معاون فنی دامپزشکی خراسان‌رضوی گفت: با توجه به در پیش بودن فصل گرما و امکان افزایش شیوع انواع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نظیر تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو، دقت لازم را در مصرف فرآورده‌های دامی ضروری است.

جواد اعلمی، اظهار داشت: کشتار غیرمجاز دام، به ویژه در معابر عمومی، عرضه گوشت فاقد مهر دامپزشکی و خارج از یخچال ممنوع بوده و لازم است شهروندان فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز را از مراکز مجاز و دارای هویت خریداری کنند.

معاون فنی دامپزشکی خراسان‌رضوی در ارتباط با بیماری تب خونریزی دهنده تب کریمه‌کنگو، گفت: این بیماری یکی از صدها نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که از راه‌هایی نظیر گزش بوسیله کنه‌هایی که از روی بدن دام به انسان منتقل می‌شود، تماس با خون و لاشه حیوان آلوده، تماس با خون و ترشحات بدنی فرد آلوده از دام به انسان منتقل می‌شود.

وی عواقب ابتلای به بیماری را بروز علائم بیماری شامل سردرد شدید، تب، درد عضلانی و خونریزی زیرجلدی و درصورت عدم تشخیص به موقع و عدم پاسخ به درمان‌های کمکی فوت فرد مبتلا دانست.

اعلمی، عمده‌ترین راه‌های پیشگیری از ابتلای به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو را مبارزه با کنه‌ها به عنوان ناقلان بیماری از طریق سمپاشی جایگاه‌های دامی و حمام دادن دام‌ها، استفاده از وسایل حفاظتی مثل دستکش و کلاه در تماس با دام و هنگام قطعه کردن گوشت، پرهیز از ذبح دام خارج از کشتارگاه و استفاده از گوشت‌های دارای مهر و نشانه بهداشتی دامپزشکی دانست.

معاون فنی دامپزشکی خراسان‌رضوی ادامه داد: با توجه به نقش سلامت فرآورده‌های خام دامی در سلامت و بهداشت عمومی جامعه از تمام زائران و مجاوران درخواست کرد در صورت مشاهده تخلف‌ها در حوزه مرتبط با فرآورده‌های خام دامی و به ویژه مشاهده مکان‌هایی که در آن کشتار غیرمجاز دام صورت می‌گیرد مراتب را با شبکه دامپزشکی شهرستان در میان گذاشته تا برخوردهای قانونی و لازم با متخلفان صورت پذیرد.
 

301301

کد خبر 210524

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =