به گزارش خبرآنلاین، بازار گوشت قرمز در روزهای اخیر با چالشهای جدی مواجه شده است؛ از یکسو فعالان صنفی نسبت به کاهش صرفه اقتصادی واردات، مشکلات ارزی و کاهش عرضه هشدار میدهند و از سوی دیگر وزارت جهاد کشاورزی همچنان بر تداوم واردات و تقویت تولید داخل تأکید دارد. این دو روایت متناقض، پرسشهای مهمی را درباره آینده تأمین این کالای اساسی در سفره مردم ایجاد کرده است.
ایسنا در خبری نوشت: مشاهدات میدانی نشان میدهد که گوشتهای وارداتی تنظیم بازاری بهصورت محدود و در بستهبندیهای کوچکتر عرضه میشوند و در بسیاری از فروشگاهها یا اصلاً وجود ندارند یا موجودی آنها به سرعت تمام میشود. به گفته فعالان بازار، حذف ارز ترجیحی و الزام واردات با ارز مبادلهای، توجیه اقتصادی واردات گوشت تازه را از بین برده است. علاوه بر آن، دریافت ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده و تأخیر چندماهه در تخصیص ارز، مشکلات واردکنندگان را تشدید کرده است.
این در حالی است که قیمت گوشت داخلی نیز افزایش چشمگیری داشته است. براساس آخرین نرخها، هر کیلوگرم گوشت خورشتی گوسفندی یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان و گوشت خورشتی گوساله حدود ۹۵۵ هزار تومان معامله میشود. همچنین ماهیچه گوسفندی با نرخ یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و ماهیچه گوساله با ۹۷۵ هزار تومان به فروش میرسد؛ قیمتی که بهوضوح نشان میدهد گوشت قرمز از سفره بسیاری از خانوارها حذف شده است.
با وجود این شرایط، معاون امور اقتصادی و برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی تأکید دارد که واردات همچنان در حال انجام است؛ بهویژه گوشت منجمد از کشورهایی چون برزیل و بلغارستان و همچنین مقادیری گوشت گرم از پاکستان. به گفته وی، افزایش اخیر قیمتها بیشتر ناشی از تغییر نرخ ارز از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به نرخ مبادلهای نزدیک به ۷۲ هزار تومان بوده و کمبودی در بازار وجود ندارد.
فتحی همچنین از گنجاندن گوشت قرمز در طرح کالابرگ خبر داده و اعلام کرد: در مرحله چهارم، برای دهکهای اول تا سوم ۵۰۰ هزار تومان و برای دهکهای چهارم تا هفتم ۳۵۰ هزار تومان به ازای هر نفر در نظر گرفته شده است.
۲۱۷
نظر شما