موضع سخنگوی پیشین وزارت خارجه درباره مساله نابودی اسرائیل؛ اگر قرار باشد این رژیم نابود شود، این اتفاق به دست خود آن‌ها رخ خواهد داد

«سید عباس موسوی» سخنگوی پیشین وزارت خارجه گفت: جنگ ۱۲ روزه اتفاقی بزرگ و بی‌سابقه بود. به باور من، این جنگ به‌مثابه یک زلزله ژئوپلیتیک در منطقه غرب آسیا عمل کرد. رژیم صهیونیستی جرات کرد که به‌طور علنی وارد جنگ با یکی از قدرت‌های بزرگ منطقه شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «سید عباس موسوی» سخنگوی پیشین وزارت خارجه با بیان اینکه در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، نسل زِد برای ایران پای کار آمد، گفت: نتانیاهو تاکنون ۲ بار برای دیپلماسی بمب گذاشته که هر ۲ بار در دولت‌های ترامپ بوده است.

بنا بر روایت ایسنا، درادامه مشروح این گفت و گو را می‌خوانید:

* جنگ ۱۲ روزه اتفاقی بزرگ و بی‌سابقه بود. به باور من، این جنگ به‌مثابه یک زلزله ژئوپلیتیک در منطقه غرب آسیا عمل کرد. رژیم صهیونیستی جرات کرد که به‌طور علنی وارد جنگ با یکی از قدرت‌های بزرگ منطقه شود. البته باید توجه داشت که ما رژیم صهیونیستی را در واقع نیروی نیابتی ایالات متحده آمریکا در منطقه تلقی می‌کنیم.

*مجموعه این تحولات در طول این ۱۲ روز، صحنه‌ای بی‌سابقه را رقم زد؛ رخدادی که بی‌تردید پیامدها و آثار قابل توجهی برای منطقه و حتی فراتر از آن، در سطح بین‌المللی به‌دنبال خواهد داشت. این آثار، چه در عرصه داخلی و چه در سطح خارجی، به‌تدریج خود را نشان خواهد کرد.

*واقعیت این است که آن‌ها با ماهیت کشورهای اسلامی و اصل حضور یک کشور اسلامی در منطقه مشکل دارند. همان‌گونه که مقام معظم رهبری نیز تأکید کرده‌اند، رژیم صهیونیستی در حقیقت یک باند جنایتکار است که با حیله و نیرنگ، سرزمینی اسلامی را غصب کرده و خود نیز به نامشروع بودن و ناخوانده بودنِ موجودیتش آگاه است. این احساس ناامنی دائمی، سبب شده که با بسیاری از کشورهای اسلامی وارد جنگ شود و با برخی دیگر، با نیرنگ و فریب، روابطی به ظاهر صلح‌آمیز اما موقت برقرار کند.

* رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، آقای ترامپ، بر اساس مجموعه‌ای از اندیشه‌ها و رسالت‌هایی خاص در قدرت قرار دارد. اروپایی‌ها نیز همین رویکرد را دارند؛ برای مثال فرانسوی‌ها خود را مهد آزادی، حقوق‌بشر، حقوق بین‌الملل و دموکراسی می‌دانند و تمایل دارند ارزش‌های اروپایی و آمریکایی را در سراسر جهان گسترش دهند.

*ما با دیدگاهی که می‌گویید، به دنبال نابودی مستقیم رژیم نیستیم، بلکه موضع خود را تبیین می‌کنیم و همان‌طور که پیش‌بینی شده، اگر قرار باشد این رژیم نابود شود، این اتفاق به دست خود آن‌ها رخ خواهد داد.

* از نظر من، رژیم صهیونیستی با ایران فعلی—یک کشور بزرگ، یکپارچه و با جمعیتی حدود ۹۰ میلیون نفر—مخالف است. برای آن‌ها اهمیتی ندارد که چه حکومتی در ایران حاکم است؛ بلکه صرفاً وجود این کشور به عنوان یک موجودیت بزرگ تهدیدی برای آنهاست.

* بر اساس تحلیل من، رژیم صهیونیستی به کشورهای اسلامی دیگر نیز چشم طمع دارد. با توجه به ذهنیت و برنامه‌های آن‌ها و احساس تهدیدی که دارند، این رژیم کشورهای بزرگ و قدرتمند اسلامی را تحمل نمی‌کند.

* این‌هایی که می‌گوییم شعار نیست و همه ما لمس کردیم در این ۱۲ روز و ما توانستیم ققنوس‌وار خود را بازیابی کنیم.

*ما خودمان فکر نمی‌کردیم که به اصطلاح آن حماسه‌های مردمی دهه ۶۰ تکرار شود. آن نسل، یک نسل دیگر است، سختی دیده بود و انقلابی بود. تعارف نداریم، ما واقعا خودمان تعجب می‌کردیم که نسل زِد این‌طور پای کار بیاید و این برای بقیه و برای نسل‌های پیرتر مشوق شود.

*مذاکره یک ابزار است و باید به موقع از آن استفاده کرد. شما مثلا برای تامین امنیت ملی و منافع ملی، یک جعبه ابزاری در اختیار دارید که در آن انواع و اقسام ابزارها قرار دارد. گاهی اوقات موشک و ابزارهای سخت است، گاهی اوقات ابزار نرم است. در این ابزارهایی که دارید، مذاکره هم برای تامین منافع و امنیت ملی جزو ابزار شماست.

*یعنی هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که مثلا وقتی مذاکره کردیم، حتما طرف مقابل پایبند می‌ماند و حتما اجرا خواهد شد.

*خیلی باید با چشم باز مذاکره کنیم و هم اصطلاحاً با چشم باز باید بخوابیم و دست ما باید روی ماشه باشد و آماده باشیم. این یاغی‌گری که رژیم صهیونیستی و آمریکا انجام می‌دهند و به هیچ چیزی پایبند نیستند، این موضوع قدری شرایط ما را متفاوت خواهد کرد.

*الان شما از یک کودک پنج ساله بپرسید تا یک پیرمرد ۹۰ ساله، با توجه به تجربیات به شما خواهد گفت که قطعاً توانمندی‌های دفاعی ما قابل مذاکره نیست و نباید باشد.

*باید حواسمان باشد این است که در حوزه امنیتی و حوزه نظامی ما نیاز به تقویت بیشتر و نیاز به برخی بازنگری‌ها در عملکردها داریم که حتماً انشالله بتوانیم که آینده‌ای را با تضمین بیشتر برای دولت و ملت ایران و برای منافع ملی و برای امنیت ملی، به ویژه برای تمامیت ارضی و یکپارچگی سرزمینی ایران تامین کنیم.

۲۹۲۲۱

کد خبر 2094853

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین