علی اکبر صالحی: ایده ظریف برای کنسرسیوم هسته ای، حرف جدیدی نیست؛ این ایده از قبل انقلاب مطرح است

مقاله‌ای که آقایان دکتر ظریف و بهاروند منتشر کرده‌اند یک یادداشت مطبوعاتی است و جزئیاتش هنوز منتشر نشده‌است. اما این طرح هم در واقع همان طرح کنسرسیوم در یک لباس جدید است.

به گزارش خبرآنلاین دکتر علی اکبر صالحی به روزنامه هم میهن گفت: شاید یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های این طرح مشارکت عمومی در اصل تحقیق و توسعه و مشارکت همه کشورها در تولید سوخت هسته‌ای است که در واقع در چارچوب آن هر یک از کشورهای عضو، بخشی از فرآیند تولید سوخت هسته‌ای را بر عهده بگیرند.

در واقع این ایده هم، تکرار همان ایده کنسرسیوم، در قالبی جدید است که تشویق به همکاری منطقه‌ای و با هدف مشارکت جمعی کشورهای خاورمیانه، به جز طرفی که تمایل به داشتن سلاح هسته‌ای داشته‌باشد یا سلاح هسته‌ای در اختیار داشته‌باشد، است که در واقع تضمین عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای در بین کشورهای عضو این سازوکار است.

اما همه این پیشنهادها حول و حوش ایده کنسرسیوم است، اما خب برخی معتقد هستند که شاید یک راه‌حل این باشد که هر کشوری که عضو این ساز و کار می‌شود یک بخش از تولید چرخه سوخت را بر عهده بگیرد، مثلاً کشور «الف» تامین اورانیوم طبیعی را برعهده داشته‌باشد، کشور «ب» تبدیل اورانیوم به گاز هکزا فلوراید اورانیوم را انجام بدهد، کشور «پ» گاز را به اورانیوم غنی‌شده تبدیل کند، کشور «ت» تبدیل به میله سوخت را انجام دهد. اینها پیشنهادهای مختلفی است که مطرح می‌شود.

23302

کد خبر 2098913

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین