ری بردبری نویسنده سرشناس داستان‌های علمی تخیلی و خالق رمان «فارنهایت 451» در 91 سالگی در لس آنجلس درگذشت.

به گزارش خبرآنلاین، الکساندرا بردبری دختر نویسنده این خبر را تائید کرد و گفت پدرش سه‌شنبه شب در کالیفرنیای جنوبی پس از تحمل یک بیماری طولانی فوت کرد.

 

ری بردبری که نویسنده بیش از 100 رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه و فیلمنامه تلویزیونی و سینمایی بود، از دهه 1940 فعالیت خود را شروع کرد. از معروف‌ترین آثار او می‌توان به «فارنهایت 451»، «مرد مصور» و «چیزی شرور به این سمت می‌آید» اشاره کرد. شهرت او در تصویر کردن آینده‌ای ضدآرمان‌شهری بود.

 

از زمان منتشر شدن این خبر بسیاری به ابراز تاسف پرداخته‌اند و یاد بردبری را گرامی داشته‌اند. یکی از این افراد دانکن جونز کارگردان فیلم مستقل و علمی تخیلی «ماه» بود که گفت: «یکی دیگر از چهره‌های خلاق ادبیات علمی تخیلی از بین ما رفت.»

 

بردبری زاده ایلینویز بود و در نوجوانی به همراه خانواده‌اش به لس آنجلس رفت. او پس از ترک تحصیل تا سه سال با روزنامه‌فروشی گذران زندگی و در اوقات بیکاری داستان‌نویسی می‌کرد.

 

از اوایل دهه 1940 بود که داستان‌های کوتاه او راه به مجلات ادبی ویژه داستان‌های علمی تخیلی مثل «وی‌یرد تیلز»، «استوندینگ ساینس فیکشن» و «کاپیتان آینده» باز کردند. سال 1947 او با مارگارت «مگی» مکولر ازدواج کرد که اولین رمان بردبری یعنی «کارناوال تاریک» را منتشر کرد.

 

بردبری در سال 1950 با نوشتن مجموعه داستان «حکایت‌های مریخی‌ها» جایگاه خود را در میان نویسندگان علمی تخیلی تثبیت کرد. کتاب او داستان‌هایی درمورد اهالی زمین است که مریخ را از بین می‌برند.

 

مشهورترین اثر بردبری یعنی «فارنهایت 451» در سال 1953 منتشر شد. این کتاب جامعه‌ای در آینده را نشان می‌دهد که در آن کتاب‌ها در دمای 451 فارنهایت به آتش کشیده می‌شوند. در این بین عده‌ای برای نجات فرهنگ و ادبیات بطور مخفیانه کتاب‌ها را پیش از سوزانده شدن، حفظ می‌کنند. فرانسوا تروفو کارگردان بزرگ فرانسوی سال 1966 براساس این رمان فیلمی موفق ساخت. بسیاری این رمان را در از مهم‌ترین آثار علمی تخیلی قرن بیستم حساب می‌کنند.

 

شاید کمتر کسی به یاد داشته باشد که بردبری در سینما هم نویسنده فعالی بود. او فیلمنامه های متعددی نوشت که مهم‌ترین آنها «موبی دیک» برای جان هیوستن بود و در تلویزیون هم متن سریال‌هایی چون «تعلیق»، «برنامه آلفرد هیچکاک» و «منطقه سپیده‌دم» را نوشت.

 

این نویسنده که شیفته ادبیات بود سال 2008 گفت: «اگر خواندن بدانید، تحصیلاتتان درمورد زندگی تکمیل است و آن وقت می‌دانید چطور رای به دموکراسی بدهید! اگر خواندن ندانید، نمی‌دانید چطور تصمیم بگیرید.»

 

بی‌بی‌سی / 6 ژوئن / ترجمه: حسین عیدی‌زاده

58241

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 218934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • میلاد IR ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
    15 1
    خدا بیامرزدش خیلی ناراحت شدم
  • ذوالفقار دانشی IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
    14 1
    حیف شد... داستان های علمی تخیلی او واقعا لذتبخش بود
  • بدون نام IR ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
    13 7
    چرا من نمی شناسمش
    • بدون نام IR ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
      2 2
      منم همین طور
  • حقیقت NL ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
    6 2
    در چه روزگاری زندگی میکنیم که یکی یکی شاهد رفتن بزرگان فرهنگ و ادب و هنر هستیم و فقط باید آه بکشیم و حسرت بخوریم که از نبوغ ، تصور و اندیشه های آنها دیگر نخواهیم خواند و نخواهیم شنید. خالق بزرگ " فارنهایت 451 " ، " مرد مصور " ، و .... ، خداحافظ ! ممنون بابت همه تصورات و لحظه های شیرینی که برای ما ساختی .
  • امین شاهرخی IR ۰۲:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
    8 2
    خداوند بیامرزدش، برادبری هم به جمع دوستانش مثل تروفو (فارنهایت 451)، جان هیوستن(موبی دیک) و اساتیدش: ژول ورن و اچ جی ولز پیوست
  • بدون نام IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
    5 2
    ؤاقعا حيف شد يكي از بزرگترينها بود من با داستانهاش زندگي كردم.
  • پير مرد IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
    3 2
    نه استاد كسي كتاب را در دماي 451 فارنهايت نمي سوزاند اين دمايي است كه در ان كاغذ مشتعل مي شود يعني دماي آغاز به سوختن كاغذ اگر يادتان نيست چند سال بعد قذافي دستور كتاب سوزان را در ليبي صادر كرد وعملا يفارنهايت 451 را راه انداخت
  • بدون نام IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۸
    10 1
    فارنهايت 451 كجاش تخيليه ؟ واقعيت محضه. من هر روز دارم حسش مي كنم