پژوهشگر اسرائیلی: انتخابات عراق در درگیری‌های آینده تعیین‌کننده است

همزمان با آغاز انتخابات سراسری پارلمانی در عراق، یک پژوهشگر صهیونیستی نتیجه این رأی‌گیری را برای آینده رژیم صهیونیستی در منطقه بسیار حیاتی دانست و نسبت به پیامدهای مهم آن هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همزمان با آغاز برگزاری ششمین دوره انتخابات پارلمانی عراق از سال ۲۰۰۳، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی در یادداشتی نتیجه انتخابات را برای آینده این رژیم بسیار سرنوشت‌ساز توصیف کرد و نسبت به پیامدهای آن هشدار داد.

بنابر روایت ایرنا، «دنی سیترینوویچ»، کارشناس ایران در موسسه مطالعات امنیت ملی و رئیس سابق میز ایران در بخش تحقیقات اداره اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی (آمان) نوشت: این انتخابات برای آینده عراق نیز به همان اندازه سرنوشت‌ساز است و توضیح داد که نتیجه آن بر جایگاه «الحشد الشعبی»، (بسیج مردمی عراق) از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به پایگاه حمایتی بسیج مردمی عراق در میان شیعیان این کشور تأکید کرد که پیروزی شخصیت‌های مرتبط با الحشد الشعبی و روابط نزدیک با ایران در نهایت بر رویارویی آینده در منطقه بسیار مؤثر خواهد بود و پیامدهای بسیار قابل توجهی بر آینده رژیم صهیونیستی خواهد داشت.

این پژوهشگر صهیونیست با ادعای اینکه ایران تلاش می‌کند نفوذ سیاسی خود را در این کشور تعمیق بخشد، اظهار کرد که تهران امیدوار است، گروه‌های بسیج مردمی بتوانند در صورت بروز درگیری مجدد در منطقه، به آنها در رویارویی با اسرائیل کمک کنند.

به گفته وی، ایران در صدد این است که الحشد الشعبی، موقعیت برتری در انتخایات کسب کند؛ زیرا در صورت پیروزی آنها به یک نیروی قدرتمند سیاسی تبدیل خواهند شد و در تعیین نخست‌وزیر و موارد مشابه آن نقشی بسیار تعیین‌کننده خواهند داشت.

این در حالی است که اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح دیروز (دوشنبه) هرگونه مداخله خارجی در عراق را رد و محکوم کرد و افزود: موضع تهران روشن است و انتخابات در عراق یک موضوع داخلی است. وی افزود: اطمینان داریم روند انتخابات هرچه باشد، روابط دوستانه ادامه می‌یابد.

سیترینوویچ در ادامه ترکیب پارلمان جدید عراق را با اهمیت دانست و گفت: پارلمان و دولت جدید عراق از آن نظر اهمیت دارد که در بغداد نسبت به آینده این گروه تروریستی (الحشد الشعبی) و موضعی که عراق در درگیری احتمالی آینده بین اسرائیل و ایران اتخاذ خواهد کرد، تصمیم گرفته خواهد شد.

وی در این یادداشت افزود: محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در سال‌های اخیر تلاش کرده است که بین حفظ روابط با ایالات متحده که خواهان خلع سلاح این گروه است و آرام نگه داشتن الحشد الشعبی در حالی که بی‌صبرانه منتظر اجرای توافق خروج نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا از کشور هستند، تعادل برقرار کند. این در حالی است که این گروه عراقی در عمل بخشی از رهبری این کشور را به دست دارد و در چارچوب تقسیم قدرت فرقه‌ای در عراق، نخست وزیر باید از میان مسلمانان شیعیان شیعه، رئیس پارلمان از میان مسلمانان سنی و رئیس‌جمهور ازمیان کردها باشد.

به گفته سیترینوویچ، این انتخابات همچنین رویدادی بسیار سرنوشت‌ساز برای آینده روابط بین عراق و ایران و آینده روابط بین این کشور و ایالات متحده است، از طرفی دولت آمریکا تسلیم نشده و همانطور که گفته شد، خواستار انحلال گروه بسیج مردمی است. این در حالی است که السودانی، به صراحت اعلام کرد که تا زمانی که ائتلاف‌های خارجی به رهبری آمریکا در کشور باقی بماند، این امر محقق نخواهد شد.

وی افزود: خروج «مقتدا صدر»، رهبر جریان صدر از رقابت‌های انتخاباتی و تحریم شرکت در انتخابات که بر اساس آن تخمین زده می‌شود، میلیون‌ها نفر هوادار او در مرکز و جنوب عراق از رأی دادن در انتخابات پرهیز کنند، ممکن است خلائی ایجاد ‌کند که شیعیان طرفدار ایران می‌توانند از آن بهره‌برداری کنند؛ اما با اشاره به اینکه صدر نماینده یک گروه سیاسی بسیار مهم عراق و با گروه الحشد الشعبی مخالف است، افزود: با این حال، نتایج به طور صادقانه نمایانگر آنچه صدر می‌خواهد نخواهد شد، در انتخابات قبلی نیز، وی اکثریت آرای عراقی‌ها را به دست آورد؛ اما استعفا داد و الحشد الشعبی با اکثریت قاطع پیروز شد.

به گفته وی، علاوه بر استعفای صدر، رویدادهای غیرمعمول دیگری از جمله کشته‌شدن نامزد اهل سنت به نام «صفا المشهدانی»، عضو شواری استانی بغداد و نامزد ائتلاف السیاده که در اثر انفجار وسیله نقلیه‌اش در شمال بغداد کشته شد، بر نتایج انتخابات تأثیر خواهد گذاشت.

به گفته این پژوهشگر، به نظر می‌رسد که توانایی سیاسی السودانی به او اجازه می‌دهد برای یک دوره دیگر انتخاب شود و در قامت نخست‌وزیر عراق باقی بماند. او موفق می‌شود بین گروه‌های بسیج مردمی و فشار آمریکا که با گذشت زمان در حال افزایش است، تعادل برقرار کند در نتیجه مسیر دشواری در آینده برای او در انتظار است.

 منابع صهیونیستی در روزهای اخیر فضاسازی جدیدی علیه ایران و عراق به راه انداخته و مدعی هستند که این رژیم آماده رویارویی با خطر احتمالی از سمت عراق می‌شود که به صورت حملات پهپادی و موشکی یا پیشروی زمینی از طریق مرز با سوریه و اردن خواهد بود.

در همین ارتباط، شبکه خبری ۱۱ رژیم صهیونیستی در اظهاراتی ضد ایرانی مدعی شد که تهران در حال مسلح کردن نیروهای محور مقاومت در عراق است تا برای رویارویی احتمالی آینده علیه اسرائیلی‌ها آماده شود.

این شبکه صهیونیستی با ادعای اینکه نیروهای مقاومت عراق به‌تازگی خود را با تجهیزات جنگی پیشرفته‌ای که از ایران ارسال شده، مسلح کرده‌اند، افزود که تهران امیدوار است در شرایطی که محور مقاومت تضعیف شده‌ است، گروه‌های مقاومت عراقی بتوانند در صورت بروز درگیری مجدد در منطقه، به آنها در رویارویی با اسرائیل کمک کنند.

ادعای این منابع اسرائیلی در حالی است که وزیر جنگ آمریکا نیز به‌تازگی از نزدیک بودن عملیات نظامی به منطقه سبز و بغداد هشدار داد که گروه‌های مسلح عراقی نباید هیچ واکنشی به این عملیات نظامی نشان دهند.

۲۱۹

کد خبر 2141172

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین