محمد نهاونديان رئيس اتاق ايران كه در رأس هيأتي به گرجستان سفر كرده، بعد از نشستهاي هيأت با مسؤولان مختلف جامعه اقتصادي گرجستان در گفتوگو با خبرنگار ما ، يافتههاي خود از شرايط اقتصادي گرجستان و زمينههاي همكاري ايران و گرجستان را تشريح كرد
به گزارش خبرآنلاین «محمد نهاونديان» گفت: «اصلاحات خوبی در رابطه با سيستم مالياتي، كاهش بوروكراسي و جلب سرمايهگذاري در گرجستان صورت گرفته است، بهگونهاي که با وجود بحران اقتصادي كه به هر حال در اروپا و در خيلي از كشورها وجود داشت، گرجستان توانست رشداقتصادی خود را حفظ کرده و بيكاري را کاهش دهد.»
وی با تأکید بر اهمیت بندر پوتي و باتومي براي ترانزیت کالا بین ایران وگرجستان، توضيح داد: «هر چه ما گزينههاي مواصلاتي خود را در كشورهاي همسايه بيشتر كنيم، ريسك تجاري ما كمتر ميشود.»
رئیس اتاق ایران با بیان این مطلب که بندر پوتي و بندر باتومي دسترسي جديدي را به درياي سياه و همه كشورهاي اروپايي براي ما فراهم مي كند، يادآور شد: «در سياستهاي مقابله با محدوديتها بايد از اينگونه امكانات حداكثر استفاده را كرد.»
وی با اشاره به این نکته که در مبادلات ایران و گرجستان، تراز تجاري به نفع ايران مثبت است، ادامه داد: «با اصلاح قوانین در گرجستان، زمينههاي خوبي براي همكاري متقابل بین دو کشور بهویژه براي سرمايهگذاري مشترك و همچنين تأسيس شركتها در پروژههاي مشترك ایجاد شده است.»
نهاوندیان افزود: «بازار گرجستان و همچنين بازارهايي كه به گرجستان وصل هستند، براي صادرات ما پتانسيل بالايي دارند.»
رئيس اتاق ايران با بیان این مطلب که گرجستان با همه كشورهاي CIS موافقتنامه تجارت آزاد داشته و همچنين با كشورهاي اتحاديه اروپا نيز مذاكرات موافقتنامه تجارت آزاد را شروع كرده است، گفت: «در واقع حضور در اين بازار، دسترسي ارزان و سهل را به كالاها و خدمات ايراني برای اين كشورها نيز فراهم ميكند.»
نهاونديان تأکید کرد: «به همين جهت، استفاده مطلوب از این رویکرد براي دسترسي به بازارهاي صادراتي باید در اولویت سیاستهای اقتصادی کشور قرار گیرد.»
3939
نظر شما