برخورد سلیقه‌ای مدیران مدارس برای ثبت‌نام دو گروه از دانش‌آموزان/ اعتراض والدین: آموزش‌و پرورش اجازه ثبت‌نام داده اما مدیر نه!

یک معلم آموزش و پرورش می‌گوید: بر اساس مواد آیین‌نامه انضباطی مسئولان هیچ مدرسه‌ای اجازه ندارند برای ضعف درسی هیچ دانش‌آموزی را اخراج کنند و اگر چنین مواردی از اخراج و عدم ثبت نام دانش‌آموزان رخ بدهد، تصمیمی است که مدیران به صورت سلیقه‌ای می‌گیرند.

فرزانه فراهانی: ثبت نام دانش‌آموزان در مدرسه تبدیل به چالش جدید حوزه آموزش شده است، آن‌طورکه از گزارش‌های مردمی به‌گوش می‌رسد روند ثبت نام دو گروه از دانش‌آموزان حالا با موانعی روبه‌رو است، یک گروه آن‌هایی که قصد دارند برای ادامه تحصیل از مدارس غیرانتفاعی به مدارس دولتی بروند و گروه دوم آن‌هایی هستند که از حیث آموزشی وضعیت ضعیفی دارند.

از مدرسه غیرانتفاعی به دولتی ممنوع!

«برای ثبت نام پسرم در مدرسه‌ای که نزدیک منزل‌مان هست به مشکل خوردم، وقتی دلیل ثبت نام نشدن فرزندم را از مدیر مدرسه پرسیدم به من گفتند چون‌که دوره قبلی مدرسه غیرانتفاعی درس خوانده است.» این جمله برای والدین یک دانش‌آموز است. او به خبرآنلاین می‌گوید: «به من می‌گفتند برو آن مدرسه دیگر ثبت نام کن، درحالی‌که نزدیک‌ترین مدرسه دولتی به خانه‌ی ما همین مدرسه‌ای بود که مدیرش از ثبت نام فرزندم خودداری می‌کرد، جرم فرزند من هم این بود که دوره قبلی را در مدرسه غیرانتفاعی گذرانده بود.»

او ادامه می‌دهد: «در این شرایط اقتصادی واقعاً پولی نداشتم که ۷۰ میلیون هزینه مدرسه غیرانتفاعی کنم، آیا با این وضعیت فرزندم نباید در یک مدرسه دولتی ادامه تحصیل دهد؟»

شاید در این میان برخورد سلیقه‌ای مدیران در عدم ثبت نام دانش‌آموزان موثر باشد، پدر این کودک به خبرآنلاین می‌گوید: «من ماجرا را پیگیری کردم، برای ثبت نام فرزندم حتی به بالاترین مدیران آموزش و پرورش در استان مراجعه کردم، از هرکدام دست نوشته‌ای برای ثبت نام فرزندم گرفتم، با این وجود مدیر مدرسه باز هم مخالفت می‌کرد، اما بالاخره قانع به ثبت نام شد.»

والدین «صدرا» هم با مشکل مشابهی روبه‌رو هستند، فرزند آن‌ها هم به‌دلیلِ انتقال از مدرسه غیرانتفاعی به دولتی با مشکل ثبت نام مواجه شده است، والدینش می‌گویند: «مدیر مدرسه پرونده فرزندمان را نگه داشته و می‌گوید فعلاً از ثبت نام خبری نیست تا این‌که مجوز صادر شود. ما به آموزش و پرورش استان مراجعه کردیم، آن‌ها می‌گویند مدرسه باید ثبت نام را انجام دهد اما هنوز درگیر اختلاف نظر مدیر مدرسه با مدیران آموزش و پرورش هستیم و تا حالا موفق به ثبت نام فرزندمان در مدرسه نشدیم.»

برخورد سلیقه‌ای مدیران مدارس برای ثبت‌نام دو گروه از دانش‌آموزان/ اعتراض والدین: آموزش‌و پرورش اجازه ثبت‌نام داده اما مدیر نه!

دانش‌آموز ضعیف نمی‌خواهیم!

اما چالش ثبت نام نشدن دانش‌آموزان در مدرسه فقط مربوط به دانش‌آموزان انتقالی از مدرسه غیرانتفاعی به دولتی نیست، حالا خبرهایی درباره عدم ثبت نام دانش‌آموزان ضعیف از حیث آموزشی هم به گوش می‌رسد، چیزی‌که سبب‌ساز شد رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، به آن واکنش نشان دهد، به گفته او: مدارس حق ندارند دانش‌آموزانی را که قبلاً در همان مدرسه تحصیل می‌کرده‌اند، به‌دلیل نمرات ضعیف ثبت‌نام نکنند. مسئولیت آموزش و یادگیری دانش‌آموز به‌عهده مدرسه است و موظف‌اند نقاط ضعف او را جبران کنند، این‌گونه نیست که فقط دانش‌آموزان قوی را انتخاب و دیگران را حذف کنند. در دستورالعمل رسمی ثبت‌نام مدارس، این موضوع به‌صراحت آمده است و مدارس اجازه عدم ثبت‌نام را به‌دلیل نمرات پایین ندارند.

با این وجود اما مواردی از دانش‌آموزان وجود دارند که در مدرسه محل تحصیل سال گذشته خود ثبت‌نام نشده و خانواده آن‌ها در این مسئله دچار مشکل شده‌اند.

نرگس ملک زاده معلم آموزش و پرورش و کارشناس آموزش، در خصوص حذف و عدم ثبت‌نام دانش‌آموزان ضعیف درسی به خبرآنلاین، می‌گوید: حذف و عدم ثبت نام دانش‌آموز همان اخراج او از مدرسه است و در بحث اخراج مقدمات و مراحل مشخصی دارد و این موارد در آیین‌نامه آمده‌اند.

او می‌افزاید: بر اساس دستورالعمل‌های موجود باید همه مراحل طی شود و در نهایت تصمیم به اخراج او گرفته شود که البته آن‌هم اخراج نیست و دانش‌آموز به مدرسه دیگری منتقل می‌شود. اگر به عنوان مشکل انضباطی بخواهند دانش‌آموزی را از مدرسه اخراج کنند، مسئولان مربوطه باید مدنظر داشته باشند که تمام مراحل شامل اطلاع به اولیا به عنوان اولین مرحله، تغییر کلاس درسی و اخراج ۳ روزه به عنوان یک هشدار را طی کنند و اگر هیچ‌یک از این مراحل به گرفتن نتیجه قابل قبول منجر نشد، آنوقت تصمیم دیگری مثل تغییر مدرسه دانش‌آموز در این خصوص گرفته می‌شود.

این معلم و کارشناس آموزشی می‌گوید: بر اساس مواد آیین‌نامه انضباطی مسئولان هیچ مدرسه‌ای اجازه ندارند برای ضعف درسی هیچ دانش‌آموزی را اخراج کنند و اگر چنین مواردی از اخراج و عدم ثبت نام دانش‌آموزان رخ بدهد، تصمیمی است که مدیران به صورت سلیقه‌ای می‌گیرند و فکر می‌کنند حضور این دانش‌آموزان در مدرسه آن‌ها، معلم را اذیت می‌کند. اگر دقت کنید می‌بینید که تصمیم اخراج و عدم ثبت‌نام در مورد دانش‌آموزانی صورت می‌گیرد که به نوعی شیطنت دارند و برای مدرسه دردسرساز هم هستند. مدیر و معلم در طول سال تحصیلی باید گزارش عملکرد و سطح یادگیری دانش‌آموز را به طور منظم به والدین و خانواده او در جلسات دیدار با اولیا یا دیگر روش‌های اطلاع‌رسانی، اطلاع بدهند و اینطور نباشد که در پایان سال و پس از آمدن کارنامه‌ها خانواده را در جریان گذاشته و از اخراج دانش‌آموز حرف بزنند.

برخورد سلیقه‌ای مدیران مدارس برای ثبت‌نام دو گروه از دانش‌آموزان/ اعتراض والدین: آموزش‌و پرورش اجازه ثبت‌نام داده اما مدیر نه!

ثبت نام نکردن دانش‌آموزان یک تصمیم سلیقه‌ای است

این معلم آموزش و پرورش یادآور می‌شود: در آیین‌نامه آمده است که  در این بین دانش‌آموزان میان پایه باید به طور سیستمی ثبت‌نام شوند و اصلا نیازی نیست که دانش‌آموز به مدرسه مراجعه کند چه برسد به اینکه مدیران مدارس بخواهند به ثبت نام و درس خواندن دانش‌آموز در آن مدرسه نه بگویند.

ملک‌زاده می‌افزاید: هر موردی از اخراج و عدم ثبت نام دانش‌آموزان که اتفاق می‌افتد، تصمیم سلیقه‌ای مدیر مدرسه بوده و به دلیل نبود نظارت در این موارد است. اگر ادارات مختلف آموزش و پرورش روی ثبت‌نام همه دانش‌آموزان در سایر مدارس نظارت باشند و مدام بر قانون و آیین‌نامه‌هایی که چیز جدیدی نیستند و از قدیم هم وجود داشته‌اند، در این خصوص وجود دارند تاکید شود، هیچ یک از مدیران به خود اجازه نمی‌دهند که در مورد دانش‌آموزانی که به لحاظ درسی ضعیف هستند و اخراج آن‌ها، خودسرانه تصمیم بگیرند.

این کارشناس آموزش و پرورش می‌گوید: همین دستور وزیر آموزش و پرورش و بخشنامه‌های صادر شده در خصوص عدم اجازه مدیران در ممانعت از ثبت نام دانش‌آموزان ضعیف و وجود نظارت کافی در این خصوص، باعث شده است تا مدیران از اعمال نظر سلیقه‌ای در این موارد خودداری کنند اما متاسفانه ما در نظارت در این موضوعات ضعیف هستیم.

ملک‌زاده خاطرنشان می‌کند: در برخی از مدارس غیرانتفاعی حتی اگر دانش‌آموز به لحاظ درسی ضعیف باشد، از ترس اینکه به خانواده خود چیزی نگوید و از آن مدرسه نرود، هیچ مدیری درباره اخراج و عدم ثبت نام دانش‌آموز حرفی نمی‌زنند اما در مدارس دولتی که پول چندانی پرداخت نمی‌شود از این موارد اخراج و عدم ثبت‌نام وجود دارد.

او تصریح می‌کند: حتی اگر به دلایل انضباطی بنابر اخراج دانش‌آموزی شود و مشاور نقش خود را به درستی ایفا کند و با خانواده دانش‌آموز ارتباط داشته باشد، دیگر حتی کار به تغییر مدرسه هم نمی‌رسد چه برسد به اخراج دانش‌آموز از مدرسه و در مجموع باید مراحل اولیه به درستی اجرا شود.

۲۳۳۲۳۳

کد خبر 2103198

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    7 2
    این مطالب ارزش خواندن نداره من به عنوان یک والدین تمام این مراحل را گذرانده ام مدیران مدرسه پول می گیرند و ثبت نام می کنند بین فرزندان مان تفاوت قائل می شوند پولدار و یا افراد دولتی بیشترین امکانان و راحت تر ثبت نام می شوند آموزش و پرورش فقط یک نهاد پولی می باشد مدارس سلیقه ای بوده و در تمامی افرادی که در ثبت نام یک فرزند در مدرسه نقش دارن در اکثر مواقع پول می خواهند اکثریت معلم ها بیسواد هستند فقط با پارتی و سهمیه بالا آمده اند یا از خانواده فرهنگی هستند که دیگر جای برایشان کار پیدا نشده به معلمی رو آورده اند
  • IR ۰۸:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    11 4
    مهر داره میاد و من پولی برای خرید لباس و دفتر برای بچه هام ندادم خدا لعنتتان کند
  • IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    2 0
    آقایان در هوش مصنوعی در باره عدالت آموزشی تحقیق گنن
  • IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    5 1
    فقط فکر جیبشان هستند نه به فکر مردم بدبخت همین بلا هم به سر نوه من آوردن اسمش راننوشتند پارسال باید این مدیران. را معرفی کنند وبعد اخراجشان کنند
  • . IR ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    4 6
    کار از کار گذشت
  • IR ۰۹:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    13 0
    خانم ملک زاده عزیز چرا مدرسه دولتی از همه چیز محروم باشد نه دانش آموز خوب دارد نه دبیر خوب نه سرانه بعدش سوالات نهایی مدارس دولتی و تیزهوشان و نمونه دولتی و غیره یکسان هستند
  • IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    1 8
    کار از کار گذشت
  • IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    0 0
    خسته شدم دیگه
  • مازیار IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    2 0
    همش بی عدالتی به خدا که اکثر بچه‌ها افسرده ونا‌امیدن وانگیزه ای برای درس خواندن وادامه زندگی ندارند‌‌تورو خدا تا کی این روند میخواد ادامه پیدا کنه کسی نیست به‌داد‌بچه‌ها مون برسه،پسر خود من دانش آموز یازدهمی خیلی زرنگی هست که بدون هیچ امکاناتی به دلیل بیماری بدون معلم درس میخونه وامتحان میده ولی این امتحانات نهایی اشک بچم درآورده وتصحیح اونا دیگه برتر،هر دفعه یه برنامه رو ی بچه‌ها پیدا میکنن شدن موش آزمایشگاهی تورو خدا عدالت آموزشی برقرار کنید این چه عدالتی که یه دانش آموز که مدرسه سمپاد‌وتیزهوشان با مجرب ترین دبیران داره باید با بچه‌ها ی که مدارس عادی میرن وبا کمترین امکانات درس میخونن رقابت داشته باشند به خدا که این آخر ظلم وبی عدالتیست
  • ata IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    4 1
    طبق گفته یکی از مدیران آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در حال حاضر 50000 نفر فرزند افاغنه در مدارس مشهد تحصیل میکنند که اگر هر کلاس 50 نفر باشد به 1000 تا آموزگار نیاز است و اگر هزینه هر آموزگار 20 میلیون تومان در ماه باشد در ماه حدود 20 میلیارد تومان خواهد شد بقیه هزینه ها مدارس نیز بماند آقا جان تمام افاغنه را اخراج کنید و جمعیت را کم کنید تا کیفیت مردم افزایش یابد البته اگر دلال ها و تاجرهای بی انصاف و استکبار جهانی که نفت میگیرید و آذوقه میدهد بگذارد
  • زهرا IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۶
    3 0
    مدیران مدارس درست انتخاب نمیشوند. کسانی که حتی یک ساعت نمی توانند تدریس کنند و البته سواد تدریس هم ندارند. اینها با کارهایشان آموزش و پرورش را نابود کرده اند و باعث ترک تحصیل صدها دانش آموز شده اند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین