واکنش نماینده سابق خراسان شمالی در مجلس به ضرب و شتم یک خبرنگار در استان

مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر جایگاه رسانه در جوامع مردم‌سالار، رسانه را یکی از ارکان اصلی تحقق شفافیت و پاسخگویی دانست و معتقد است بدون رسانه فعال و مطالبه‌گر، ارتباط مؤثر میان مردم و حاکمیت شکل نمی‌گیرد.

دکتر محمد وحیدی در گفت و گو با خبرآنلاین تأکید کرد: ارتباطات و رسانه‌ها نقش اول را در لایه‌های اجتماعی و در انتقال مطالبات عمومی ایفا می‌کنند.

حمایت از گزارشگران فساد و پر کردن خلأهای نظارتی

مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تصویب قانون حمایت از گزارشگران فساد در مجلس یازدهم، تصریح کرد: سال‌ها ضرورت حمایت از افرادی که فساد و خلأهای قانونی را افشا می‌کنند، مطرح بود. این قانون برای پاسخ به همین نیاز شکل گرفت تا افرادی که در بخش‌های دولتی و شبه‌دولتی، به‌ویژه نهادهایی که از بودجه عمومی یا ظرفیت‌های عمومی استفاده می‌کنند، اسناد تخلفات ارائه می‌دهند، مورد حمایت قرار گیرند.

به گفته وحیدی، این قانون ناظر بر مقابله با تخلفاتی همچون رشوه، اختلاس، سرقت علمی و سایر مفاسد است و مسیر رسانه‌ای شدن این موارد را با پشتوانه قانونی هموار می‌کند.

رسانه؛ چشم بینای جامعه

نماینده سابق مردم خراسان شمالی، رسانه‌ها را چشم بینای جامعه توصیف کرد و افزود: رسانه‌ها با شناسایی لایه‌های پنهان، برقراری ارتباط با دستگاه‌ها و انعکاس واقعیت‌ها، نقش نظارتی خود را ایفا می‌کنند.

وی گفت: شفافیت، دستگاه‌ها را ملزم می‌کند در صورت بروز خطا یا تخلف، موضوع را به‌صورت روشن و صریح به افکار عمومی اعلام کنند.

انتظار مردم برای حیف و میل نشدن اعتبارات

وحیدی با اشاره به نقش مردم در پشتیبانی از حاکمیت، تصریح کرد: هزینه‌های دولت از محل مالیات، عوارض و منابع عمومی تأمین می‌شود و طبیعی است که مردم انتظار داشته باشند این منابع دچار حیف‌ومیل نشود.

به اعتقاد وی، نظارت رسانه‌ای دقیقاً در پاسخ به همین مطالبه عمومی شکل می‌گیرد و مکمل نظارت‌های رسمی است.

ضرب و شتم خبرنگار؛ خط قرمز قانون

وی با اشاره به اتفاق اخیر در خراسان شمالی و ضرب و شتم یک خبرنگار مطالبه‌گر، این رخداد را تلخ و نگران‌کننده دانست و افزود: برخی اعضای اتاق بازرگانی در واکنش به موضوعاتی، استعفا کرده‌اند. خبرنگاری هم با دغدغه اجتماعی وارد موضوع شفافیت در عملکرد اتاق بازرگانی شده است. این موضوعات نباید با برخورد فیزیکی پاسخ داده شود.

وحیدی تأکید کرد: فارغ از وابستگی‌های سیاسی افراد، اصل ماجرا شجاعت فردی است که برای آشکارسازی لایه‌های پنهان، هزینه داده و چنین برخوردی هیچ توجیهی ندارد.

شفافیت، دشمن سرمایه‌گذاری نیست

مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس با رد این نگاه که مطالبه‌گری رسانه‌ای موجب فرار سرمایه‌گذار می‌شود، معتقد است هر دوره اقتضائات خاص خود را دارد و نمی‌توان شرایط امروز را با گذشته مقایسه کرد.

به گفته وی، شفافیت در عملکرد نهادهای حاکمیتی و نهادهایی مانند اتاق بازرگانی، نه‌تنها مانع سرمایه‌گذاری نیست، بلکه زمینه‌ساز اعتماد و سرمایه‌گذاری سالم است.

پاسخگویی، خط قرمز نهادهای اقتصادی

وحیدی تأکید کرد: قرار نیست افرادی به نام اتاق بازرگانی یا بخش خصوصی، بدون پاسخگویی نسبت به منابع و اختیارات قانونی خود، هرگونه هزینه‌کردی داشته باشند. منابعی مانند سهم‌های قانونی و درآمدهای مشخص، الزاماً باید در چارچوب قانون و با شفافیت هزینه شود.

حمایت از خبرنگار، تضمین سلامت حکمرانی

وی در پایان خاطرنشان کرد: دستگاه‌های نظارتی و قضایی باید با هوشمندی این موضوعات را دنبال کنند و حمایت مؤثر از خبرنگاران و اصحاب رسانه داشته باشند تا هیچ فردی از افشای فساد یا تخلف نگران اهانت، تهدید یا ضرب و شتم نباشد.

به گفته وی، امنیت خبرنگار به‌معنای تضمین شفافیت و سلامت حکمرانی است.

48

کد مطلب 2160605

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

آخرین اخبار