سید صادق روحانی: ماجرا از جایی آغاز شد که استقبال نمایندگان برای عضویت در برخی کمیسیونها بسیار بالا بود و برخی کمیسیونها هم مشتری چندانی نداشت. کما اینکه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی 41 نفر داوطلب داشت، در حالی که کمیسیون شوراها هیچ داوطلبی نداشت. (جدول کمیسیونها و تعداد داوطلبین را ایــــنــــجــــا مطالعه بفرمایید) این موضوعی بود که رییس مجلس نیز به آن اشاره کرد و گفت: برای تشکیل کمیسیونهای مجلس از همین امروز تدابیری اندیشیده شود تا کمیسیونهایی که با فقد نیرو مواجهند، تکمیل شوند و کمیسیونهایی که با ازدیاد عضو مواجهاند، مطابق آییننامه داخلی مجلس، به تعدیل نیرو اقدام کنند.( ایــــنـــجـــا )
اما با وجود تذکر رییس مجلس تکلیف کمیسیونها مشخص نشد و دست آخر بنا بر این شد که محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس شورای اسلامی جلسهای با 15 رییس شعبههای مجلس داشته باشد و در آن برای عضویت افراد رای گیری شود. نتیجه جلسه هر چیزی که بود باعث اعتراضهای بیشتری در مجلس شد. عبدالهی، تابش، موسوی لارگانی و چند تن دیگر از نمایندگان معترض به روند تصمیم گیری در این جلسه بودند(ایــــنــــجــــــا).
جعفر قادری رییس شعبه هشتم در گفت و گو با خبرآنلاین درباره جلسه روز گذشته روسای شعب با باهنر به خبرآنلاین گفت: همانطور که میدانید برخی کمیسیونها داوطلبان ببیشتری دارند و برخی کمیسیونها داوطلبان کمتری. بنابر این قرار شد که روسای شعب، جلسهای را با آقای باهنر داشته باشند تا تکلیف کمیسیونهای مجلس مشخص شود. البته تنها آقایان توکلی و بروجردی که هنوز اعتبارنامههایشان تصویب نشده است، حق رای نداشتند.
عبدالهی نماینده ماهنشان که یکی از معترضین به جلسه دیروز بود در تذکری گفته بود که چطور میشود افرادی با سابقه چند دوره نمایندگی از عضویت در کمیسیونها بازماندهاند و برخی دیگر توانستهاند با لابیگری با روسای کمیسیونها به عضویت کمیسیونها درآیند؟
قادری درباره عضویت برخی از نمایندگان با تخصصهای غیرمرتبط هم گفت: ممکن است تخصصها و تجربهها متفاوت باشند. وی با رد لابیگری روسای شعب، گفت: برای عضویت افراد رای گیری شده است.
رییس شعبه هشتم همچنین درباره علت پرطرفدار بودن چهار کمیسیون برنامه و بودجه، امنیت ملی و سیاست خارجی، صنایع و انرژی گفت: این کمیسیونها هم کارکرد ملی دانرد و هم کارکرد محلی. یعنی نماینده با عضویت در این کمیسیونها میتوانند هم در مسایل ملی منشا اثر باشند و هم در حوزه انتخابیه میتوانند راحت تر مسایل را پیگیری کنند.
وی همچنین درباره این شائبه که عضویت در کمیسیون برنامه و بودجه میتواند باعث شود که نمایندگان برای حوزه انتخابیه خود بودجه بیشتری در فصل بررسی لوایح بودجه، کسب کنند هم گفت: متاسفانه مشکلی که در سالهای گذشته شاهد آن بودیم این بود که میدیدیم برخی از افرادی که در کمیسیون تلفیق عضویت داشتند، در بودجه تغییراتی را ایجاد کردهاند. به هر حال این کمیسیون 42 نفر متقاضی داشت و طبیعی است که 25 نفر ناراضی باشند.
29219
نظر شما