حمایت بهزیستی خراسان رضوی از ۱۹ هزار مددجوی دارای اختلال شنوایی

معاون توانبخشی اداره‌کل بهزیستی خراسان رضوی از ارائه خدمات گسترده این اداره به مددجویان ناشنوا و کم‌شنوا خبر داد و گفت: ۱۹ هزار و ۷۴۶ پرونده مددجوی اختلال شنوایی در استان تحت پوشش درمانی، تأمین و تحویل سمعک قرار دارد.

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، نرگس ژیان‌عابد، معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در گفت‌وگویی به مناسبت آغاز هفته ناشنوایان با بیان اینکه خراسان رضوی دارای ۱۹ هزار و ۷۴۶ پرونده مددجوی اختلال شنوایی است که تحت پوشش درمانی و تأمین سمعک قرار دارند، اظهارکرد: براساس آمارهای ثبت‌شده از تحویل سمعک در خراسان رضوی تا پایان سال ۱۴۰۴، بهزیستی یک‌هزار و ۸۲۱ سمعک را تأمین و تحویل داده و در شش ماه نخست سال جاری نیز ۶۹۶ سمعک به متقاضیان تحویل شده است.

ژیان‌عابد به عمل کاشت حلزون اشاره کرد و افزود: در سال گذشته ۲۲۳ مددجو تحت عمل کاشت حلزون قرار گرفتند که بهزیستی خراسان رضوی جمعاً ۶ میلیارد ریال به این مددجویان کمک مالی کرد.

وی با بیان اینکه در سال جاری ۹۸ مددجوی پشت نوبت دریافت کمک‌هزینه عمل کاشت حلزون داریم که به دلیل عدم تخصیص اعتبارات لازم هنوز موفق به پرداخت هزینه‌های آنان نشده‌ایم، گفت: غربالگری شنوایی نوزادان امری مهم برای این سازمان اجتماعی است و برنامه پیشگیری و کاهش اختلالات شنوایی از اقدامات راهبردی ماست و در حال حاضر ۹۹ درصد از موالید استان از بدو تولد تحت غربالگری شنوایی قرار می‌گیرند.

ژیان‌عابد اظهارکرد: خراسان رضوی ۵۶ پایگاه فعال سنجش شنوایی دارد که ۶۰ درصد از این پایگاه‌ها در زایشگاه‌ها قرار دارند و مابقی در مراکز بهداشت و مراکز بهزیستی واقع شده‌اند تا با مداخله بهنگام از اختلال شنوایی کودک جلوگیری شود.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر خراسان رضوی دارای ۷ مرکز روزانه توانبخشی آموزشی ویژه اختلالات شنوایی است که سه مرکز در مشهد، یک مرکز در سبزوار، یک مرکز در نیشابور، یک مرکز در کاشمر و یک مرکز در گناباد به صورت روزانه، برنامه‌های آموزشی خود را در راستای مهارت‌های ارتباطی، آموزش مفاهیم زبانی و گفتاری، تحت نظارت کارشناسان شنوایی‌شناسی و گفتاردرمان به کودکان دارای اختلال شنوایی ارائه می‌دهند تا این افراد بتوانند بدون مشکل در بدو ورود به دبستان در کنار دیگر دانش‌آموزان قرار گیرند.

گفتنی است، در حال حاضر یک‌میلیون و ۵۵۰ هزار نفر از افراد دارای معلولیت سراسر کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که از این تعداد، حدود ۱۴ درصد معادل ۲۲۷ هزار نفر دارای معلولیت شنوایی بوده و حدود ۱۷۰ هزار نفر در گروه شدت‌های متوسط، شدید و خیلی شدید ناشنوایی قرار دارند. سازمان بهزیستی خدمات متنوعی را به افراد دارای معلولیت شنوایی از اعطای سمعک و وسایل کمک‌ توانبخشی تا غربالگری شنوایی نوزادان ارائه می‌دهد.

کد خبر 2119226

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار