روایت رفیقدوست از ماجرای مخالفت امام با بمب اتم/ الان موشک ۱۰هزار کیلومتری داریم/ همه توپ و خمپاره‌های غربی را از سوئیس خریدیم

رفیقدوست گفت: تاو را خودمان می‎ساختیم. همه می‌گفتند تاو داریم واین هم سیاست آمریکا بود که ما به تاو دسترسی پیدا نکنیم. می‌آمدند با ما قرارداد می‌بستند که ۳ هزار تاو به ما بفروشند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن رفیقدوست، وزیر سپاه در دهه ۶۰، در بخشی از گفت و گوی خود با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره نفوذ در زمان جنگ تحمیلی 8 ساله، ماجرای مک فارلین و ... نکاتی را بیان کرده است. در ادامه بخشی از این گفت و گو را می خوانید؛

*فکر می کنید زمانی که جنگ بود و شما مسئول تدارکات را بر عهده داشتید، سوای نفوذی چقدر پروتکل‌های امنیتی را رعایت می‌شد؟

کاملا. مثلا یکی از مواردی که همان موقع هم مطرح کرده و شایعه می‌کردند که عمل کنند این بود که ما از اسرائیل اسلحه می‌خریم. 

ولی اسرائیلی‌ها هم در لباس‌های مختلف به نام‌های مختلف وارد می‌شدند. من به سوریه رفته بودم تا با افسران سوری به خارج بروم، یک ایرانی آنجا بود آمد و گفت من افسر شهربانی در زمان شاه بودم، شما هرچه که می‌خواهید بخرید، من به نصف قیمت به شما می‌فروشم. گفتم از اسرائیل؟ جا خورد. گفتم به تو یاد ندادند که با یک بازاری طرف هستی؟ من می‌خواهم میلیون‌ها دلار اسلحه بخرم غیر از دشمن من چه کسی می‌خواهد به ما لکه ننگ بزند که از اسرائیل خرید کرده‌ایم؟ 

در ماجرای مک فارلین هیچ دخالتی هم نداشتم

*در ماجرای مک فارلین...

در مورد مک فارلین من هیچ اطلاعی ندارم و هیچ دخالتی هم نداشتم. فقط وقتی که آورده بودند، ۵۰۰ موشک ناقص تحویل گرفتند که خوشبختانه چون اینجا بر روی تاو خیلی کار کرده بودیم، آنها را تعمیر و استفاده کردیم. وگرنه تحویل گیرنده برادرمان آقای فریدون وردی نژاد همراه با آقای هاشمی بود و من اصلا نمی دانستم. بعد از اینکه آمد و رفت تحویل ما دادند.

*شما بیشتر در کشورهای بلوک شرق بودید؟

چون تعداد زیادی توپ و خمپاره غربی داشتیم، همه مهماتمان را به راحتی از سوئیس می خریدیم.

*یعنی سوئیس می داد؟

 بله. خیلی خریدیم اما نمی گذاشتیم کسی بفهمد.

*چگونه؟

سوئیسی‌ها می‌گفتند شما بیایید بخرید ولی منتشر نکنید. همه توپ و خمپاره‌های غربی را از سوئیس خریدیم.

*پس چرا در یک بازه‌ای ایران برای تهیه موشک‌های هاک و تاو مشکل داشت؟

تاو را خودمان می‌ساختیم. همه می‌گفتند تاو داریم واین هم سیاست آمریکا بود که ما به تاو دسترسی پیدا نکنیم. می‌آمدند با ما قرارداد می‌بستند که ۳ هزار تاو به ما بفروشند.

*همان سوئیسی‌ها؟

نه دلال‌ها و واسطه‌ها. حتی گفتند که در مصر موجود است. نماینده من هم به مصر رفت و بازدید کرد و آمد. بعد می‌آمدند قرارداد می‌بستند. مثلا ۱۲۰ هزار دلار می‌سپردند و ما ۱۲۰ هزار دلار را می‌گرفتیم ولی به ما موشک نمی‌دادند. گفتم چرا این کار را می‌کنند؟ دیدم توان مالی دلاری ما برای تاو بیخود گرفتار شده است و تاو هم به دست ما نمی‌رسد. به خاطر همین به کلی خرید را قطع کردیم.

*جایگزین آن چه بود؟ بالاخره تاثیری داشت.

در اواخر جنگ خودمان به تاو رسیده بودیم و الان تاوی که در حال ساخت آن هستیم نسلی است که الان آمریکا در حال ساخت آن است. یعنی یکی از برکات جنگ ۸ ساله بود. من یک روز محضر حضرت امام رفتم و به عنوان گزارش لیستی برده بودم که از فشنگ تا موشک، چیزهایی که می‌خواستیم بسازیم، گفتم ۱۸ گروه است که ۱۷ تای آن معلوم است و همین تفنگ و تیربار و توپ و انواع مهمات بود و گروه آخری ش.م.ه یا ش.م.ر بود. امام فرمودند این چیست گفتم شیمیایی، میکروبی، رادیواکتیوی یا شیمایی.میکروبی و هسته‌ای است. آقا گفتند یعنی بمب اتم است؟ من سکوت کردم.

*چرا؟

من سکوت کردم اقا فهمید و گفت بمب اتم نسازید. ولی در مورد شیمیایی و میکروبی بازهم مطالعه کنید. من خواستم بیرون بیایم که ایشان صدا کردند و گفتند می‌دانید چرا نباید بمب اتم بسازیم؟ بمب اتم سلاح جنگ نیست. سلاح جنگ همین چیزهایی است که می سازید. بمب اتم مال میدان جنگ نیست، حرث و نسل را از بین می‌برد و ما به دنیا نیامدیم که حرث و نسل را از بین ببریم.

*یعنی چی؟

یعنی حیات انسان و حیات گیاهان که همه را از بین می برد. می‌گفتند به این دلیل می‌گویم نسازید. الان خوشبختانه آن سیاست خودکفایی که بنده زمانی وزیر سپاه بودم محکم پایه گذاری کردم و یکی از چیزهایی که در روز قیامت به رخ خدا می‌کشم همین است، اما برادران بعد از من به مراتب قدرتمندتر بودند. من زمان جنگ توانسته بودم موشک ۱۱۰ کیلومتری بسازم که آخرهای جنگ استفاده کردیم. اما الان موشک ۱۰هزار کیلومتری داریم. یعنی تحصیل کرده‌های خوبی داریم.

از نظر دفاعی در همه چیز خودکفا هستیم و در زمینه موشک به لطف خدا اگر قدرت اول جهان نباشیم، یکی از قدرت‌های اول جهان هستیم.

29215

کد خبر 2108298

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین