مذاكرات اسلام آباد

لغو زنجیره‌ای جشنواره‌ها در امارات، عربستان و قطر/  از تعویق جشنواره فیلم ظهران تا تعطیلی مسابقات فرمول یک

جنگ‌های اخیر در منطقه، دیپلماسی هنری کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را با شدیدترین ضربه طی دهه‌های اخیر مواجه کرده است. لغو زنجیره‌ای جشنواره‌های بین‌المللی در امارات، عربستان و قطر و بسته شدن حریم هوایی این کشورها، باعث ضربه زدن به هنر منطقه شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کشورهایی نظیر امارات، عربستان و قطر که در دو دهه اخیر با سرمایه‌گذاری‌های میلیاردی تلاش می‌کردند خود را به قطب‌های فرهنگی جهان تبدیل کنند، اینک با واقعیت تلخ ناامنی منطقه‌ای روبرو شده‌اند. تشدید درگیری‌ها و تأثیرات مستقیم جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، عملاً دیپلماسی فرهنگی این کشورها را به حالت تعلیق درآورده است.

دبی که خود را پناهگاه امن سرمایه و هنر معرفی می‌کرد، در مه ۲۰۲۶ شاهد لغو «جشنواره جوایز فیلم ۱۶» در کوکاکولا آرنا بود. اصابت ترکش‌های موشکی به مناطقی از دبی و ابوظبی و بسته شدن مکرر حریم هوایی، باعث شد برگزارکنندگان این رویداد بین‌المللی آن را تا اطلاع ثانوی به تعویق بیندازند.

علاوه بر این، نمایشگاه‌های بزرگی نظیر «ام اند آ اکسپو» در ابوظبی و مسابقات فرمول یک در بحرین و عربستان به دلیل شرایط جنگی لغو شدند. این رخدادها نشان داد که حتی ثروتمندترین شیخ‌نشین‌ها نیز در برابر امواج ناشی از درگیری با ایران مصون نیستند.

دوازدهمین دوره جشنواره فیلم عربستان در ظهران که قرار بود نمادی از اصلاحات فرهنگی این کشور باشد، به دلیل تأثیرات مستقیم جنگ به تعویق افتاد. هرچند مقامات سعودی تلاش کردند دلایل را به مسائل فنی تقلیل دهند، اما واقعیت این بود که ستاره‌های بین‌المللی و کمپانی‌های بزرگ سینمایی حاضر به ریسک حضور در منطقه‌ای که هر لحظه امکان انفجار در آن وجود داشت، نبودند.

در قطر نیز، مقامات تمامی تجمع‌های هنری و عمومی را یا برای ابراز همبستگی و یا به دلایل امنیتی به حالت تعلیق درآوردند. به این ترتیب، رویای تبدیل خلیج فارس به قطب فرهنگی جهان، دست‌کم در کوتاه مدت، به بن‌بست رسیده است.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

5959

کد مطلب 2216885

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین