مذاكرات اسلام آباد

وقفه در دیپلماسی اقتصادی زیر سایه ناهماهنگی دستگاهی/ حبس صادرات سیب‌زمینی در پیچ‌ و خم بروکراسی میان‌وزارتی

رمضان مقصودلو، رئیس انجمن سیب‌زمینی‌کاران ایران با انتقاد شدید از تداوم توقف صادرات و بی‌توجهی نهادهای متولی به آنالیز واقعی هزینه‌های تولید، هشدار داد که سوءمدیریت در تنظیم بازار، امنیت اقتصادی و استمرار تولید در استان گلستان را با مخاطره جدی مواجه کرده است.

به گزارش خبرآنلاین مقصودلو با اشاره به تصویب صادرات هفتگی ۳۰۰۰ تن سیب‌زمینی از مبدأ گلستان به مقصد کشورهای حوزه اوراسیا و آسیای میانه، از کارشکنی‌های اداری در مسیر اجرای این مصوبه خبر داد و گفت: علیرغم گذشت چند روز از ابلاغ مصوبه در نشست معاونت بازرگانی، صادرکنندگان همچنان پشت سد اداری «تیک گمرک» معطل مانده‌اند. فقدان هماهنگی میان‌دستگاهی بین وزارت جهاد کشاورزی، سازمان توسعه تجارت و گمرک، عملاً فرآیند صادرات را متوقف و موجب انباشت محصول در مبادی تولید شده است.

شکاف عمیق قیمت دستوری و هزینه‌های واقعی تولید
مقصودلو با تبیین وضعیت بحرانی معیشت کشاورزان تصریح کرد: در حال حاضر هزینه تمام‌شده هر کیلو سیب‌زمینی برای کشاورز گلستانی بالغ بر ۲۰ هزار تومان است، اما این محصول در بازار با نرخ نازل ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان معامله می‌شود. در این شرایط، تعیین نرخ خرید تضمینی ۱۱ هزار تومانی برای سال ۱۴۰۵ توسط شورای قیمت‌گذاری، مصداق بارز فاصله گرفتن سیاست‌گذاران از واقعیت‌های میدانی اقتصاد کشاورزی است که تنها به زیان انباشته تولیدکننده منجر می‌شود.

بروکراسی فرسایشی؛ مانع اصلی پایداری بازار
وی با تأکید بر لزوم پایان یافتن تصمیمات خلق‌الساعه و یک‌جانبه، افزود: در حالی که عملیات برداشت در هزار هکتار از مجموع ۵۰۰۰ هکتار اراضی زیر کشت گلستان به اتمام رسیده است، بروکراسی پیچیده اداری رمق تولیدکنندگان را گرفته است. عدم نظرخواهی از تشکل‌های تخصصی در اتخاذ سیاست‌های صادراتی، زنجیره تولید را با بی‌انگیزگی و اختلال مواجه کرده است؛ کما اینکه در سال‌های گذشته نیز همین الگوهای غلط مدیریتی منجر به خروج تولیدکنندگان از این بخش شد.

کد مطلب 2221438

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =

آخرین اخبار