اندازه‌گیری روزانه قند خون بدون سوزن و با ساعت هوشمند

شرکت‌های فناوری برای افزودن پایش قند خون غیرتهاجمی به ساعت‌های هوشمند، بارها با مشکلات علمی و مهندسی روبه‌رو شده‌اند. اکنون، با ورود یک دستگاه جدید در حال آزمایش بالینی که از تنفس برای سنجش بیومارکرهای مرتبط با قند خون استفاده می‌کند، مسیر رسیدن این قابلیت به اپل واچ روشن‌تر از همیشه است.

به گزارش خبرآنلاین، اپل مدت‌هاست که تلاش دارد قابلیت اندازه‌گیری قند خون غیرتهاجمی را به اپل واچ بیاورد، موضوعی که از ابتدا هم یکی از رؤیاهای طراحی سلامت این دستگاه بوده است. اگرچه این ویژگی تاکنون به محصول نهایی نرسیده، اما اخیراً یک فناوری جدید در حال آزمایش بالینی است که ممکن است این چشم‌انداز را به واقعیت نزدیک‌تر کند.

طبق برآورد فدراسیون بین‌المللی دیابت، بیش از ۱۰ درصد از بزرگسالان در سطح جهان مبتلا به دیابت هستند و تقریباً نیمی از آن‌ها از وضعیت خود آگاه نیستند. دیابت سالانه میلیون‌ها نفر را به کام مرگ می‌کشاند و خطرات آن برای کسانی که پیش از ۴۰ سالگی نوع ۲ را تجربه می‌کنند، ویژه و جدی است. تشخیص زودهنگام می‌تواند جان بیماران را نجات دهد، اما ابزارهای فعلی تهاجمی هستند و نیاز به وارد کردن سوزن یا سنسور به زیر پوست دارند که این امر استفاده‌ روزمره را برای کاربران عمومی دشوار می‌سازد. 

فناوری جدید غیرتهاجمی در آزمایش بالینی

تحقیقات برای پایش قند خون بدون نیاز به سوراخ کردن پوست مدتی است که در فناوری سلامت مورد توجه بوده است. یکی از امیدبخش‌ترین راهکارها، پایش از طریق تنفس است. در افراد دیابتی، استون فعال در تنفس به‌عنوان یک نشانه‌ بیولوژیکی مرتبط با افزایش قند خون شناخته می‌شود. یک دستگاه جدید به نام Isaac با استفاده از همین روش در حال آزمایش‌های بالینی است و هدف آن این است که بتواند با سنجش ترکیبات آلی فرار در نفس به‌طور غیرتهاجمی به اندازه‌گیری قند خون بپردازد. 

اندازه‌گیری روزانه قند خون بدون سوزن و با ساعت هوشمند

این دستگاه که به صورت آویز کوچک گردنی طراحی شده، هم‌اکنون در آزمایش‌های انسانی فعال در دانشگاه ایالتی ایندیانا قرار دارد تا عملکردش را در مقایسه با روش‌های معمول اندازه‌گیری قند خون بررسی کند. این آزمایش‌ها با تمرکز اولیه بر نوجوانان مبتلا به دیابت نوع ۱ و سپس بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام می‌شود و هدف آن دریافت بازبینی‌های قانونی از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در سال جاری است. 

روش کار این فناوری ساده است. کاربر دستگاه را جلوی دهان می‌گیرد و نفس می‌کشد و برخلاف ابزارهای پایش مداوم (CGM) که ۲۴ ساعته فعالیت دارند، این روش اندازه‌گیری‌های نقطه‌ای روزانه را امکان‌پذیر می‌کند.

در حال حاضر، اندازه‌ این دستگاه تقریباً به اندازه‌ی یک اپل واچ است و چالش اصلی مهندسی ریزسازی و کوچک‌سازی آن است تا قابلیت گنجاندن آن در داخل یک ساعت هوشمند فراهم شود. اگر این فناوری واقعاً در سال ۲۰۲۶ تأییدیه FDA را دریافت کند، می‌تواند نشانه‌ای بسیار امیدوارکننده برای اپل و دیگر سازندگان ابزارهای پوشیدنی باشد که به دنبال افزودن پایش قند خون به محصولات خود هستند. 

اگرچه تاکنون هیچ ساعتی موفق به ارائه‌ی پایش قند خون غیرتهاجمی داخلی نشده، اما ورود فناوری‌های جدید مانند Isaac می‌تواند فناوری‌های پوشیدنی را وارد فصل جدیدی کند که فراتر از ردیابی سلامت عمومی، به ابزارهای جدی مدیریت بیماری‌های مزمن تبدیل شوند.

۵۸۵۸

کد مطلب 2167659

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 3 =