دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تبلیغ کالا و خدمات خارجی که مشابه داخلی دارد و تبلیغات کالا و خدمات داخلی که نام خارجی دارد ممنوع است.

به گزارش خبرانلاین؛ منصور واعظی در نشستی خبری با اشاره به دستور‌العمل تبلیغات محیطی کالا و خدمات گفت: در دهه عدالت و پیشرفت و سال 91 هجری شمسی که توسط رهبر معظم انقلاب به نام "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" نامگذاری شده است شورای فرهنگ عمومی برای ایجاد ساز و کارهای مناسب تبلیغی و فرهنگی در جهت تحقق شعار سال، مصوبه‌ سیاست‌ها و ضوابط حاکم بر تبلیغات محیطی تصویب می‌کند.

به گفته او بر اساس این مصوبه تبلیغ کالا و خدمات خارجی که مشابه داخلی دارد و تبلیغات کالا و خدمات داخلی که نام خارجی دارد ممنوع است: همچنین تبلیغ کالا و خدمات داخلی با سرمایه مشترک ایرانی و خارجی باید با نام ایرانی منطبق بر قانون ممنوعیت، بکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه و آئین‌نامه اجرایی آن باشد.

واعظی گفت: دو سال قبل شورای فرهنگ عمومی متنی را تهیه کرده و در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی نهاد آنچه که مصوب شد تحت عنوان سیاست‌ها و تبلیغات عمومی است که مسئول اجرای آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

به گفته دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، تبلیغ کالا و خدمات خارجی که مشابه داخلی ندارد با رعایت استفاده از حداکثر 20 درصد ظرفیت تبلیغات محیطی و صرفا با خط فارسی مجاز است و همچنین تبلیغات کالا و خدمات خارجی که مشابه داخلی ندارند در بزرگراه‌ها، تابلوهای بزرگ شهری و بین شهری، پل‌های عابر پیاده ، تابلوهای الکترونیکی و ... ممنوع است: هر نوع تبلیغات بازرگانی شرکت‌ها، کالا و خدمات خارجی از طریق تابلوهای اختصاصی، واحدهای صنفی، توزیعی، فروشگاه‌ها و مراکز خرید ممنوع است.

واعظی گفت: تابلوهای واحدهای صنفی باید صرفا به شناسه کاربردی واحدهای صنفی مربوطه و معرفی آن اختصاص داده شود و در صورت اخذ نمایندگی از کالا و خدمات خارجی صرفا مجاز به استفاده از 10 درصد ظرفیت تابلوها است.

او همچنین گفت: تبلیغ کالا و خدمات خارجی و محصول مشترک نباید کالا و خدمات داخلی را بی‌ارزش یا کم ارزش نشان داده و یا به هر نحو ضعیف کند و در مواردی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجرای هر یک از مواد و تبصره‌های مصوبه ابهام داشته باشد نظر کارگروه تبلیغات محیطی شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنای عمل خواهد بود.

 

ابلاغ به رسانه ها برای محدود کردن تبلیغ کالای خارجی

گفتنی است پیش از این وزیر ارشاد دراین باره گفته بود: "حمایت از کالاهای ایرانی نیازمند فرهنگ‌سازی است، استفاده از کالاهایی با مارک خارجی به عنوان یک فرهنگ در سطح جامعه نهادینه شده که باید این مسئله در سینما و کارهای هنری ترویج شده و در سطح جامعه فرهنگ سازی شود. در معاونت‌های ارشاد به تمامی رسانه‌ها تأکید شده که در زمینه ترویج استفاده از کالاهای داخلی اقدام کنند، در حال حاضر پیگیر محدودیت برای تبلیغ کالاهای خارجی در سطح جامعه هستیم."

 

افراط و تفریط است

همچنین مرتضی تمدن، استاندار تهران هم درباره ممنوعیت تبلیغ کالاهای خارجی در ایران گفته: "نمی‌توان برای تبلیغ تمام کالاهای خارجی یک حکم واحد اجرا کرد. اگر در کشور کالایی تولید نمی‌شود و دلیلی هم برای تولید آن کالا در کشور نیست و با مجوز قانونی و براساس نیاز کشور وارد می‌شود، نمی‌توان جلوی تبلیغ آن کالا را گرفت. در مورد کالاهایی که به اندازه کافی در داخل کشور تولید می‌شود نباید کالای مشابه خارجی آن را تبلیغ کرد."

تمدن با اشاره به اینکه ممنوع کردن تبلیغ‌ تمام کالاهای خارجی افراط و تفریط است گفت: نمی‌شود که یکبار دروازه‌های کشور را باز کنند هر جنس بنجلی با مجوز تبلیغ وارد ‌شود و کلی پول دریافت کنند. بعد اعلام کنند دیگر مجوز تبلیغ کالای خارجی نمی‌دهیم.

همچنین شهرداری تهران هم اعلام کرده است از این پس اجازه تبلیغ کالای خارجی در بیلبوردهای پایتخت را نمی دهد.

4747

کد خبر 211399

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۶
    51 3
    رشد اقتصادي در دنياي امروز منوط به داشتن ابعاد بين المللي است.اين طرح تنها با ايجاد بوروكراسي تازه توليد كننده ها و بازرگانان ايراني را دچار دردسر تازه ميكند...
  • یه بدبخت IR ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۶
    40 2
    آهای مسئولان محترم من پول ندارم- اینو حل کنید. باز فردا یه چیز دیگه بهونه میشه. فکر کنم به نوع بسته بندی کالا تا حالا پرداخته نشده. سوژه خوبیه ها...
  • مهرداد IR ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۶
    44 2
    اين سياست تنها عدم توانايي دولت را در بالا بردن كيفيت محصولات داخلي نشان مي دهد اين كه ملت را ممنوع كنند از شناخت كالا ها بسيار نا پسند است ، با ممنوعيت كالا هاي خارجي هزاران نفر از كاركنان شركت هاي وارد كننده محصولات خارجي از كار بي كار شده اند
  • SD IR ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۶
    50 2
    این کار تجاوز آشکار به حقوق مصرف کننده است راه صحیح ارتقای کیفیت کالای داخلی و تبلیغ موثر و صحیح اونه. نه ممنوعیت تبلیغ کالای خارجی تنها نتیجه قطعی چنین کاری انحصار گرایی تولید کننده و تنزل کیفیت کالای داخلیه
    • بدون نام CA ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
      1 0
      احتمالا همه اجناس مثل خودرو کیفیتش میاد پایین !!
  • بدون نام IR ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۶
    20 1
    من نمی دونم واقعاً چه کسانی و با چه منطقی همچین طرحی را اجرا می کنند. واقعاً شرم آوره. این نشان از اوج بی اعتمادی که کالای داخلی هست. واقعاً خجالت داره. ای خدا ..... جدا یکی باید جلوی این تند روی ها رو بگیره. دیگه هر کاری دلشون میخواد انجام می دن به هیچ کس هم جوابگو نیستند.
  • حمید.. IR ۲۳:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۶
    28 1
    با این طرح ها نمیتونین جنس بنجل داخلی به ما قالب کنید.میریم کالای...تهیه میکنیم
  • بدون نام IR ۰۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
    28 1
    همون سیاست خودروی ایرانی شده . که آخرش کیفیت کالا رو می کنه در حد صفر . مرسی که الان انقدر به فکر مردم هستید . چون این دغدغه بزرگ ما ملت عظیم ایران بود.
  • بانام! IR ۰۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
    21 1
    این کارها فقط یه مدت زمانی داره بعد آبها از آآسیاب میافته و نموم میشه! کسی هم که دنبال کار ریشه ای و حل مشکل نیست آخه خوب سخته!
  • بازاریاب IR ۰۷:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
    28 0
    مبنای مقایسه در بازار رقابتی، بدون تبلیغات کالای خارجی چیست؟ داستان آن شخصی است که با خودش مسابقه میدهد و دوم می شود.
  • امیر IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
    13 1
    اگر یک نفر مسول پیدا بشه همین نظرات رو آنالیز کنه می فهمن که مردم چی میخوان و چی میگن . وارد نشه که تولید کننده داخلی هر چی خواست بده دست مردم . رقابت چی می شه پس ؟؟ .
  • نوید IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
    13 1
    اصلا کالای داخلی برامون مونده؟ یا اگه مونده کیفیتش چه جوریه؟ ولمون کن بابا!
  • بدون نام US ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
    11 2
    میشه بفرمائید که این فوانین خلق الساعه رو از کجا می آروید؟...یعنی تو ترکیه ، مالزی و ... کشورهای در حال توسعه دیگخ که اتفاقا" خیلی هم در الکوهای توسعه از ما موفق تر هستند هم همینطوره؟..یهنی اونها هم با جمع کردن تبلیغات برندهای خارجی ( که از در و دیوار شهراشون بالا میره) تونستن تولید ملی رو تقویت کنن؟ چرا یکم فکر نمی کنید؟بخدا دنیا به ما می خنده...
  • متخصص تبلیغات IR ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
    5 0
    خیلی جالبه که در تمام دنیا به تبلیغات به عنوان یک صنعت اشتغال زا و ارز آور نگاه می کنند و در ایران برای حل مشکل حمایت از تولید ملی به فکر حذف تبلیغات خارجی هستند. تا چه زمانی این سطحی نگری در این مملکت ادامه خواهد داشت خدا می داند. اگر واقعا نیت شما حمایت از تولید ملی است چرا به صنایع کمک نمی کنید تا قیمت تمام شده کالاهای خود را ارزانتر تمام کنند و بر کیفیت تولیداتشان نظارت نمی کنید؟ کالاهای خارجی وارد کشور می شوند و فروش هم دارند و اتفاقا به نفع آنها هم هست که بخشی از درآمدشان را صرف تبلیغات در کشور نکنند و از طریق کانالهای ماهواره ای به صورت جهانی تبلغ کنند.
  • بدون نام US ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
    6 0
    الان که مثلا اونا تبلیغ نشدن کیفیت داخلی ها اومد بالا؟ یه یخچال و یه ماشین داخلی دارم از هر چی کالای ایرانی هست بیزار شدم.
  • بدون نام IR ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۷
    3 0
    باز هم یک غلط دیگر. بدون رقابت هیچ کالایی بهتر نمی شود. با این کار رقابت را از بین می برید. میشه همین چیزی که الان هست . جنس بی کیفیت با قیمت بالا. این اسراف است به خدا.
  • ترنادو IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
    3 0
    ما مهمترین صنعتمون رو که صنایع نساجی بود به راحتی از دست دادیم تمام بازار رو زیر رو کنید اگه یه متر پارچه نخی چادر نمازی ایرانی پیدا کردید جایزه دارید(شاید یزد باشه)بجاش از چین وویتنام پارچه پلاستیکی الرزی زا وارد میکنیم اشتغال خانم های خانه داری که با خیاطی روزگار میگذروندند هم از بین رفت بجاش دمکنی و دستگیره هم از چین وارد میکنیم صنایع دستی رو به راحتی نابود کردیم بجاش به صنعت خودروسازی رو اوردیم که نتیجه ای هم نداشت
  • ترنادو IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
    7 0
    لعاب اصفهان -کارخانه سب ایران -کارخانه ارج-ازمایش مرودشت-تفال ایران نساجی شیراز -نساجی مازنداران میدونین الان تو چه وضعی هستن شما هم اگه صنعت ورشکسته ای رو میشناسید ویا محصولی ایرانی رو که نیاز به حمایت داره لطفا معرفی کنید
  • فری IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
    0 0
    از آنجایی که هنوز سابقه نداشته تبلیغی بشود و دقیقا بر عکس آن اتفاق نیفتد پس این تبلیغ هم احتمالا در راستای همان آب وارداتی چینی است.
  • بدون نام IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
    7 0
    یادش به خیر، تازه پراید و دوو و پژو وارد ایران میشد که صداها بلند شد که برای تقویت صنعت خودروسازی داخلی، قانون ممنوعیت ورود خودروهای خارجی به تصویب برسد و این قانون برای 5 سال تصویب شد تا در این 5 سال خودروسازان داخلی تولیدات خود را هم سطح تولیدات روز جهان کنند و سپس قانون لغو شود که نشد.اما نتیجه چه شد؟خودروسازان به جای تولید واقعی، با همان شرکت ها قرارداد لیسانس منعقد کردند و خودروهایی مثل پراید و پژو راکه قبلا با قیمتی کمتر وارد میشد با چند برابر قیمت و کیفیت پایین تر در اختیار مردم قرار می دهند.جالب اینکه این قانون نتیجه عکس داد، یعنی نه تنها تولید ملی تقویت نشد، بلکه مونتاژ تقویت شد .جالب تر اینکه به علت نبود رقابت هنوز عمده تولیدشان پراید و پژوست که تکنولوژی شان مربوط به 30سال قبل است
  • حامد.ف IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
    2 0
    از بس گرونه والا نمیشه خرید به خدا تو اوج این هیر و ویر فکر تبلیغی شما؟ نه جدا انقدر قدرت خرید مردم پایینه انقدر روحیه ها خرابه کسی به این چیزا توجه نمیکنه فقط یه چیزی بخورن بخابن صبحونه هم بیسکوئیت .ناهارم که نمیخوریم چون رژیمیم .یامون باشه راستی:تبلیغم که ممنوع چون خارجیه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!وای ی ی ی ی ی ی ی ی ی ی ی ی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین