گروسی: ایران هنوز توان ساخت سانتریفیوژ و غنی‌سازی دارد / ایران نگران حمله به ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصد است

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفتگو با روزنامه تایمز انگلیس تاکید کرد که علی‌رغم حملات آمریکا و اسرائیل، ایران همچنان توانایی تولید سانتریفیوژ و پیشبرد برنامه هسته‌ای خود را دارد.

به گزارش خبرآنلاین، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفت و گویی با روزنامه تایمز گفت: «دولت ایران همچنان ابزارهای لازم برای ساخت سانتریفیوژهای مورد نیاز برای غنی‌سازی ذخایر اورانیوم خود را در اختیار دارد.»

گروسی تاکید کرد: «آنها ظرفیتش را دارند. تعدادی از سانتریفیوژها ممکن است آسیب ندیده باشند. آنها مکان‌هایی دارند که این قطعات (روتورها، دَمنده‌ها و چیزهای دیگر) را تولید می‌کنند؛ جایی که تمام این فعالیت‌ها را انجام می‌دهند. بنابراین، کافی است اراده کنند، فقط مسئله زمان است.»

گروسی در زمینه همکاری ایران در خصوص ارزیابی اورانیوم غنی‌شده با غنای ۶۰ درصد گفت: «به نظر می‌رسد آنها در مورد این مواد بسیار محافظه‌کار هستند. آنها معتقدند که این مواد ممکن است همچنان هدف حملات بیشتری قرار گیرند.»

گروسی در این مصاحبه در خصوص زمان بازسازی کامل برنامه هسته‌ای ایران گفت: «این موضوع نظری است. برنامه آنگونه که می‌شناختیم دیگر وجود ندارد. بله، آنها می‌توانند آن را بازسازی کنند اما زمان قابل توجهی می‌برد که ممکن است سال‌ها طول بکشد. اما اینکه من بگویم یک، دو، سه سال، بستگی به این دارد که چه نوع ظرفیت‌هایی را می‌خواهید بازسازی کنید.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص میزان آسیب به تجهیزات ایران به تایمز گفت: «ما می‌توانیم با درجه بالایی از اطمینان بگوییم که ضربه جنبشی، حرکت زمین و همه اینها، تقریباً به طور کامل بر تجهیزات موجود در محل تأثیر گذاشته است.»

گروسی در این مصاحبه، بار دیگر از محکوم کردن حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران طفره رفت و با بازی کلمات گفت:  «استفاده از زور چیزی است که دوست ندارم ببینم.»

۴۲/۴۲

کد خبر 2119624

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین