سی و سه پل، این اثر مهم و تاریخی اصفهان که سابقهای حدودا 400 ساله دارد، مدتها بود سبب نگرانی کارشناسان و مردم شده بود. موارد مربوط به خشکی زایندهرود و احتمال آسیب دیدن پل به خاطر این قضیه و از سوی دیگر انحراف مترو به آن سمت که باعث میشد به این پل آسیب برسد باعث شده بود کارشناسان و مردم نگران این پل شده و بارها از مسئولان درخواست کنند اقدام عاجلی برای نجات این پل صورت دهند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان در این زمینه دیروز به مهر گفت: با توجه به قوانینی که برای حفظ آثار تاریخی وجود دارد هر گونه اقدامات عمرانی در حریم پلهای تاریخی شهر و در بستر زایندهرود ممنوع است.
اسفندیار حیدریپور با بیان مطلب فوق اظهار داشت: هفته گذشته تمام مستندات خود را در رابطه با حریم سی و سه پل به مدیران قطار شهری ارائه داده و نباید این نکته را فراموش کرد که هرگونه اقدامات عمرانی در حریم پلهای تاریخی شهر و در بستر زایندهرود ممنوع است.
وی پیرامون حفر تونل در بستر رودخانه و با فاصلهای اندک از سی و سه پل بر خلاف مصوبه قانونی یاد شده، این طور بیان کرد که در گذشته برای حفر تونل توافقاتی مکتوب با رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی و استاندار اصفهان صورت گرفته است اما به گذشته بازنخواهیم گشت.
رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری استان اصفهان همچنین بیان کرد: در حال حاضر هر کجا مصوبه قانونی برای آثار تاریخی وجود دارد باید بر اساس قانون حرکت کرد و هرگز در مسائل قانونی در این عرصه کوتاه نخواهم آمد چرا که مهمترین هدف برای حضور در این جایگاه خدمترسانی به شهر و حرکت در راستای قانون است.
حیدریپور با بیان این که پلهای تاریخی اصفهان مظلوم واقع شده و باید تصمیم جدی برای آنها گرفته شود، اعلام کرد: در هفته آینده نیز مشاوری را انتخاب میکنیم تا مطالعات مشاوران شرکت کاواک روی سی و سه پل را بررسی و نظر خود را اعلام کنند.
گفتنی است پیش از این شرکت کاواک که قبل از این نیز با سازمان قطار شهری همکاری داشته توسط رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی جهت مشاوره انتخاب شده بود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی اصفهان همچنین درخصوص تغییرات شورای فنی این سازمان خاطرنشان کرد: یک کمیته کارشناسی شورای فنی، متشکل از حداقل 11 عضو از کارشناسان سازمان تشکیل داده که طرحها را قبل از ورود به شورای فنی در این کمیته بررسی خواهند کرد.
نظر شما