاره کرده‌اند که این بلور می‌تواند در سامانه‌های لیزری بسیار قوی به کار رود که توانایی عبور از پنجره‌های جوی را داشته و احتمالا قادر به رسیدن به اهدافی نظیر ماهواره‌ها یا سایر اهداف دوردست باشند.

نویسندگان همچنین کاربردهای غیرنظامی این فناوری را برجسته کرده‌اند، از جمله در تصویربرداری پزشکی و سامانه‌های شناسایی فروسرخ فوق‌حساس که در رهگیری موشک یا شناسایی هواگردها استفاده می‌شوند. عملکرد BGSe حتی در مقایسه با اپتیک‌های لیزری غیرنظامی نیز چشمگیر است.

۵۸۵۸

کد خبر 2094778

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین