افزایش سهمیه شیرخشک های بیمارستانی/ کمبود شیر خشک نداریم!

رئیس اداره طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک معاونت غذا و داروی استان کرمانشاه، از اختصاص سهمیه شیرخشک کوپنی به شیرخوارگاه‌ها و تلاش برای افزایش سهمیه شیرخشک‌های بیمارستانی برای نوزادان حساس خبر داد و گفت: کمبود شیرخشک نقطه‌ای و موقتی است و به سرعت با جایگزینی برندها یا پیگیری‌های معاونت غذا و دارو برطرف می‌شود. 

هادی غلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرآنلاین در استان کرمانشاه ، با اشاره به وضعیت شیرخشک استان، اظهار کرد: شیر خشک در استان هیچ کمبودی ندارد و اگر کمبودی وجود دارد نقطه‌ای و موقتی مشاهده می‌شود، این کمبودها به سرعت با جایگزینی برندهای دیگر یا با پیگیری‌های معاونت غذا و دارو برطرف می‌شوند؛ به عنوان نمونه در صورت کمبودهای احتمالی شیر خشک‌های رژیمی و پپتی این نوع شیر خشک‌ها با جایگزینی شیر خشک‌های مشابه (مانند نان آلترا به جای پپتی) جبران می‌شود.

وی با اشاره به کمبود شیرخشک در مناطق دورافتاده ، افزود:  کمبود شیرخشک در برخی شهرستان‌ها و مناطق دورافتاده به دلیل محدودیت‌های داروخانه‌ها در این مناطق و مشکلات مربوط به توزیع شیر خشک رخ می‌دهد.

مدیر فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک معاونت غذا و دارو استان کرمانشاه ، تصریح کرد: سهمیه‌بندی شیر خشک بر اساس کد ملی نوزادان تا دو سالگی انجام می‌شود. میزان سهمیه بر اساس سن نوزاد (زیر ۶ ماه، ۶ ماه تا یک سال، و یک تا دو سال) تعیین می‌شود، در صورت نیاز به شیر خشک بیشتر از سهمیه، والدین می‌توانند با نرخ آزاد اقدام به خرید کنند. اختلاف قیمت بین نرخ آزاد و سهمیه‌ای در حال حاضر چندان زیاد نیست (در حد ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر قوطی).

وی به تامین شیر نوزادان شیرخوارگاه‌ اشاره کرد و گفت: برای این مراکز، استثنائاتی در نظر گرفته شده و سهمیه شیر خشک کوپنی اختصاص داده می‌شود، علاوه بر این، در صورت وجود شیر خشک مازاد از سهمیه روستایی یا سهمیه داروخانه‌ها، این شیر خشک‌ها مختص شیرخوارگاه‌ها هستند.

غلامی به نیاز بیشتر شیر خشک‌های بیمارستانی برای استفاده نوزادان حساس، تشریح کرد: در صورت امکان خواستار افزایش سهمیه شیر خشک‌های بیمارستانی هستیم تا نیازهای این نوزادان بهتر برآورده شود. در ماه‌های اخیر، اختلاف بین میزان شیر خشک مورد نیاز و میزان تخصیص‌یافته به استان کاهش یافته لذا خواستار پوشش کامل نیازهای بیمارستانی هستیم.

وی در پایان به مکمل‌های دارویی اشاره کرد و گفت: داشتن برچسب تیتک (برچسب اصالت) بر روی مکمل‌ها الزامی است، این برچسب در بازرسی‌های دوره‌ای داروخانه‌ها بررسی می‌شود، مکمل‌ها، به ویژه پودرهای ورزشی، باید در دمای مناسب رعایت شود. لازم به ذکر است مکمل‌ها فقط از داروخانه‌ها خریداری شوند، زیرا تنها داروخانه‌ها مجوز ارائه مکمل‌های دارای برچسب تیتک را دارند، در صورت خرید از مکان‌های غیرمجاز دچار عوارض ناشی از استفاده از مکمل‌های غیرمجاز می‌شوید.

کد مطلب 2182961

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =