مذاكرات اسلام آباد

رایگان شدن دائمی حمل‌ونقل عمومی نه در دستور کار شورا بوده و نه مبنای کارشناسی دارد

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران تأکید کرد: رایگان شدن دائمی حمل‌ونقل عمومی در تهران نه در دستور کار شورای شهر بوده و نه مبنای کارشناسی دارد.

به گزارش خبرآنلاین،سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه رایگان شدن دائمی حمل‌ونقل عمومی در تهران نه در دستور کار شورای شهر بوده و نه مبنای کارشناسی دارد، گفت: موضوع رایگان شدن موقت مترو و اتوبوس در روزهای اوج جنگ، تصمیمی مقطعی و در راستای تسهیل تردد شهروندان در شرایط بحرانی بود.

ایلنا در خبری نوشت:وی افزود: در آن مقطع، بخشی از شهروندان امکان استفاده از خودروی شخصی را نداشتند و برخی نیز به دلیل نداشتن کارت بلیت یا اختلال احتمالی در شبکه بانکی ممکن بود با مشکل مواجه شوند. به همین دلیل تلاش شد، محدودیت‌های مربوط به پرداخت کرایه به‌صورت موقت برداشته شود تا رفت‌وآمد مردم در سطح شهر با اختلال مواجه نشود.

تشکری هاشمی ادامه داد: در همان روزها، ایستگاه‌های زیرزمینی مترو نیز به‌عنوان فضاهای امن و پناهگاهی برای شهروندان معرفی شدند تا امکان بهره‌مندی مردم از خدمات حمل‌ونقل عمومی در شرایط ویژه فراهم باشد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران با اشاره به ادامه‌دار شدن رایگان بودن حمل‌ونقل عمومی پس از پایان شرایط بحرانی اولیه، اظهار کرد: نسبت به تمدید یک ماهه این موضوع که پیشنهاد شهرداری بود در شورا انتقاداتی مطرح شد، چرا که در شرایط فعلی، اولویت اصلی باید ارتقای کیفیت خدمات حمل‌ونقل عمومی، افزایش تعداد ناوگان و کاهش زمان انتظار شهروندان باشد.

وی افزود: شهروندان امروز بیش از آنکه مطالبه حذف هزینه ۷ هزار تومانی بلیت را داشته باشند، انتظار دارند ناوگان حمل‌ونقل عمومی توسعه پیدا کند و خدمات با کیفیت‌تری دریافت کنند تا زمان انتظار برای اتوبوس و مترو کاهش یابد و مجبور نباشند دقایق طولانی در انتظار رسیدن اتوبوس یا مترو باشند.

تشکری هاشمی با اشاره به سیاست‌های حمایتی موجود در حوزه حمل‌ونقل عمومی گفت: هم‌اکنون برای گروه‌های مختلف از جمله افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی، سالمندان، دانشجویان، دانش‌آموزان، جانبازان و معلولان، تعرفه‌های حمایتی و در برخی موارد خدمات رایگان در نظر گرفته شده است و نظام حمایتی مشخصی در این حوزه وجود دارد که سالیان طولانی است درحال اجراست.

وی ادامه داد: در نهایت و پس از بحث‌های مطرح‌شده در شورا، مقرر شد رایگان بودن حمل‌ونقل عمومی تنها برای یک هفته دیگر تمدید شود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران با تأکید بر آثار مالی این تصمیم خاطرنشان کرد: بخشی از هزینه‌های اداره مترو و اتوبوسرانی در بودجه شهرداری از محل فروش بلیت پیش‌بینی شده است.

به گفته وی با توجه به جابه‌جایی روزانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر در مترو، حذف بهای بلیت می‌تواند روزانه خسارت قابل توجهی به شبکه حمل‌ونقل عمومی وارد کند و عملا توسعه و بهبود حمل و نقل را متوقف کند.

تشکری هاشمی تصریح کرد: این در حالی است که مترو و اتوبوسرانی هم‌اکنون نیز با مشکلات مالی و مطالبات پیمانکاران روبه‌رو هستند و کاهش منابع درآمدی، روند توسعه و نگهداشت ناوگان حمل‌ونقل عمومی را با دشواری بیشتری مواجه خواهد کرد.

۲۳۳۲۱۷

کد مطلب 2217686

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین