مذاكرات اسلام آباد

جهش قیمت سیب‌زمینی در اروپا/ پای جنگ علیه ایران در میان است

قیمت سیب‌زمینی در اروپا زیر سایه‌ی نگرانی‌ها از کمبود انرژی از یک سو و کمبود کود شیمیایی در اثر تحولات در منطقه و تنگه‌ی هرمز از سوی دیگر جهش کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یورونیوز در گزارشی از افزایش عجیب قیمت سیب زمینی در اروپا خبر داده است.

گزارش های منتشره نشان می‌دهد بخش مهمی از افزایش قیمت به نگرانی‌ها درباره زنجیره‌ی تامین کودهای شیمیایی و تنش مرتبط با تنگه‌ی هرمز برمی‌گردد.

فعالان بازار از رشد قیمت سیب‌زمینی از ۲.۵ یورو به ۱۸.۵ یورو به ازای هر صد کیلوگرم خبر می‌دهند. این قیمت، مبنای معامله در عمده‌فروشی‌هاست.

لازم به توضیح است اروپا وابستگی شدیدی به واردات انرژی و نهاده‌های کشاورزی دارد. بازار کشاورزی در ماه‌های ایخر نسبت به ریسک‌های ژئوپلتیک و هزینه‌های حمل و نقل حساس شده است. این اتفاق نشان می‌دهد تنش‌های ژئوپلتیک فقط بازار نفت را تجت تاثیر قرار نمی‌دهد بلکه می‌توانند از طریق انرژی و کود شیمیایی و حمل و نقل به زنجیره غذایی جهان منتقل شوند. در چنین شرایطی مواد غذایی پایه نیز به بخشی از معادله تورم جهانی تبدیل می‌شوند.

۲۲۳۲۲۳

کد مطلب 2217559

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین