عرضه کالاهای وارداتی با ارز ترجیحی باید با همان نرخ سابق انجام شود

 

بازرس کل قضائی استان کرمان با تأکید بر مدیریت بازار با نشستن در جلسات محقق نمی شود، گفت : عرضه کالاهای وارداتی با ارز ترجیحی باید با همان نرخ سابق انجام شود و فروش آن‌ها به قیمت‌های جدید، خلاف عدالت اقتصادی است.  

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ دادخدا سالاری بازرس کل قضائی استان کرمان، در نشست بررسی وضعیت بازار و کالاهای اساسی استان که در محل این نهاد برگزار شد، افزود: هنر حکومت‌داری آن است که بازار به نحوی مدیریت شود که مردم متضرر نشوند، از این رو ما وظیفه داریم به عنوان ناظر و مجری، مانع از آن شویم که کالاهایی که با ارز ترجیحی و از محل منابع عمومی وارد کشور شده‌اند، با چند برابر قیمت به دست مردم برسد.

وی با اشاره به اهمیت شفافیت موجودی انبارها افزود: موجودی کالاهای اساسی باید کاملاً مشخص و به‌روز باشد تا امکان سوءاستفاده وجود نداشته باشد.  

سالاری تصریح کرد: یکی از مشکلات جدی، گزارش‌های خلاف واقع درباره موجودی انبارها است که بررسی‌ها نشان داده صحت دارد؛ بنابراین لازم است سامانه‌ای دقیق برای ثبت و اعلام موجودی‌ها ایجاد شود تا مدیریت بازار امکان‌پذیر گردد.  

بازرس کل قضائی استان کرمان افزود : برخی اقلام با ارز  ۲۸ هزار تومانی و از محل بیت‌المال وارد کشور شده‌اند و اگر این کالاها با نرخ جدید عرضه شوند، سود هنگفتی نصیب دلالان خواهد شد که این خلاف عدالت اقتصادی است.  

وی تأکید کرد: فلسفه حاکمیت آن است که عدالت برقرار شود، نه اینکه زمینه رانت و سودجویی فراهم گردد.  

صدور دستور حاکمیتی برای دفاع از حق مردم

سالاری با تأکید بر لزوم رعایت حق مردم در شرایط اقتصادی کنونی گفت: میزان موجودی کالاهای اساسی در استان باید مشخص شود و کالاهایی که با ارز ترجیحی خریداری شده‌اند، با همان قیمت سابق در اختیار مردم قرار گیرند.  

وی افزود: به‌روزرسانی موجودی انبارها، نظارت بر عمده‌فروشان و خرده‌فروشان، و ردیابی کالاها با تشکیل تیم‌های مشترک از اصناف، وزارت صنعت و معدن و جهاد کشاورزی از جمله اقدامات ضروری در این زمینه است.  

مدیریت بازار باید از کف بازار آغاز شود

بازرس کل قضایی استان کرمان در ادامه این نشست تاکید کرد : مدیریت بازار  با نشستن در جلسات محقق نمی شود و باید در کف بازار حضور یافت و پس از دیدن شرایط موجود و حرف های مردم و فروشندگان، بهترین تصمیم ها را گرفت.

وی‌ افزود : بهتر است امروز نیز با تشکیل یک تیم مشترک به رصد کف بازار پرداخته شود.
 

ردیابی زنجیره توزیع کالاها

بازرس کل قضائی استان کرمان همچنین بر ضرورت ردیابی زنجیره توزیع کالاها از لحظه ورود تا عرضه به مصرف‌کننده تأکید کرد و گفت: مسیر کالاها باید شفاف باشد تا هیچ کالایی از چرخه رسمی خارج نشود.  

وی افزود: انتشار گزارش‌های دوره‌ای از وضعیت موجودی و قیمت کالاها می‌تواند اعتماد عمومی را افزایش دهد.  

در جریان یکی از بازدیدهای اخیر، یک واحد گرانفروش با تصمیم اعضای کاگروه پلمب شد و یک واحد متخلف دیگر که روغن تولیدی تیرماه را به انبار بازگردانده بود تا با تغییر قیمت آن را مجدداً عرضه کند، شناسایی شد.  

در همین رابطه مقرر شد حدود ۳۵ تن روغن با همان قیمت قبلی و تحت نظارت سازمان صمت و جهاد کشاورزی در اختیار مردم قرار گیرد.  

سالاری در پایان تصریح کرد: مدیریت بازار تنها با نظارت مستمر و همکاری همه دستگاه‌ها امکان‌پذیر است و اگر موجودی‌ها دقیق ثبت و عرضه کالاها بر اساس نرخ ارز ترجیحی انجام شود، نه‌تنها از سودجویی دلالان جلوگیری خواهد شد، بلکه مردم نیز احساس خواهند کرد که حاکمیت در کنار آنان و مدافع حقوقشان است.

شایان ذکر است در ادامه گشت مشترک سازمان بازرسی، تعزیرات حکومتی، جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و نمایندگان سازمان صمت و سایر نهادهای ذی مدخل تشکیل شد و در بازار حضور یافتند و اعضای این گشت به رصد انبارهای کالاهای اساسی، واحدهای عمده فروشی پرداختند.

کد مطلب 2167032

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =

آخرین اخبار