جنگ ایران و انفجار هزینه‌ها در اقتصاد جهان/ ۲۵ میلیارد دلار دود شد!

جنگ ایران و تنش در تنگه هرمز تاکنون بیش از ۲۵ میلیارد دلار به شرکت‌های بزرگ جهان خسارت وارد کرده است.رویترز می‌گوید افزایش قیمت نفت، هزینه حمل‌ونقل و اختلال در زنجیره تأمین، فشار سنگینی به اقتصاد جهانی وارد کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی تازه خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد جنگ ایران و تنش‌های ناشی از آن در خلیج فارس، تاکنون بیش از ۲۵ میلیارد دلار هزینه مستقیم به شرکت‌های بزرگ جهان تحمیل کرده و این رقم همچنان در حال افزایش است. افزایش شدید قیمت انرژی، اختلال در زنجیره تأمین، رشد هزینه‌های حمل‌ونقل و محدود شدن تجارت در تنگه هرمز، مهم‌ترین عوامل این خسارت عنوان شده‌اند.

بر اساس این گزارش، دست‌کم ۲۷۹ شرکت بزرگ در آمریکا، اروپا و آسیا اعلام کرده‌اند که جنگ و تبعات آن، فعالیت اقتصادی‌شان را تحت تأثیر قرار داده است. بسیاری از این شرکت‌ها برای کنترل فشار هزینه‌ها، اقدام به افزایش قیمت محصولات، کاهش تولید، توقف خرید سهام، تعلیق پرداخت سود سهام یا حتی مرخصی اجباری کارکنان کرده‌اند.

رویترز می‌نویسد بسته شدن یا محدود شدن تردد در تنگه هرمز، که یکی از حیاتی‌ترین مسیرهای انتقال انرژی جهان به شمار می‌رود، باعث شده قیمت نفت از مرز ۱۰۰ دلار در هر بشکه عبور کند؛ رقمی که بیش از ۵۰ درصد بالاتر از سطح پیش از آغاز جنگ است. این اتفاق به‌ویژه برای اقتصادهای وابسته به انرژی در اروپا و آسیا هزینه‌ساز شده است.

در میان صنایع مختلف، شرکت‌های هواپیمایی بیشترین آسیب را دیده‌اند. طبق برآوردها، خطوط هوایی تاکنون حدود ۱۵ میلیارد دلار هزینه اضافی سوخت پرداخت کرده‌اند؛ زیرا قیمت سوخت هواپیما تقریباً دو برابر شده است. خودروسازان، شرکت‌های تولیدکننده کالاهای مصرفی و صنایع شیمیایی نیز نسبت به افزایش شدید هزینه مواد اولیه هشدار داده‌اند.

شرکت خودروسازی تویوتا از احتمال زیان ۴.۳ میلیارد دلاری خبر داده و شرکت تولیدکننده کالاهای مصرفی پروکتر اند گمبل نیز اعلام کرده افزایش هزینه‌ها می‌تواند حدود یک میلیارد دلار از سود این شرکت را کاهش دهد.

همچنین شرکت‌هایی مانند مک‌دونالد و ویرپول نسبت به کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان و افت تقاضا هشدار داده‌اند. مدیرعامل ویرپول گفته رکود فعلی بازار، از برخی دوره‌های بحران مالی جهانی نیز شدیدتر است.

رویترز تأکید می‌کند بسیاری از پیامدهای واقعی جنگ هنوز در صورت‌های مالی شرکت‌ها منعکس نشده و تحلیلگران انتظار دارند فشار اصلی بر سودآوری شرکت‌ها از سه‌ماهه دوم و نیمه دوم سال نمایان شود. کارشناسان همچنین هشدار می‌دهند ادامه رشد قیمت انرژی می‌تواند تورم جهانی را تشدید کرده و روند رشد اقتصادی جهان را با تهدید جدی مواجه کند.

۲۲۳۲۲۴

کد مطلب 2223952

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین