دادگاه قانون اساسی مصر روز پنجشنبه دو حکم جنجالی داد که براساس یکی از آنها یک سوم از کرسی هایی که اخوان المسلمین در پارلمان به دست آورده باطل می شود.

به گزارش شبکه تلویوزیونی بی بی سی این دادگاه همچنین حکمی صادر کرده است که براساس آن احمد شفیق آخرین نخست وزیر دوران مبارک اجازه می یابد همچنان به فعالیت انتخاباتی خود به عنوان یکی از دو نامزد ریاست جمهوری این کشور ادامه دهد.

 این احکام می تواند تنش های سیاسی در این کشور را بار دیگر افزایش دهد.

به گزارش واحد مرکزی خبربه نقل از خبرگزاری رسمی مصر «دادگاه قانون اساسی بندهایی از قانون انتخابات پارلمانی را که به سیستم انتخاب مستقیم ارتباط دارد، مغایر قانون اساسی اعلام کرد.» هیات نظامی حاکم مصر سیستم انتخابی پیچیده ای را برای انتخابات پارلمانی این کشور تایید کرد که بر اساس آن مردم به فهرستی از احزاب رای دادند که دو سوم کرسی های پارلمان را در اختیار دارند. یک سوم باقیمانده کرسی ها نیز در اختیار نامزدهای مستقل غیرحزبی قرار گرفت. این نامزدها در ابتدا قرار بود افرادی مستقل باشند ولی اعضای احزاب مختلف سیاسی نیز در نهایت اجازه یافتند به عنوان افراد مستقل شرکت کنند که این امر به نفع حزب عدالت و آزادی وابسته به جنبش اخوان المسلمین تمام شد. این تصمیم با اعتراض عده ای در دادگاه قانون اساسی روبرو شد. در حالی که به مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری میان محمد مرسی نامزد جنبش اخوان المسلمین و احمد شفیق آخرین نخست وزیر مصر در دوره حسنی مبارک تنها دو روز باقی مانده است، حکم اخیر دادگاه قانون اساسی مصر مشروعیت پارلمان این کشور را زیر سئوال می برد. سعد الکتاتنی رئیس پارلمان مصر قبل از صدور حکم دادگاه قانون اساسی گفته بود نمایندگان درباره نحوه اجرای این قانون تصمیم خواهند گرفت. وی گفت در شرایطی که قانون اساسی بعد از سرنگونی مبارک در ماه فوریه سال 2011 میلادی به حال تعلیق در آمده است، هیچکس نمی تواند پارلمان را منحل کند. رئیس پارلمان مصر برگزاری انتخابات میاندوره ای را برای کرسی هایی که از طرف دادگاه قانون اساسی، غیرقانونی اعلام شده اند یکی از گزینه های پیش رو می داند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، محمود الخدیری، نماینده پارلمان و از قضات سابق که با حمایت اخوان المسلمین در انتخابات پیروز شد گفت احتمالا درباره برخی از کرسی ها انتخابات میاندوره ای برگزار می شود. این نماینده پارلمان با اشاره به اینکه هیچکس حق ندارد پارلمان را منحل کند گفت بعد از انتخاب رئیس جمهور جدید احتمالا انتخاباتی برگزار خواهد شد.
4949

 

کد خبر 220874

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • طاهر EU ۱۹:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    1 10
    از آنجایی که تعداد کرسیهای در اختیار اخوان المسلمین در مجلس، نشان از دوسوم آرای مردم به این حزب را دارد لذا از این منظر به میزان احتمال نفوذ در تغییر آمار آرا به نفع احمدشفیق مبارک تبار باید مهر تایید پررنگی برآن زد احکام دادگاه در تبرئه منسوبین مبارک و حذف یک سوم کرسیهای اخوان در مجلس و..... نیز قابل استناد است از اینرو انلاب مصر برای تثبیت و باروی دوران بسیار سختی در پیش دارد.
    • امید IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
      8 2
      نخیر قربان این جوری ها هم نیست. شما به دو فاکتور توجه نکردید. 1- بر اساس همه نظر سنجی ها و شواهد اخوان المسلمین نسبت به انتخابات پارلمانی دارای کاهش شدید محبوبیت شده اند و این بر میگردد به عملکرد آنها در پارلمان و تصویب قوانینی که سبب مضحکه مصر شد و اعتراضات زیادی را برانگیخت و دوم اقدامات سیاسی و سو استفاده های اخوان المسلمین از انقلاب مصر که سبب دوری برخی انقلابیون از آنها شد. همین که مشارکت نسبت به انتخابات پارلمانی در مصر 30 درصد کاهش پیدا کرد نشان میدهد که بخشی از جامعه مصر به دلیل عملکرد گروه های سیاسی و از جمله اخوان المسلمین دچار سرخوردگی سیاسی شده اند. و تمایل بیشتر انقلابیون برای رای به حزب ناصری ها که کاندیدای حمد بن صباحی بود خود نشان از کاهش محبوبیت اخوان دارد.
    • امید IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
      8 0
      در مورد انتخابات ریاست جمهوری مصر نیز تاکنون هیچ سند و مدرک معتبری که نشان دهنده تقلب تاثیر گذار در انتخابات بوده باشد رو نشده است و مرجع قانونی رسیدگی به تخلفات کمیسیون انتخاباتی مصر است که صحت انتخابات را تایید نموده (همانطور که شورای نگبهان مرجع قانونی رسیدگی به این موضوع است و نظر آن لازم الاجرا) و ناظرین بین المللی انتخابات مصر نیز آن را انتخاباتی سالم و منطبق بر معیارهای دموکراتیک اعلام کرده اند. در مصر هم ملت نتیجه انتخابات را پذیرفته اند و بعد شما در ایران شعار تقلب میدهید ! عجب !
  • طاهر EU ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
    0 7
    امیدجان.اولا ما در ایران با هم حرف میزنیم چرا عصبانی میشی؟ دوما حتما دقت کردی دراین بین بحث شمارش مجدد آرا مطرح شد که همین نشان از عدم اعتماد به نتایج آرا را دارد سوما موضوعات حادی که مردم مصر را هر از چندگاهی به اعتراض با حدت وشدت متفاوت وامیدارد زیاد ومتفاوت است یکی ازآنها اعتراض به تایید حضور احمدشفیق به دور دوم است.این یعنی عدم باور صحت انتخابات. یادآور شوم حکومت مصر بدست ملتی متزلزل وساقط شد که الان در غالب رای دهندگان به اخوان و ناصریهاو سایر گروهای انقلابی تعریف میشوند اینها شاهد نخست وزیری احمد درحکومت قبل بودند باور اینکه این سطح از مردم مصر طرفدار مبارک باشند که در دوم انتخابات ریاست جمهور حاضر باشدمعقول نیست چرا که میبایست جنگ داخلی صورت میگرفت که نگرفت. امیدجان این فقط تحلیل است.
    • امید DE ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
      8 0
      1- به این دلیل که شما و کسانی مثل شما دنبال این تفکر هستند که هرجا نتیجه به نفعشان نباشد میگویند تقلب شده. در سوریه که برگزار کننده و ناظر و مجری همه دولت اسد بوده میگویید مردم به اسد رای دادند ولی در انتخابات مصر که ناظری بین المللی و اپوزیسیون حضور داشتند چون شفیق آرا بالایی کسب کرده میگویید تقلب شده است. این منطق درست نیست. 2- انتخابات ریاست جمهوری دهم ایران نیز تعدادی از صندوق ها بازشماری آرا شد ولی نتیجه انتخابات تغییری نکرد. اینکه گروهی اعتراض داشته باشه و خواهان بازشماری ارا شوند معنیش این نیست که نتیجه انتخابات چیز دیگری بوده و یا صدر در صد تقلب شده ! اگر سندی دال بر تقلب وجود داشت تا یک انقلاب دیگر در مصر رخ داده بود !!
    • امید DE ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
      8 0
      3- نتیجه انتخابات در خیابان ها تعیین نمیشود در پای صندوق رای تعیین میشود. اینکه 100 - 200 هزار نفر از هواداران اخوان المسلمین و سایر گروه های انقلابی به خیابان امده اند دلیلی بر همفکری جامعه 80 میلیونی مصر با آنها نیست. در روسیه و ایران و برخی کشورهای دیگر نیز بعد از انتخابات اعتراض هایی رخ داده است پس با این منطق در همه این کشورها صحت انتخابات زیر سئوال است؟ 4- حکومت مصر به دست ملتی متزلزل و ساقط شد ولی آن 1 میلیون نفر در قاهره و 1 میلیون نفر در دیگر شهرها که مجموعا 2 میلیون نفر میشدند در انقلاب مصر همه جامعه مصر نیستند. ضمن اینکه بنده عرض کردم محبوبیت اخوان المسلمین کاهش پیدا کرده نه اینکه از ابتدا محبوبیتی نداشته !
    • امید DE ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
      8 0
      و اما بنده در مطلبم نگفتم اکثریت جامعه مصر طرفدار مبارک هستند. عرض کردم تعداد زیادی از رای دهندگان! 25 درصد تعداد رای دهندگان میشود چیزی در حدود 10 درصد کل واجدین شرایط رای دادن در مصر به احمد شفیق و حدود 11 درصد به مرسی رای داده اند. این چیز عجیبی نیست که هنوز 10 درصد طرفدار نظام مبارک باشند و یا نسبت به روی کار امدن اسلام گرایان هراسان باشند. نه حامیان مبارک در اکثریت هستند و نه اخوانی ها انها در حال حاضر هریک از انها پایگاهی بین 15 تا 20 درصد در جامعه مصر دارند. که این نمیتواند سبب جنگ داخلی در مصر شود چرا که ارتش نیز مایل نیست امنیت مصر با درگیری های خیابانی مخدوش شود. ضمن اینکه همه انقلابیون نیز طرفدار مرسی نیستند. ناصری ها به همان اندازه که حامی انقلاب هستند سکولار نیز هستند.
    • امید DE ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
      8 0
      و اما نکته ای که شما توجه نکردید ان است که من نگفتم اکثریت مردم مصر طرفدار نظام مبارک هستند. عرض کردم اکثریت مردم مصر طرفدار اخوان المسلمین نیستند. همین انتخابات نیز نشان میدهد اکثریت رای دهندگان به انقلابیون رای داده اندو. (مجموع آرا مرسی - ابوالفتوح و نیمی از آرا عمرو موسی متعلق به انقلابیون است) ولی آرا اسلام گرایان و اخوان تنها مجموع آرا مرسی و ابوالفتوح است و همین نکته نشان میدهد هرچند که اکثریت رای دهندگان را انقلابیون تشکیل داده اند ولی اکثریت رای دهندگان به اخوان رای نداده اند و آرا انقلابیون بین نامزدهای اخوان و سکولار ها تقسیم شده است. و اما ناصری ها همان اندازه که مخالف مبارک و بازماندگانش هستند مخالف اخوان و اسلامی ها نیز هستند و طبیعی است که آرا آنها به سمت اسلام گرایان نرود.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین