فارس نوشت:

کارشناس بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: می‌توان با واکسیناسیون در سالمندان از شدت و فراوانی تعدادی از بیماری‌های واگیر مانند کزاز و آنفلوانزا کم کرد.
فرامرز شیرازی گفت: کزاز یک بیماری قابل سرایت نیست و تنها افراد واکسینه شده در برابر آن مصون هستند و ایمن‌سازی گروهی می‌تواند به افراد غیر واکسینه مصونیت بخشد.

وی ادامه داد: از آنجایی که هیچ محدودیتی از نظر دریافت واکسن توسط سالمندان علیه کزاز وجود ندارد پیشنهاد می‌شود که با انجام دو بار تزریق به فاصله یک‌ ماه، یک تزریق یادآور شش‌ ماه بعد از آن و سپس هر 10 سال یک‌بار مصونیت کامل علیه کزاز ایجاد شود.

کارشناس بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن با اشاره به اینکه آنفلوانزا بیشتر سالمندان را درگیر می‌کند، افزود: دستگاه ایمنی ضعیف‌شده سالمندان سبب می‌شود که ابتلا به آنفلوانزا برای سالمندان با پیامدهای بیشتری همراه باشد و استفاده اژ واکسن یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا است.

شیرازی خاطرنشان کرد: واکسن آنفلوانزا از ویروس ضعیف شده این بیماری به دست می‌آید که فرد را برای یک سال در برابر همان‌ گونه­ی به‌خصوص ایمن می‌کند.

کارشناس بیماری‌های قابل پیشگیری این دانشکده، در عین حال افزود: این ویروس قادر به تغییر و تبدیل به گونه‌های مختلف است از این رو واکسن قادر به ایجاد ایمنی دائمی نیست و باید تزریق واکسن دوره‌ای آن در هر سال تکرار شود. بدین ترتیب ایمنی که ظرف 3-2 هفته ایجاد می‌شود قبل از وقوع یک اپیدمی به وجود می‌آید.

وی تاکید کرد: محدودیت‌های معدودی برای دریافت واکسن وجود دارد که می‌توان به آلرژی واقعی نسبت به تخم‌مرغ و یا یک بیماری حاد در هنگام واکسیناسیون اشاره کرد.

شیرازی اضافه کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر به لطف واکسیناسیون کودکان، بسیاری از بیماری‌های عفونی در کودکی مهار شده‌اند ولی برخلاف بچه‌ها اطلاعات اپیدمیولوژیک در دسترس در مورد بیماری‌های قابل انتقال در سالمندان که بتوان در مورد آنها واکسیناسیون را به کار برد، ناقص و اندک است.
301301

کد خبر 212608

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین