هیات وزیران بخشی از بودجه سلامت را به وزارت راه اختصاص داد و این در حالی است که وزارت بهداشت قبلا نسبت به کم بودن بودجه سلامت ناراضی بود.

زهرا تالانی:مصوبه جدید دولت که مطابق آن 1150 میلیارد تومان از بودجه سلامت کشور به وزارت راه و شهرسازی تعلق گرفته است باعث شد تا حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اشلامی نسبت به آن شکایت کند.وی در گفت وگو با خبرآنلاین می گوید:علت این تخصیص بودجه را نمی دانم و مسئولان وزارت بهداشت هم اطلاع ندارند اما از کمیته تطبیق قوانین مجلس خواسته ایم تا این مصوبه که خلاف قانون است را حذف کند.
گفت وگوی خبرآنلاین با رئیس کمیسیون بهداشت و درمان را می خوانید:


آیا موضوع اختصاص 1150 میلیارد تومان از بودجه سلامت کشور به وزارت راه و شهرسازی صحت دارد؟
متاسفانه بله و من دو روز است که از این موضوع مطلع شده ام. در این مصوبه میلیاردها تومان از بودجه سلامت حاتم بخشی شده است.


این مبلغ از بودجه امسال است؟
بند «ب» ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه بر تحقق اموری نظیر «تحقق شاخص عدالت در سلامت»، «کاهش سهم هزینه‌های مستقیم مردم و کمک به تامین هزینه‌های درمان»، «ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی درمانی»، «تقلیل وابستگی گردش امور واحدهای بهداشتی درمانی به درآمدهای اختصاصی»، «تربیت نیروی متخصص مورد نیاز» و ... تاکید دارد اما بودجه‌ای که در قانون بودجه سال 91 برای این امور مهم اختصاص یافته است با یک مصوبه هیئت وزیران صرف امور دیگر خواهد شد.


در این زمینه آیا اقدامی هم کرده اید؟
بله. شکایت کتبی علیه دولت به دیوان محاسبات کشور و سازمان بازرسی ارسال کرده ام و منتظر نتیجه دولت هستم.چون این کار خلاف قانون است و از رییس تطبیق مصوبات دولت با قوانین تقاضا کرده‌ام تا سریعاً نظر خود را راجع به این مصوبات دولت ارائه دهد.


گویا این مصوبه هیات وزیران است؟
من وقتی با برخی وزیران صحبت کردم آنها خبر نداشتند. به نظر می‌رسد این مصوبات تصمیم شخصی رئیس جمهور است و توسط معاون اول رئیس جمهور به عنوان مصوبه هیئت وزیران ابلاغ می‌شود.


آیا وزیر بهداشت هم اطلاع دارد؟
هنوز موفق نشده‌ام با شخص وزیر بهداشت صحبت کنم اما تا آنجایی که شنیدم مدیران وزارت بهداشت هم اطلاعی نداشتند.
45232

 

کد خبر 210239

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 39
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    30 4
    بیمارستانها و وزارت بهداشت باید به انها هیچی ندن خداشاهده یک سری پول قبض گاز انها خیلی زیاد امده بود فکر کنم 40 میلیون بود همه ان پول را باور کنید از خانواده مریضها گرفتند هزینه دارو و درمان در ایران به حد هشدار رسید و مستمند جامعه از کجا بیاورد همون وزارت راه خیلی بهتره که بودجه را از هوا زد . چون در ایران با دفترچه هم خیلی تاثیر ندارد هزینه اش تازه اگه قبول کنند / خدا نکنه پای ادم به بیمارستان باز بشه وقتی بعد از عمل میگویند 20.000.000 تومان ادم میگه ای کاش میمردم
    • آرمين از تبريز IR ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
      28 0
      تعجب نداره تخصص اين دولت انجام كارهاي اعجاب آور هست
  • کارشناس IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    24 0
    آنچه كه در ازاي واقعي نشدن تعرفه‌هاي پزشكي، تاخير در پرداخت بدهي بيمارستان‌ها، پرداخت نشدن اعتبارات نظام سلامت و جبران نشدن كسري‌ها به ازاي حذف يارانه‌ها در نظام سلامت كشورمان اتفاق افتاده، چنان روشن و پرعوارض بوده كه حالا صداي اعتراض مسوولان وزارت بهداشت هم بلند است.
    • بدون نام IR ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
      11 1
      اون خانم سخنگوي وزارت بهداشت مياد كلي آيه و قسم كه اين طور نيست و ما خيلي خوب كار ميكنيم و ...
  • بدون نام IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    27 0
    الان بسياري از بيمارستان‌ها مجبور شده‌اند از كيفيت خدمات بزنند و برخي خدمات رفاهي و جانبي مانند غذا را حذف كنند يا كاهش دهند، برخي بيمارستان‌ها حتي توان پرداخت قبوض آب و برق و گاز را ندارند و به قطع آب، برق يا گاز تهديد مي‌شوند.آنوقت دولت چرا این کار را انجام داده است؟
  • مطیع IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    13 0
    خود وزارت بهداشت اعلام کرده که حداقل افزايش هزينه‌هاي جاري بيمارستان‌هاي خصوصي با اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها 30 تا 40 درصد است و اگر رشد هزينه‌هاي ناشي از افزايش حقوق و دستمزد پرسنلي هم در نظر گرفته شود اين ميزان رشد به 60 درصد خواهد رسيد كه در صورت فقدان حمايت لازم، بخش خصوصي حوزه سلامت را از بين خواهد برد. دولت یک فکری برای اینا بکنه
  • بدون نام IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    31 0
    باز هم دولت کاری کرد که همه رو متعجب کرد
  • بدون نام IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    17 0
    طبق اعلام وزارت بهداشت سالانه 2.5 درصد جمعيت يعني حدود 1.5 ميليون نفر به خاطر هزينه‌هاي سنگين سلامت به زير خط فقر مي‌روند و مجبورند خانه و اسباب زندگي خود را هم بفروشند. اين در حالي است كه در برنامه چهارم توسعه مقرر شده بود سهم مردم در پرداخت هزينه‌هاي سلامت كمتر از ۳۰ درصد برسد، اما در حال حاضر حدود 60 درصد هزينه‌هاي درمان را مردم مي‌پردازند.
  • مدیر یک بیمارستان خصوصی IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    21 0
    زمزمه ورشكستگي در بيمارستان‌هاي خصوصي اسفند ماه گذشته در جلسه‌اي با حضور روساي 30 بيمارستان‌ خصوصي تهران در سازمان نظام پزشكي عنوان شد.
  • بدون نام IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    9 0
    امامی رضوی اعلام کرده که بيمارستان‌هاي دولتي با توجه به بدهي‌هاي تامين نشده سال‌هاي ۸۸ و ۸۹ با ۲۸۰ ميليارد تومان كسري وارد سال ۹۰ شدند و امسال هم ۳۵۰ ميليارد تومان به اين كسري اضافه شده است كه حتما بايد تا آخر سال جبران شود، در غير اين صورت تجميع اين كسري و بدهي بيمارستان‌ها مشكلات بسيار زيادي را براي حوزه درمان كشور به وجود مي‌آورد.
  • رضا توحیدی IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    12 0
    مشکل ما در حوزه سلامت به این بازمی‌گردد که اولویتی برای سلامت در برنامه‌ریزی کشوری اختصاص نداده‌ایم، این به این معنی است که زمانی که برای کشور برنامه‌ریزی می‌کنیم حوزه سلامت در 6 یا 7 اولویت اول قرار ندارد. زمان تعیین بودجه به اولویت‌ها توجه می‌کنیم و بر اساس اولویت‌ها بودجه را اختصاص می‌دهیم اما هنگامی که به حوزه سلامت می‌رسیم، به‌دلیل اینکه این حوزه در زمره اولویت‌های اول کشور ما قرار ندارد، نسبت به اولویت‌های اول بودجه کمتری برای حوزه سلامت در نظر گرفته می‌شود، لذا برای اختصاص بودجه بیشتر به سلامت باید این حوزه را در زمره اولویت‌های اول به هنگام بودجه‌ریزی در نظر بگیریم که متأسفانه تاکنون این اتفاق نیفتاده است. در بحث نقشه جامع سلامت کشور طراحی‌های بسیار خوبی انجام می‌دهیم، اما در مقام اج
  • بدون نام IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    19 1
    چرا مجلس دولت رو مجبور به رعایت قوانین نمی کنه در مورد مرتضوی مجلس بدجوری دور زده شد و الان هم همین طور دولت قانون گریزی میکنه
  • دانشجوی پزشکی IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    12 1
    به نظر من بحث مدیریت منابع نیز مشکل دیگری است که ما در عرصه اقتصاد سلامت داریم. اغلب در مواردی سرمایه‌گذاری می‌کنیم که برای درصد خیلی کمی از افراد جامعه مؤثر است، اما سرمایه‌گذاری بر اصلی‌ترین مشکلات مردم انجام نمی‌گیرد. به خاطر همین مدیریت منابع در کشور ما امروز دچار مشکل جدی است. باید در مدیریت منابع و دستورالعمل‌های آن بازنگری اساسی انجام دهیم.
  • کارمند یک بیمارستان IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    7 10
    به نظر من ناعادلانه‌ترین بخش اقتصاد به حوزه سلامت تعلق دارد این است که در بحث اقتصادی حوزه سلامت دستورالعمل‌های بسیار نامناسبی داریم که باید اصلاح شود به‌عنوان مثال کارمندان وزارت بهداشت کمترین حقوق را در حال حاضر دریافت می‌کنند، اما اگر میان 2پزشک که در بخش دولتی مشغول به کار هستند مقایسه‌ای انجام دهیم و فرض کنیم یکی از آنها پزشک عمومی و دیگری متخصص است که پزشک متخصص ماهانه حدود 60 تا 70میلیون تومان کارانه دریافت می‌کند اما پزشک عمومی که در همان بخش کار می‌کند ماهانه حدود 600هزار تومان دریافت می‌کند، این به آن معناست که یک پزشک عمومی باید 10 تا 11سال کار کند تا بتواند به اندازه یک ماه حقوق پزشک متخصص پول دریافت کند؛ این یکی از مصداق‌های بارز بی‌عدالتی است که البته در مورد همه پزشکان و در مو
    • بدون نام IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
      18 4
      میشه بگید کدوم متخصص 60 70 میلیون کارانه میگیره؟
    • بدون نام IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۲
      2 1
      متخصصین محترم زنان برای یک سزارین ۳میلیون تومن میگیرند اگر فقط روزی ۱بار این عمل انجام شود شما به پاسخ سال خود میرسی
  • بدون نام IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    5 0
    یعنی چی اونوقت
  • بدون نام IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    11 0
    سلامت یکی از پر چالش ترین مشکلات مردم است که هزینه های آن روز به روز نگران کننده تر می شود
  • نعمت IR ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    16 0
    مگر باز هم اختلاسگران (گروه آریا ) دارند جایی را می خرند ؟
  • بدون نام IR ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    12 0
    اختصاص ندادن بودجه به بخش سلامت و ندیدن مشکلات این بخش تا یکی دو سال آینده وضعیت را حسابی بحرانی می کند
  • بدون نام IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    14 0
    حتما قرار ازادراه شمال تهران بالاخره تکمیل بشه و وزارت راه نیاز به بودجه داره
  • بدون نام IR ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    17 0
    این شکایتها کار به جایی نمی بره چون دولت راه خودش رو میره
  • بدون نام IR ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    14 0
    کاش می پرسیدید خب به نظر شما چرا رییس جمهور یه همچین تصمیمی رو باز گرفته مگه وضعیتراه ها از سلامت مردم مهمتره؟
  • بدون نام IR ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    11 0
    دولت هر کاری که میخوا می کنه چرا بودجه ای که پارسال باید تصویب میشد به امسال رسیده در این مورد هیچ کس از دولت سوال نپرسید و دو سال که این موضوع داره تکرار میشه که تو این 30 سال بی سابفه هست
  • خبرنگار IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    7 0
    قبلا وزیر بهداشت اعلام کرده بود که تعرفه‌های درمانی سال 91 حداکثر تا پایان فروردین ماه جاری اعلام می‌شود، بعد دوباره اعلام کرده که احتمالا این امر را تا اردیبهشت و شاید خرداد 91 به تعویق خواهد انداخت. بنابراین این موارد کاملا در نظام سلامت طبیعی است
  • بدون نام IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    8 0
    برنامه پنجم توسعه وزارت بهداشت را مکلف کرده است تا هزینه‌های پرداختی از جیب مردم را به 30درصد کاهش دهد اما این رقم در حال حاضر برعکس است یعنی سهم مردم حدود 70درصد و سهم دولت حدود 30 درصد است، اما امسال مشکل دیگری نیز گریبانگیر تعرفه‌های درمان سال91 شده است و آن عدم‌تصویب بودجه سال91 کل کشور است.
  • بدون نام IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    12 2
    مردم عادی به بیمارستانهای دولتی می گویند کشتارگاه. خودتون بفهمید که چه اوضاعی داره بوجود میاد. این تازه توی تهرانشه و وای به حال شهرستانها.
    • احسان GB ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۲
      5 0
      والله ما هم به تنگ اومدیم.من یک پزشک عمومی توی یکی از بیمارستانهای دولتیم.خودمون شرمنده مردمیم از این امکانات بد بیمارستانها و مدیریت غلط آنها.مردم حق دارن.ما هم یکی مثل شما هستیم که از این شرایط رنج می بریم.
  • پزشک علاف IR ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    21 1
    با سلام سر کار خانم وزیر اگر دین دارید به خاطر حفظ یک پست در مقابل این بی قانونی و ظلم به مردم سکوت نکنید و همچون ازمون تخصص نشان دهید که غیرتتان از خیلی از مر دا بالاتر است
  • حسین IR ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    10 0
    متأسفانه خطرناکترين و شايد طنزآميزترين بخش سيستم اقتصادي در ايران که انسان را ياد تاريخ اقوام و قبائل باستاني و بدوي مياندازد يکي تراژدي ميزان مصوّب بودجه داستگاهها و ميزان بودجه تخصيص يافته است و دومي که وحشتناکتر از قبلي است نقش انساني در ميزان بودجه مصوّب آن است. دستگاهها تلاش ميکنند شخصي قهار و حراف بيابند تا با چانه زني هاي مکرر و آوردن دلائل بتوانند بودجه بيشتري را براي دستگاه خود شکار نمايند ... که اينها نشان ميدهد که چقدر جريان مالي کشور از روند کارشناسي دور است. کشوري که بايستي چنان انضباط مالي داشته باشد به کرات در بخشهاي تخصصي چکش خوري شود تا بر اساس نيازهاي واقعي دستگاهها تخصيص يابد ولي گو اينکه بازي پلنگ صورتي است که هر کس براحتي بودجه ديگري را برداشته و با خود ميبرد متأسفيم ..
  • بدون نام IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    8 0
    تعریف سازمان جهانی از سلامت یعنی رفاه کامل جسمی -روانی -اقتصادی واجتماعی (ونه فقط نبود بیماری)است همچنین خرج کردن برای سلامت مردم هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است سرمایه گذاری برای یک نسل که باید باهوش -سالم -با جایگاه اجتماعی مناسب وفعال باشد نباید انتظار ما از دولت فقط محدود به خدمات درمانی باشد بلکه افزایش کیفیت زندگی از ان مهمتر است با این نگرش هرقدر برای سلامت مردم (باتعریف بالا)هزینه کنیم کم است
  • صادق IR ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    9 0
    متعجبم چرا وزیر محترمه بهداشت هیچ گونه اقدامی نکرده قطعا ایشان بهتر از هرکسی میدانند دانشگاههای علوم پزشکی همیشه با کمبود اعتبار مواجهند قسمت بهداشت که به جهت رایگان بودن اکثر خدمات درآمد زایی ندارد قسمت درمان نیز شاید در شهر های بزرگ بیمارستانها دخل وخرج شان متوازن باشد اما در شهرهای کوچک اکثر بیمارستانها تقریبا 5/1 تا2 برابر دخلشان خرج داشته آنهم مخارجی که هیچ راه گریزی از آنها نیست
    • حسین IR ۰۱:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۲
      2 0
      موافقم شاید دلیل سرمایه گذاری در بخش یهداشت عینی نبودن بازده آن است.ولی درمان خیلی بیشتر به چشم می یاد.غافل از اینکه سرمایه گذاری در بهداشت هزینه های درمان رو بسیار کاهش می ده .مثل کشورهای پیشرفته
  • arad IR ۲۲:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    10 0
    پس بگو چرا قیمت داروی بتافرون مال بیماران ام اس تو 2 ماه 3 برابر شده !!!این انتقال بودجه ها فقط ما بیماران خاص را بدبخت می کند .خدا تقاص ما رابگیرد
  • بدون نام US ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
    2 0
    چند سال مریض هستم خودم هم میدانم ولی با این وضع نمی تونم عمل کنم .یک بار به بیمارستان کسری مراجعه کرد م و گفتند 6میلیون بریزید به حساب بعد بستری شوید الان یک سال است که نمیتوانم روی سلامت را ببینم به خانه برگشتیم و منتظر هستیم پول جور بشه .ولی وقتی این خبر ها را می خوانم به حال خودم و بقیه مردم فکر میکنم .
  • بدون نام IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۲
    2 1
    ما ملت ایران نه سر پیازیم نه ته پیاز هر کاری دلشون می خواد انجام می دن بودجه راه به بهداشت-بهداشتو به راه- هوار و به زمین خلاصه همچیو به هم ربط میدن نظر ما -وجود ما -اصلا ما ارزشی نداریم(کلا همه ما رو هواییم)
  • بدون نام IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۲
    1 0
    اي بابا چه كار خيطي !
  • بدون نام US ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۲
    1 1
    این اقا کی عکس ش را کذاشتید
  • سلامت IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۲
    5 0
    به سلامتی وزرات راه !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین