این روزها دو اثر متفاوت و خواندنی از استاد حکیمی بازار نشر را متوجه خود کرده؛ «حکومت اسلامی» از منظر آیات و روایات و «ساحل خورشید» نخستین دفتر شعر علامه با​ آثاری کلاسیک و نو.

به گزارش خبرآنلاین، نخستین مجموعه شعر استاد «محمد رضا حکیمی» با عنوان «ساحل خورشید» در 348 صفحه با قیمت 5 هزار تومان و اثر انتقادی «حکومت اسلامی» از منظر آیات و روایات با قیمت 6 هزار تومان از سوی انتشارات علمی فرهنگی «الحیات» منتشر شد.

 

«ساحل خورشید» با 18 غزل آغاز و در ادامه با 9 قصیده‌، یک مثنوی، 14 رباعی، سه مدیحه، سه مرثیه، یک توسل و سه شعر نیمایی ادامه می‌یابد و در ادامه نیز با دو قصیده‌ با نام‌های «دلیل راه» و «منشور تشیع» به پایان می‌رسد. فصل دوم این کتاب به اشعار عربی اختصاص دارد و شامل «الوهیج» که در استقبال از قصیده‌ عینیه‌ ابن سینا و پاسخ به یکی از سئوالات وی سروده شده است و نیز «نغمات الاشواق» مسمطی در مدح اهل‌بیت اطهار(ع) بویژه امام رضا (ع)، «دموع علی سفح» بدیعیه‌ مهدوی و قصاید «مطرانیه»، «تفکیکیه» و «استادیه» و «المنطق المنظوم» می‌شود. موضوع غالب اشعار یادشده در هر دو بخش از این کتاب نیز عدالت و تفکیک است. بنا بر اعلام مقدمه این اثر، برخی از اشعار این کتاب پیش از انتشار از حیث ساختار به تایید بدیع‌الزمان فروزانفر، امیری فیروزکوهی و علامه حائری سمنانی نیز رسیده است.

در زیر شعر «ساحل خورشید» از این مجموعه را می‌خوانیم:

خوش آن ساقی، که می پاید مرا، میخانه، میخانه
خوش آن ساغر که پیماید مرا، پیمانه، پیمانه
خوش آن گنجی که از راه عنایت می برد هر دم
مرا تا دولت بیدار هر ویرانه، ویرانه
همی پوشاندم، از دیده رندان عالمسوز
همین کنج خراب و سبحه صد دانه، صد دانه
گدایانه، گدایانه، شوم خاک سر کویش
مگر بخشد مرا زان گنج‌ها، شاهانه، شاهانه
فدای همت آن باغبان گردم که گلزارش
ز شاخ هر درختی می دهد افشانه، افشانه
ز عاقل عاقل از اسرار دل یک نکته پرسیدم
نشانی ناگرفتم جز ز یک دیوانه، دیوانه
جهان ابشخور رندان عالمسوز می باشد
سخن از هر چه می گویی، بگو، رندانه، رندانه


 

*

اگر با ظلم پیکاری نکردی!

«به عمر خویشتن کاری نکردی»!

نکوشیدی برای حق محروم

علی رفتار، رفتاری نکردی!

خروش «فاطمی» معیار عدل است

چرا از عدل، معیاری نکردی؟

…سحرگاهان به یاد بیکسان باش

وگر نه ذکر غفّاری نکردی!

…نه «عدلی» و نه «نهجی» و نه «عهدی»

به حق، کار سزاواری نکردی!

…پس از توحید، اول، نشر عدل است

به جز این، بهر دین، کاری نکردی!

عبادت با عدالت اجر دارد

وگر نه، کار بسیاری نکردی!

…چه شد؟ شد کلّ عاشورا مصیبت

چرا از عدل، اخطاری نکردی!

ستیغ تیغ عاشورا، عدالت

تو که ایثار خونباری نکردی!

…مزن دم از تشیع، شیعه این نیست

که رحمی بر نگونساری نکردی!

*


همچنین جدیدترین اثر استاد حکیمی، با عنوان «حکومت اسلامی» از منظر قرآن و احادیث(کتاب و سنت) بعد از نمایشگاه کتاب نیز از سوی مخاطبان آثار وی با استقبال خوبی مواجه شده است.

 

در مقدمه کتاب می خوانیم: «اگر حکومت، دینی باشد، یک فایده مهم دارد و یک خطر بزرگ. فایده مهم چنین حکومت هایی این است که می توان دین را، و معارف و تعالیم دین را و احکام دین را در اینگونه حکومت ها تعلیم داد، و ترویج کرد و ظاهر شعائر دینی را برپا نگه داشت و نسل ها را به دین توجه داد و با دین و با تعالیم رشد آموز دین تربیت کرد و مردمان دیگر کشورها و حکومت ها را از دین و سیاست دینی و مدیریت دینی آگاه ساخت.

 

اما خطر بسیار بزرگ کدام است؟ خطر بزرگ این است که هنگامی که حکومتی دینی شد، یعنی ادعا شد که حکومت دینی است و نام حکومت دینی و اسلامی بر آن گذاشته شد، هم جامعه داخل و هم جامعه های خارج، انتظار دارند یک مدیریت کاملا سالم و یک حاکمیت والای انسانی ارائه شود. حاکمیتی که - بنابر طبیعت دین اسلام - بیش از اینکه اعمال قدرت کند، به تربیت بپردازد و «فرهنگ سازی» در هر زمینه را «اصل» بداند. حاکمیت دینی در واقع یک نوع خدمت است به معنای پشتیبانی و نزدیکی به مردم و حفظ منافع و مصالح دنیوی و اخروی مردم، نه تنها وادار کردن مردم...یا اقتدارگرایی...»

 

ویژگی‌های حکومت‌های صالح در این کتاب زیر عنوان فصول زیر بررسی شده است: ویژگی‌های انسانی، ویژگی‌های فرهنگی، ویژگی‌های حکومتی، ویژگی‌های حقوقی، ویژگی‌های اخلاقی، ویژگی‌های اجرایی، اقتصادی، اجتماعی و مردمی.

بنابراین گزارش، این کتاب خواندنی و ارزشمند در 10 فصل و ذیل عنوان ویژگی های حکومت های صالح به ویژگی های «انسانی، فرهنگی، حکومتی، حقوقی، اخلاقی، اجرایی، مردمی، اجتماعی و اقتصادی» تنظیم شده است. همچنین در انتهای برخی فصول، نگاهی اجمالی به کل فصل درج شده است.

 

به گزارش خبرآنلاین در بخش هایی از فصل نخست این کتاب با عنوان «ویژگی های انسانی» و ذیل عبارت «زندگی، بدون فقر» می خوانیم:

پیامبر(ص): کسانی که بعد از من حکومت اسلامی تشکیل می دهند، مردمان را دچار فقر و فاقه نکنند (تا از حکومت دینی و مدیریت اقتصادی آن ناامید گردند...و) به سوی کفر و بی اعتقادی سوق داده شوند.

 

امام علی(ع): امروز در شهر کوفه، همه در رفاه زندگی می کنند؛ پایین ترین افراد، نان گندم می خورند، خانه دارند، و آب اشامیدنی خوب می آشامند...

 

...ملاک اسلامی بودن یک جامعه بنابر آیات و روایات و سیره عملی امام علی(ع) _ رسیدن به «منهای فقر» است. و جز چنین جامعه ای را «اسلامی» خواندن تجوز است و اگر به ارزشهای ابدی اسلامی زیان برساند، جایز نیست.»

 

محمدرضا حکیمی، متفکر و نویسنده ایرانی و اسلامی است که کتاب الحیاة وی در رابطه با اقتصاد اسلامی از شهرت و اعتبار خاصی در جهان اسلام برخوردار ‌است. حکیمی متولد 1314 و از طرفداران مکتب تفکیک شمرده می‌شود و مرحوم دکتر علی شریعتی نیز وی را به عنوان وصی خود برای هرگونه دخل و تصرف در آثارش انتخاب کرده بود. 
 

 ساکنان تهران برای تهیه این دو کتاب کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب ها را تلفنی سفارش بدهند.


 

6060

کد خبر 218595

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین