نشست 5+1 و تهران که در بغداد برگزارشد از سوی بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان بین المللی با واکنش های متفاوتی روبرو شد.
از یک سو سفیر عراق در ایران، نفس برگزاری این نشست را مثبت دانست و در مصاحبه با فارس اظهار داشت: این یک نشست مهم بود که بخوبی برگزار شد و در آن زبان رایج گفتوگو و صحبت بود و نه زبان شروط قبلی. لذا شاهد گفتوگوهای خوبی بودیم که موضوعات خوبی در آن رد بدل شد. گفتوگوهای سختی بود و در راستای آنچه معتقد بودیم جریان داشت، لذا شاهد بودیم که به این نتیجه رسیدند که در آینده در مسکو ادامه یابد.
مجید الشیخ با بیان اینکه پرونده ایران سیاسی است نه فنی، تصریح کرد: جو کلی گفتوگوها و وضعیت داخلی آن را ارزیابی میکنیم جو مثبت بود. اول قرار نبود چند دور مذاکرات باشد اما همین که مذاکرات به چند دور رسید مشخص شد که دو طرف اصرار به گفتوگو و جدیت در کار دارند به همین دلیل بغداد را سرآغاز حل این مسئله میدانیم.
سفیر عراق در تهران وضعیت برگزاری اجلاس را مثبت دانست و گفت: عراق اصرار داشت که این اجلاس بدون نتیجه پایان نپذیرد و حتماً با نتیجه باشد. گرچه در اصل گفتوگوها دخالت نداشتیم اما در اصل موضوع ادامه و پشتیبانی گفتوگو تلاشهای زیادی از سوی وزیر خارجه و دیگر مسؤولان دولت عراق صورت گرفت تا طرفها به گفتوگو ادامه دهند. البته انتظار پیشرفتهای بیشتری داشتیم و از آنجا که پرونده بسیار پیچیده است، نتایج مورد علاقه ما حاصل نشد.
موفقیت ایران در نشست اخیر موجب شد که سفیر برزیل در ایران نیز روزه سکوت خود را بشکند و به تهران پیشنهاد بدهد که حاضر به نقش آفرینی در پرونده هسته ای ایران است.
آنتونیو سالگادو با تاکید بر اینکه تا کنون از سوی تهران به برازیلیا پیشنهادی در مورد پرونده هسته ای انجام نشده است گفت: در صورتی که تهران و اعضای گروه 1+5 از برزیل بخواهند برای حل و فصل موضوع هسته ای ایران نقش ایفا کند، ما آماده ایفای هرگونه نقش سازنده در این زمینه هستیم.
سفیر برزیل در تهران ضمن ابراز آرزو برای حل موفقیت آمیز پرونده هسته ای به طور ضمنی به ایران پیشنهاد داد که می تواند از ظرفیت برزیل بهره بگیرد. البته پیشتر برزیل این نقش آفرینی را در اجلاس سه جانبه در اردیبهشت 89 در قالب بیانیه تهران انجام داد که متاسفانه به دلیل کارشکنی غربی ها نتیجه ای به دنبال نداشت .
/27214
نظر شما