مقام فرانسوی: اروپا ابزار مهار ترامپ را دارد، جرأتش را نه!

یک مقام سیاسی فرانسوی با اشاره به تهدیدهای تعرفه‌ای آمریکا در ارتباط با گرینلند، می‌گوید اتحادیه اروپا از نظر فنی ابزارهای قدرتمندی برای مقابله با فشار واشنگتن در اختیار دارد، اما به‌دلیل وابستگی و اختلافات داخلی، بعید است جرأت استفاده از آن‌ها را داشته باشد.

به گزارش خبرآنلاین، هم‌زمان با تشدید تنش‌ها میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده بر سر گرینلند و اعمال تعرفه‌های جدید از سوی واشنگتن، بحث‌ها در بروکسل درباره استفاده از ابزارهای مقابله‌ای اتحادیه اروپا شدت گرفته است.

به گزارش ایسنا، بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا در حال بررسی استفاده از گزینه موسوم به «بازوکا» یا «ابزار ضد اجبار» است؛ ابزاری که پس از اعمال تعرفه‌های آمریکا در موضوع گرینلند، با محوریت فرانسه دوباره به جریان افتاده است.

رئیس‌جمهور آمریکا بارها گفته است که گرینلند باید بخشی از ایالات متحده شود و دلیل آن را اهمیت راهبردی این جزیره برای امنیت ملی آمریکا و حضور ناتو در  شمالگان عنوان کرده است. گرینلند تا سال ۱۹۵۳ مستعمره دانمارک بود. این جزیره پس از کسب خودمختاری در سال ۲۰۰۹ همچنان بخشی از پادشاهی دانمارک باقی مانده اما اختیار خودگردانی و تعیین سیاست‌های داخلی خود را دارد.

«کارل ورایکِن» معاون حزب فرانسوی «همبستگی و پیشرفت» در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد اتحادیه اروپا از نظر حقوقی می‌تواند به‌زودی گام‌های سخت‌گیرانه‌ای علیه شرکت‌های آمریکایی بردارد. به گفته او، اتحادیه اروپا این امکان را دارد که از روز پنجشنبه آینده، شرکت‌های آمریکایی را از بازارهای عمومی اتحادیه اروپا و برخی تراکنش‌های مالی کنار بگذارد؛ اقدامی که در چارچوب ابزار ضد اجبار تعریف می‌شود.

با این حال، این مقام فرانسوی تأکید کرد که بروکسل هم‌اکنون نیز صراحتاً اعلام کرده چنین گزینه‌ای بیشتر به‌عنوان ابزار چانه‌زنی در مذاکرات مطرح است و نه اقدامی که واقعاً قصد اجرای آن وجود داشته باشد.

در همین حال، قرار است کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تاریخ ۲۲ ژانویه نشست اضطراری برگزار کنند تا درباره تهدیدهای آمریکا در ارتباط با گرینلند و تعرفه‌های جدید هماهنگی و واکنش مشترک را بررسی کنند.

ورایکِن در ادامه تصریح کرد که اتحادیه اروپا به‌طور کلی ۲ ابزار قدرتمند برای مقابله با فشار آمریکا در اختیار دارد. نخست، کنار گذاشتن دارایی‌های آمریکایی؛ چراکه کشورهای عضو اتحادیه اروپا حدود ۸ تریلیون دلار اوراق قرضه و سهام آمریکا را در اختیار دارند که تقریباً ۲ برابر دارایی‌های سایر کشورهای جهان در این حوزه است و می‌توانند در صورت اقدام هماهنگ، این دارایی‌ها را واگذار کنند.

به گفته این مقام فرانسوی، ابزار دوم می‌تواند بازنگری در سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال روسیه باشد؛ از جمله لغو تحریم‌ها، پذیرش پیشنهاد روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین، توقف خرید گاز طبیعی مایع آمریکا و بازگشایی خطوط انتقال گاز «نورد استریم».

او با این حال تأکید کرد که هرچند هر ۲ ابزار از نظر فنی می‌توانند مؤثر باشند، اما پرسش اصلی این است که «چه کسی جرأت انجام چنین کاری را دارد؟»

ورایکِن همچنین گفت کشورهای اروپایی به‌شدت دچار اختلاف داخلی هستند و به امنیت و خدمات مالی آمریکا وابستگی عمیقی دارند و به همین دلیل، توان واقعی برای ایستادگی جدی در برابر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در موضوع گرینلند را ندارند.

310310

کد مطلب 2171813

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ممد IR ۰۱:۰۱ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۲
    3 0
    زهی خیال باطل این ادم فرانسوی ،گزارشش رو از کجا گیر اوردید؟😂 بیاد تحریم روسیه ای که بهشون حمله کرده رو برداره باهاش دوست‌ شه و بعد امریکا رو تنبی‌اقتصادیش کنه 😂 شیشه میکشی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین