ساخت مرکز آزمایشی تولید میگوی عاری از بیماری های خاص (SPF) امسال در استان بوشهر آغاز می شود .
رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات ایران افزود : برای اجرای این طرح هشت میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است و تا اواسط سال آینده به بهره برداری می رسد .
لکه سفید ، سندرم تورا ، بیماری مخصوص لارو میگو و بیماری باکتریایی از شایع ترین بیماری های میگو هستند و سالانه هزار تن میگو در مزارع پرورش میگو بر اثر این بیماری ها تلف می شوند .
مطلبی امروز در مراسم بهره برداری از طرح تحقیقاتی تکثیر ماهی صافی در بندرعباس گفت : دستیابی به دانش فنی تولید میگوی عاری از بیماری خاص در کشور و ذخیره این نوع میگو ، ایجاد مرکز آزمایشی در بوشهر و استفاده استان های دیگر از میگوی عاری از بیماری های خاص از اهداف اجرای این طرح است .
رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات ایران گفت : اکنون سالانه 20 هزار تن میگو در کشور صید می شود که با بهره برداری از این طرح به 50 هزار تن افزایش می یابد .
مطلبی افزود : تکثیر و پرورش گونه ماهی تیلاپیا در سه استان ساحلی کشور از برنامه مهم این مؤسسه در سال 91 است.
وی گفت : طرح تحقیقاتی تکثیر این گونه ماهی در استان یزد به پایان رسیده است و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست به استان های دیگر نیز منتقل می شود .
رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات ایران گفت : ماهی تیلاپیا در آبهای ساحلی کشورمان وجود ندارد و از کشورهای آسیای جنوب شرقی وارد می شود .
مطلبی افزود : ارزش غذایی زیاد ، رشد سریع ، کیفیت فوق العاده ، مقاوم در برابر کم آبی و شوری آب از مزایای این ماهی است.
وی گفت : پیش بینی می شود در هر هکتار بین 8 تا 20 تن ماهی تیلاپیا تولید شود .
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران گفت : تکثیر و پرورش ماهی کپورهندی و کفال خاکستری در آبهای شمال و جنوب از دیگر برنامه های این مؤسسه است .
مطلبی افزود : طرح جامع بانک ژن آبزیان تا پایان برنامه توسعه پنجم در کشور اجرا می شود .
این طرح پارسال در معاونت نوآوری ریاست جمهوری به تصویب رسید.
وی هدف از اجرای این طرح را شناسایی ، ذخیره سازی ، بازسازی و احیای آبزیان اعلام کرد .
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران گفت : بهره برداری از بانک ژن ماهی خاویار ، ماهی استخوانی دریایی خزر ، ماهیان دریایی آبهای جنوب ، میگو و غذای موردنیاز آبزیان از برنامه های امسال است.
2 هزار گونه آبزی در کشور شناسایی شده است که 400 گونه آن اقتصادی است .
مطلبی تولید 10 گونه فرآورده های محصولات غذایی دریایی جدید را از دیگر برنامه های امسال اعلام کرد و افزود : تا کنون 40 محصول غذایی دریایی در کشور تولید شده است .
ناگت ماهی ، میگو ، همبرگر ماهی و میگو و کتلت ماهی برخی از این محصولات هستند.
301234
نظر شما