حیرت نهادهای امنیتی اسرائیل از حجم جاسوسی صهیونیست‌ها و همکاری با عوامل خارجی

در بحبوحه افزایش میزان موارد جاسوسی صهیونیست‌ها و همکاری با عوامل خارجی، تحلیلگر روزنامه اسرائیل هیوم پرده از بزرگ‌ترین شکست امنیتی رژیم صهیونیستی برداشت؛ جایی که سازمان امنیت داخلی و پلیس این رژیم، با حیرت در تلاش‌اند بفهمند چگونه انسجام اجتماعی فروپاشیده و خیانت به اسرائیل، از دفتر نخست‌وزیری تا خیابان‌های تل‌آویو عادی شده است.

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در گزارشی جنجالی به قلم «یوآو لیمور» تحلیلگر مسائل امنیتی، از یک نقص جدی در ساختار امنیتی رژیم صهیونیستی پرده برداشت. او تأکید کرد که سازمان اطالاعات و امنیت داخلی (شاباک) و پلیس اسرائیل به شدت در تلاش هستند تا بفهمند چه چیزی باعث شده بسیاری از اسرائیلی‌ها جذب همکاری با عوامل خارجی و سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای دیگر شوند.

به گزارش روز شنبه خبرگزاری ایرنا، لیمور با ادعای تلاش ایران برای جذب صهیونیست‌ها برای همکاری و جاسوسی از این رژیم، گفت: فرض اولیه این بود که افراد جذب‌شده برای جاسوسی، اسرائیلی‌های حاشیه‌نشین، مهاجران یا افراد تازه‌وارد هستند که خانواده‌ای ندارند و در ارتش خدمت نکرده‌اند. با این حال بعد از افزایش تعداد موارد، مشخص شد که این فرضیه صحیح نیست و همه اقشار از جمله جوان، ثروتمند و فقیر، مذهبی و سکولار، میزراخی و اشکنازی‌ها در ازای پول به همکاری پرداخته‌اند.

بر اساس گزارش اسرائیل هیوم، با وجود اینکه جذب جاسوس از اسرائیل به دلیل وجود شبکه‌های امنیتی بسیار دشوار است، اما از زمان آغاز جنگ اخیر، شاباک بیش از ۶۰ پرونده جاسوسی را کشف کرده است (و البته این تعداد موارد کشف شده را شامل می‌شود). این حجم از جاسوسی، به گفته لیمور، نشان‌دهنده یک «نقص اساسی» در ساختار امنیتی اسرائیل است. او هشدار داد که تعداد واقعی افراد جذب‌شده احتمالا بسیار بیشتر از موارد کشف‌شده است و تنها تعداد کمی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

این تحلیلگر همچنین به رسوایی موسوم به «قطر گیت» اشاره کرد و نوشت که بسیاری از مقامات اسرائیلی، از جمله اعضای کابینه و کنست (پارلمان اسرائیل)، به جای پیگیری جدی پرونده‌های همکاری با قطر و اعمال نفوذ این کشور عربی در سیاست‌های اسرائیل سکوت کرده‌اند؛ این انفعال و سکوت برخاسته از نگرانی آنان نسبت واکنش «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بعد از پیگیری پرونده قطر گیت است.

شاباک و پلیس رژیم صهیونیستی در روند رسیدگی به پرونده قطر گیت، در حال بررسی نقش مشاوران نزدیک نتانیاهو از جمله «آویخای ادرعی»، سخنگوی ارتش اسرائیل به زبان عربی، «الی کوهن»، عضو کنونی کابینه و نماینده نتانیاهو در مذاکرات و «الی فلدشتاین»، مشاور رسانه‌ای و سخنگوی امور نظامی دفتر نخست‌وزیری در این پرونده هستند. افراد یادشده و برخی دیگر به دریافت مبالغ قابل توجه از قطر و هماهنگی با دولت این کشور برای انتشار اخبار مثبت در رسانه‌های صهیونیستی، متهم هستند.

تحلیگر امنیتی اسرائیل هیوم در ادامه افزود: اگر چنین خیانتی در دفتر نخست‌وزیران پیشین، مانند «نفتالی بنت» و «یائیر لاپید» رخ داده بود، درخواست فوری برای تحقیق و پیگرد قانونی مطرح می‌شد؛ اما الان همه ساکت هستند. اکنون دو احتمال وجود دارد: یا نتانیاهو از این موضوع آگاه بوده و آن را تأیید کرده است، که در این صورت همدست محسوب می‌شود؛ یا او بی‌اطلاع بوده و نظارت نکرده است، که در این صورت سهل‌انگار است.

این تحلیلگر اسرائیلی هشدار داد که فروپاشی اعتماد اجتماعی و امنیتی در اسرائیل به مرحله خطرناکی رسیده است. وی نوشت: وقتی اسرائیلی‌های عادی می‌بینند خیانت حتی در دفتر نخست‌وزیری رخ می‌دهد و هیچ تحقیق جدی صورت نمی‌گیرد، این پیام منتقل می‌شود که خیانت و جاسوسی مجاز است.

در عین حال، وزرا و اعضای کنست که مظنون به جرایم جدی هستند، برای بازجویی حاضر نمی‌شوند یا از محاکمه فرار می‌کنند، و نخست‌وزیری که از محاکمه‌اش یک نمایش می‌سازد و درخواست عفو می‌کند و در مورد ماجرای قطر گیت سعی می‌کند مانع از تحقیقات شود.

لیمور در پایان تأکید کرد که شکست امنیتی اخیر نه تنها یک بحران اطلاعاتی، بلکه نشانه‌ای از فروپاشی داخلی اسرائیل است؛ بحرانی که می‌تواند پیامدهای سنگینی برای آینده سیاسی و امنیتی این رژیم داشته باشد.

به گزارش ایرنا، در هفته‌ها و ماه‌های گذشته، سرویس‌های امنیتی طی گزارش‌هایی با ابراز نگرانی اعلام کرده‌اند که میزان جاسوسی و همکاری در میان صهیونیست‌های ساکن در فلسطین اشغالی افزایش پیدا کرده و مدعی شدند ایرانیان به سادگی برای انجام جاسوسی، اقدام به جذب شهرک‌نشینان و صهیونیست‌ها می‌کنند.

این در حالی است که در سال‌های اخیر، احکام سنگینی در اراضی اشغالی حتی برای افراد کم سن و سالی که با محور مقاومت در ارتباط بودند، صادر شده است. در مواردی این افراد تنها با عبور از خیابان عکس گرفته‌اند اما به مجازات سنگین و زندان تا ده سال محکوم شده‌اند.

310310

کد مطلب 2161810

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین