مذاكرات اسلام آباد

جنگ نشان داد تاب‌‎آوری اقتصاد ایران بالاست / شقاقی: رفتار مناسب مردم و اجرای موفق کالابرگ مانع از شکل‌گیری صف‌های خرید شد

یک کارشناس اقتصادی معتقد است عملکرد مردم و سیاستگذار در زمان جنگ چهل روزه و پیش از آن در زمان جنگ دوازده روزه نشان داد که تاب‌آوری اقصاد ایران بالاست و لازم است این تاب‌آوری تقویت شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وحید شقاقی شهری در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین تاکید کرد: من در ایام جنگ هم در تهران بودم و هم به شهرهای دیگری سفر کردم. شهرهای کوچک در ایام جنگ میزبان جمعیت زیادی نسبت به موقعیت عادی بودند اما نکته این‌جا بود که حتی در شهرهای کوچک زنجیره‌ی توزیع کالا برقرار بود.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: به نظرم تلاش وافر و برنامه ریزی دقیق صورت گرفت تا در ایام جنگ کمبود و چالش در بازار کالا و محصولات اساسی و استراتژیک و ضروری مردم پیش نیاید. همان‌طور که گفتم سفرهای بنده به چندین استان و بالاخص شهرهای کوچک که میزبان جمعیت زیادی بودند که از تهران و کلان‌ شهرها سفر کرده بودند، به صورت میدانی نشان داد که کمبود وجود ندارد و آرامش بر بازار کاملا حاکم بود.

او با تاکید بر این‌که تخصیص کالابرگ اثر مهمی بر وضعیت توزیع کالا در کشور به جا گذاشت، گفت: خوشبختانه بخش مهمی از خرید اقلام اساسی مردم با استفاده از کالابرگ صورت گرفت. میزان کالاهای موجود در بازار نیز به اندازه‌ای بود که مردم قادر بودند از کالابرگ‌شان بهره ببرند و خریدهایشان را انجام دهند.

 او با اشاره به این‌که تامین کالابرگی و نحوه‌ی اعلام نیز موثر بود و مانع از شکل‌گیری صف در این حوزه شد، گفت: شخصا معتقدم تخصیص کالابرگ سیاست درست و اثربخشی در این ایام بود و کالابرگ در قامت یک کمک هزینه برای دهک‌های کم‌درامد عمل کرد.

جنگ نشان داد تاب‌‎آوری اقتصاد ایران بالاست / شقاقی: رفتار مناسب مردم و اجرای موفق کالابرگ مانع از شکل‌گیری صف‌های خرید شد

قیاس رفتارها در جنگ اول و جنگ دوم

شقاقی با اشاره به تجربه‌ی جنگ دوازده روزه در کشور گفت: شاید در این دوره مردم خریدهای هیجانی در برخی مواقع داشتند اما اطمینان‌بخشی دولت به این‌که زنجیره‌ی تامین کالا در کشور برقرار است، سبب شد اعتماد بیشتری داشته باشند. گزارش‌ها و مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که کمبود خاصی در بازار نبود.

او گفت: این وضعیت گذشته از تلاش سیاستگذار مدیران رفتار بسیار عقلانی مردم ایران است، نه برای خرید به فروشگاه‌ها هجوم بردند و نه خرید هیجانی انجام دادند. چنان رفتار مناسبی از خودشان نشان دادند که سبب شد آرامش نسبی در بازارها وجود داشته باشد و جهش خرید اتفاق نیفتد.

وی گفت: سیاستگذار باید درس‌های بزرگی از این رفتار مردم بگیرد و از این اطمینان مراقبت کند. اقتصاد ایران نشان داد که از حیث تامین بازار و زنجیره تولید و توزیع تاب‌آوری خوبی دارد و ذخیره کالاهای استراتژیک هم کمک شایان توجهی کرد.

شقاقی با اشاره به بارندگی‌های اخیر گفت: خوشبختانه امسال با بارش‌های مناسبی در سراسر کشور مواجه بودیم که نوید سالی پربرکت را می‌دهد و همین اتفاق نیز در بهبود وضعیت تامین غذا موثر خواهد بود.

223223

کد مطلب 2204809

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 13
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۴۱ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    90 0
    تاب اوری ملت چطور؟
  • IR ۰۷:۵۳ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    82 0
    شرکتهای تولیدی بصورت گسترده دارن تعدیل نیرو میکنند، شرکتهای خدمات آی‌تی هم عملا دارن ورشکست میشن.
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    73 1
    مقابل بیکاری گسترده بایستید
  • IR ۰۸:۱۳ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    72 0
    خیلی ها کارشون رو از دست دادند اداره کشور بعد از جنگ مهمه
  • IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    62 0
    اصلا در تعطیلات معامله ای نبود
  • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    24 0
    کالابرگ منو دزدیدن. یامانه شمیمو باز کنین ببینم کدوم مغازه دار دزدیدتش
  • شهروند IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    53 1
    من پول نداشتم بخرم
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    77 0
    فکر میکنم دلیل خرید نکردن هیجانی اینه که دیگه هیجانی نداریم هیچ اتفاقی برای ما عجیب نیست
  • IR ۰۹:۵۸ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    3 45
    جنگ تمدن و فرهنگ مردم ایران را نشان داد
  • IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    53 0
    اره بابا خیلی خوبین
  • IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    41 0
    برا گرانی مسکن و سر به فلک زدن قیمت هر متر اپارتمان یا...نظارت کنید!!!!
  • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    53 0
    بخاطر جنگ بیکار شدم خانه نشین شدن در این شرایط تورم واقعا سخته خانواده پنچ نفر این دو سه ماهه با کالابرگ و کمی پسنداز تا الان زنده ماندیم
  • IR ۱۱:۴۲ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    33 3
    مردم ایران خیلی نجیب هستند . کاش قدرشون رو بدونید
  • IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    26 0
    روغن نبود واقعا
  • IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    50 0
    قدرت خرید وجود نداره
  • IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    43 1
    حالا که رفتیم تو محاصره
  • IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    53 1
    مردم نه پول دارند و نه شغل
  • گرفتار IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    14 0
    اینترنت چی شد پس؟ خسته شدیم
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    16 0
    تاب نیاریم چکار کنیم؟
  • IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    14 0
    علت خرید نکردن بی پولیه
  • IR ۱۶:۰۰ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۴
    17 1
    بخاطر قطعی اینترنت دو ماه از سه ماه اخیر یک ریال درآمد نداشتم. ده ها میلیون نفری که با اینترنت روزی کسب میکنن هم مثل من. آقایون پولی نداریم که بخریم. سفره ی من خالیه، قطعی های اینترنت واقعا بزرگترین گل به خودی به ملت نجیب و مقاوم ایران بود.