در دیدار مهم پوتین با اردوغان چه گذشت و چه مسائلی مطرح شد؟

روسای جمهور روسیه و ترکیه در دیداری در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در چین، بر تقویت روابط دوجانبه، افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک و ادامه هماهنگی در مسائل منطقه‌ای از جمله اوکراین، غرب آسیا و قفقاز جنوبی تأکید کردند.

به گزارش خبرآنلاین، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز (دوشنبه) در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای در تیانجین چین دیدار و درباره همکاری‌های دوجانبه، روابط تجاری و مسائل منطقه‌ای از جمله اوضاع اوکراین، غرب آسیا، شمال آفریقا و قفقاز جنوبی گفت‌وگو کردند.


تقویت روابط دوجانبه

پوتین در این دیدار تأکید کرد که روابط میان روسیه و ترکیه بر پایه «همسایگی نیک و روابط دوستانه سنتی» استوار است. او یادآور شد که کمیسیون بین‌دولتی ۲ کشور همچنان به‌طور فعال فعالیت می‌کند و آخرین نشست آن در ماه ژوئن در مسکو برگزار شد.

اردوغان نیز با تأکید بر روند مثبت روابط دوجانبه گفت: «روابط ما بدون تسلیم شدن در برابر چالش‌ها در حال توسعه است و مذاکرات فنی میان ۲ کشور به شکل مثبتی پیش می‌رود.»

اوضاع غزه و سوریه

دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه همچنین اعلام کرد که اردوغان و پوتین در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای درباره اوضاع نوار غزه و سوریه گفت‌وگو کردند.

در بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه آمده است: «در این دیدار همچنین موضوع حملات اسرائیل به غزه و روند بازسازی سوریه با حفظ تمامیت ارضی و وحدت سیاسی این کشور مورد بحث قرار گرفت.»

 گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری

پوتین با ابراز خرسندی از روند تجارت میان ۲ کشور گفت: حجم تجارت در سال گذشته ۶.۶ درصد افزایش یافته و در نیمه نخست امسال نیز تقریباً ۳ درصد رشد داشته است.

او افزود: «سرمایه‌گذاری‌های گسترده به‌طور متقابل در حال انجام است. شرکت‌های روسی پروژه‌های بزرگی را در صنایع متالورژی و خودروسازی ترکیه اجرا می‌کنند و شرکت‌های ترکیه‌ای نیز در روسیه در حوزه‌های مهندسی مکانیک، متالورژی و صنایع چوب حضور فعال دارند.»

رئیس‌جمهور روسیه همکاری در بخش انرژی را «واقعاً راهبردی» توصیف کرد و یادآور شد که روسیه همچنان یکی از تأمین‌کنندگان اصلی گاز طبیعی ترکیه است. گاز صادراتی از طریق دریای سیاه و خط لوله‌های «جریان آبی» و «جریان ترکی» منتقل می‌شود.

پوتین همچنین به ادامه روند ساخت نخستین نیروگاه هسته‌ای ترکیه در «آک‌کویو» توسط شرکت دولتی «روس‌اتم» اشاره کرد و گفت که آماده‌سازی‌ها برای راه‌اندازی نخستین واحد نیروگاهی در حال انجام است.

مسائل منطقه‌ای و نقش ترکیه در حل‌وفصل بحران اوکراین

پوتین در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش ترکیه در تلاش‌های بین‌المللی برای حل بحران اوکراین تأکید کرد و گفت: «مطمئن هستم که نقش ویژه ترکیه در این موضوعات همچنان مورد نیاز خواهد بود.» او از «سهم مهم» آنکارا در تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک ابراز قدردانی کرد.

به گفته پوتین، ۲ طرف همچنین درباره اوضاع غرب آُیا، شمال آفریقا و قفقاز جنوبی تبادل نظر کردند و او تأکید کرد که همکاری روسیه و ترکیه در این حوزه‌ها «به خوبی تثبیت شده است.»

علاوه بر این، اردوغان در این دیدار بار دیگر دعوت خود از پوتین برای سفر به ترکیه را تکرار کرد و گفت: «آقای رئیس‌جمهور، مشتاق دیدار شما در ترکیه هستم. دعوت ما همچنان پابرجاست.»

315 315

کد خبر 2109803

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین